Jump to content

razvod tijekom trudnoće


zezelicka

Preporučene objave

Moja je situacija slijedeća: već otprilike 6 mjeseci odnosi između mene i supruga su poremećeni. prije 4 mjeseca sam saznala da me vara, da je imao dvomjesečnu aferu, što nije porekao, te su otada odnosi iz dana u dan sve lošiji. taman tada sam i zatrudnila. s obzirom na odnose, predložila sam sporazuman razvod braka, na što suprug ne pristaje. imam li pravo podnijeti tužbu za razvod braka tijekom trudnoće ili moram čekati da dijete navrši godinu dana? zar bih još godinu i pol trebala živjeti u ovakvom braku, odnosno zajednici koja nije zajednica? drugo je pitanje vezano uz nekretninu. imamo nekretninu koja glasi na mene, stečena je prije braka, u izvanbračnoj zajednici, no ja je smatram bračnom stečevinom i suglasna sam s podjelom pola/pola što također mom suprugu ne odgovara, jer on je "više novaca uložio" za što nema papirnatog dokaza. kako bi išla podjela? također mi se prijeti u slučaju razvoda da će sve poduzeti da mi oduzme dijete; ja imam stalni radni odnos, ne pijem, ne drogiram se, gotovo da i ne izlazim, vrijedna sam domaćica, odgovorna i savjesna, realno nema argumenata da bi takvo što uspio; no, ipak postoji strah. molim savjet u ovoj nezahvalnoj situaciji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi možete pokrenuti razvod braka ali Vaš suprug ne može zbog vaše trudnoće a po rođenju djeteta do navršene godine dana.

U vašem stanju bilo bi dobro da sačekate sa rastavom i date sebi vremena. Rastava braka je iznimno traumatična i često dugotrajna osobito kada su u igri djeca.

Ako Vaš suprug nije sporazuman, pripremite se na to da će Vam nastojati otežati situaciju obzirom na prijetnje koje ste naveli. Kako je izvjesno da ćete postati roditelji morate znati da Vaš suprug ima jednaka prava no zbog njgovih prijetnji se ne trebate zabrinjavati. Sud odlučuje s kim će dijete živjeti. Suprug Vam ne može "uzeti" dijete, ev. sud može donijeti odluku da dijete živi s njim ako smatra da je to u interesu djeteta. Ne opterćujte se s tim sada. Čuvajte svoje zdravlje kako fizičko tako i psihičko u prijevodu čuvajte zdravlje djeteta. Gdje piše da morate ostati u bračnoj zajednici ako Vas ugrožava. Trudni ste i razmislite mirno o svemu, možda ipak uspijete sa suprugom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija