Jump to content

Geometrijska dioba nekretnine


lav_strasni

Preporučene objave

Radi se o građevinskom zemljištu na kojem je sagrađena kuća. Kuća je sagrađena prije 1968. Protekom godina kuća skupa sa zemljištem su se u naravi podijelili na 2 dijela. Na jednom dijelu je jedan vlasnik a na drugom dijelu je 7 suvlasnika. Ja sam kupio tu 1/2 kuće i preuredio je. Dakle kuća je samo u naravi podijeljena i svaki dio ima svoj zaseban ulaz. Moja polovica je odnedavno preuređena dok ova druga je napuštena i derutna.

Sad me zanima kako ja mogu gruntovno srediti papire tj. napraviti fizičku diobu da ne budem suvlasnik 1/2 nekretnine već vlasnik tog dijela 1/1.

Napominjem da je nekretnina u naravi podijeljena, svaki dio ima zaseban ulaz i pristupni put, kao i sama kuća (jedino šta je u bloku)

Unaprid hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Unajmite geodeta da vam napravi parcelacijski elaborat, potrebne su vam suglasnosti ostalih suvlasnika, a elaborat se mora prije predaje u katastar ovjeriti na urbanizmu.

Nakon provedbe parcelacije u katastru, po službenoj dužnosti će se obavijestiti ZK odjel. nakon što se u Zemljišnoj knjizi formiraju dvije zasebne čestice, odnosno kad se registrira vaša čestica, pokrenut ćete postupak za upis vlasništva u svoju korist 1/1

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija