Jump to content

Potvrda o visini dohotka


grabik

Preporučene objave

-pitanje je slijedeće: 2008 odlazim u HRV mirovinu i za tu godin 2008 mi isplaćuju akontaciju mirovine (1700 kn) u 9 mj. 2009. dobivam konačno riješenje i razliku mirovine ( nekih 38000 kn), ta razlika mi sada pravi probleme jer mi je povećala dohodak u 2009. i sada za bilo što da vadim potvrdu o visini dohotka povećava mi se prosjek po članu kućanstva preko cenzusa od 1990 kn a to mi pravi probleme za , dječji-izgubio ga, studentski dom za djecu, braniteljske stipendije za novu šk. godinu, .... dali imam mogućnost u poreznoj tražiti da mi razdvoji dohodak za 2008 god koji je uplaćen u 2009. i dali mogu upisati punicu kao člana obitelji, živi s nama ali joj osobna na drugu adresu baba nikada nije mjenjala dokumente

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Porezna se ne bavi analizom za koje je razdoblje koji primitak, već samo evidencijom primitaka za kalendarsku godinu, a u svrhu izdavanja potvrda o visini dohotka. Dakle, ono što ste u 2009. godini dobili, to se broji u tu godinu, bez obzira na koje se ranije godine odnosilo.

Za punicu ne znam, mislim da je bitno ima li ona prihode, s njom morate prijaviti i njene prihode, a ako ih nema, može biti uzdržavani član vašoj supruzi (ima nekih mišljenja da takvi članovi i ne moraju biti na istoj adresi), ovisno o tome ima li supruga plaću na kojoj bi to pravo mogla iskoristiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

-sve mi je jasno, koji je to peh za 2008 prosjek mi je ispod 1000 kuna imam sva prava, dobijem zostatke poveća se prosjek i izgubim sve navedeno, recesija žena dobila otkaz ostala bez prihoda, meni smanjuju mirovinu za 10%, a ja gubim prava zbog sporosti sustava ( 15 mj bio na akontaciji mirovine ), punica ima nešto polj. mirovine moglo bi pomoći

 

hvala...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija