Jump to content

pogreška u riješenju PLP


robi65

Preporučene objave

Pozdrav forumašima,i jedno pitanje za znalce,radi se o slijedečem, u riješenju PLP produžen mi je status RVI, za još jednu godinu, ali je u obrazloženju , krivo navedeno vrijeme, to jest datum od kojeg se kontinuirano liječim,umjesto da je navedeno ,početak liječenja 2004. godine, navedeno je početak liječenja 1994. godina,pa me zanima bili bilo pametno uložiti žalbu na takvo riješenje,to jest ima li tko kakvog iskustva sa nečim sličnim,dvoumim se što uraditi jer če vjerovatno doči do veče zavrzlame ,ako ne ukažem na netočnost u riješenju PLP.Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema veze s ovom temom, ali je interesantno...

 

Mom kolegi s posla prilikom odlaska u mirovinu po članku 6a krivo je unešen broj mjeseci sudjelovanja u Domovinskom ratu, pa mu je tako unešeno da je bio više mjeseci u ratu nego što je rat zaista i trajao. Pokaže on to rješenje meni i pita što da radi, a ja mu kažem neka to prijavi jer će ga kadtad uhvatiti financijska služba MORH-akoja isplaćuje otpremninu. Kaže on meni da ga boli ona stvar. I zasta nakon dvatri mjeseca primi on otpremninu i to veću od prave za jedno 16 000 kuna i nikom ništa - prošlo od tada 8 godina, i mogu mu staviti soli na rep...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sportas70 je napisao:

Kako stvari stoje još ćeš morati na raznorazne komisije pa će i oni to sami uvidjeti pa osobno mislim da bi bilo OK da im sam javiš o grešci pa kako bude , mislim da nemožeš ništa izgubiti.

 

Ili ne moraš javiti nikome ništa , nisi plaćen za pronalaženje tuđih grešaka , tko je plaćen za to neka pažljivije piše, ako nije skužio taj koji je to pisao i izdao to rješenje zašto bi to ti morao skužiti ?! Mislim ako te sutra pitaju ako oni skuže da su pogriješili i pitaju tebe zašto im nisi ukazao na pogrešku kažeš im da nisi za to plaćen, ma ko ih je....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

robi65 je napisao:

u riješenju PLP produžen mi je status RVI, za još jednu godinu, ali je u obrazloženju , krivo navedeno vrijeme, to jest datum od kojeg se kontinuirano liječim,umjesto da je navedeno ,početak liječenja 2004. godine, navedeno je početak liječenja 1994. godina, ... dvoumim se što uraditi jer če vjerovatno doči do veče zavrzlame ,ako ne ukažem na netočnost u riješenju PLP.

 

Prvo trebate jasno navesti da li je pogrešna godina navedena u obrazloženju rješenja prvostupanjskog tijela ili u obrazloženju nalaza i mišljenja PLP-a (temeljem kojeg prvostupanjsko tijelo donosi prvostupanjsko rješenje - PLP ne donosi rješenje).

 

Kad to razjasnimo onda se može odgovoriti na slijedeće:

 

robi65 je napisao:

... pa me zanima bili bilo pametno uložiti žalbu na takvo riješenje, ... dvoumim se što uraditi jer če vjerovatno doči do veče zavrzlame ,ako ne ukažem na netočnost ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,pogrešna godina je navedena u obrazloženju nalaza i mišljenja PLP,temeljem kojeg prvostupanjsko tijelo donosi prvostupanjsko riješenje.Međutim pošto mi ovo nije prvi odlazak na PLP ,znam da u MOBMS imaju točne podatke, pošto sam več prolazio reviziju kod njih,tako da im ipak neču praviti probleme ako je došlo do greške u prepisu ili nešto slično,vjerujem da če i sami odmah ustvrditi o čemu se zapravo radi,a Vama se svakako zahvaljujem na pojašnjenju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

robi65 je napisao:

... pogrešna godina je navedena u obrazloženju nalaza i mišljenja PLP,temeljem kojeg prvostupanjsko tijelo donosi prvostupanjsko riješenje.

 

Obzirom da ste u prvom i u zadnjem postu naveli da je riječ o nastavnom priznavanju statusa HRVI i prava po toj osnovi, ne treba vas zabrinjavati pogreška u obrazloženju nalaza i mišljenja PLP.

 

robi65 je napisao:

... pošto mi ovo nije prvi odlazak na PLP ,znam da u MOBMS imaju točne podatke, pošto sam več prolazio reviziju kod njih, ... produžen mi je status RVI, za još jednu godinu, ...

 

Niti vam to može praviti ikakav problem, niti ćete što dobiti traženjem ispravke.

Naime, podatak o početku liječenja oboljenja bitan je samo kod prve ocjene radi utvrđivanja uzročno-posljedične veze između oboljenja i sudjelovanja u DR. Tada, u prvom NIM PLP-a i DLP-a, obično se navodi od kada se branitelj liječi zbog određenog oboljenja.

Naprotiv, u nastavnom priznavanju statusa samo se ocjenjuje % invalidnosti, odnosno da li je % invalidnosti isti, manji ili viši od zadnje ocjene DLP-a i taj dio se mora obrazložiti. Također može doći do promjene osnove po kojoj se priznaje status HRVI-a (npr: nije više riječ o Sy. depressivum sa elementima PTSP-a, već je sada riječ o PTSP-u) i tu promjenu također treba s medicinske strane obrazložiti. Sve ostalo (početak liječenja, navodi iz ratnog puta, dužnosti i sl.) što se često navodi u obrazloženju nalaza i mišljenja je višak koji ne igra ulogu kod nastavnog priznavanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija