grabik objavljeno: 28. lipanj 2010. Dijeli objavljeno: 28. lipanj 2010. -pitanje je slijedeće: 2008 odlazim u HRV mirovinu i za tu godin 2008 mi isplaćuju akontaciju mirovine (1700 kn) u 9 mj. 2009. dobivam konačno riješenje i razliku mirovine ( nekih 38000 kn), ta razlika mi sada pravi probleme jer mi je povećala dohodak u 2009. i sada za bilo što da vadim potvrdu o visini dohotka povećava mi se prosjek po članu kućanstva preko cenzusa od 1990 kn a to mi pravi probleme za , dječji-izgubio ga, studentski dom za djecu, braniteljske stipendije za novu šk. godinu, .... dali imam mogućnost u poreznoj tražiti da mi razdvoji dohodak za 2008 god koji je uplaćen u 2009. i dali mogu upisati punicu kao člana obitelji, živi s nama ali joj osobna na drugu adresu baba nikada nije mjenjala dokumente Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anamih odgovoreno: 28. lipanj 2010. Dijeli odgovoreno: 28. lipanj 2010. Porezna se ne bavi analizom za koje je razdoblje koji primitak, već samo evidencijom primitaka za kalendarsku godinu, a u svrhu izdavanja potvrda o visini dohotka. Dakle, ono što ste u 2009. godini dobili, to se broji u tu godinu, bez obzira na koje se ranije godine odnosilo. Za punicu ne znam, mislim da je bitno ima li ona prihode, s njom morate prijaviti i njene prihode, a ako ih nema, može biti uzdržavani član vašoj supruzi (ima nekih mišljenja da takvi članovi i ne moraju biti na istoj adresi), ovisno o tome ima li supruga plaću na kojoj bi to pravo mogla iskoristiti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
grabik odgovoreno: 28. lipanj 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 28. lipanj 2010. -sve mi je jasno, koji je to peh za 2008 prosjek mi je ispod 1000 kuna imam sva prava, dobijem zostatke poveća se prosjek i izgubim sve navedeno, recesija žena dobila otkaz ostala bez prihoda, meni smanjuju mirovinu za 10%, a ja gubim prava zbog sporosti sustava ( 15 mj bio na akontaciji mirovine ), punica ima nešto polj. mirovine moglo bi pomoći hvala... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.