Jump to content

rodiljna naknada HZZO osporava isplatu


kaja24

Preporučene objave

Molim Vas pomoć u slučaju da se netko našao u sličnoj situaciji. HZZO mi ne želi isplaćivati rodiljnu naknadu u punom iznosu jer mi je u zadnjih 6 mjeseci prije odlaska na rodiljni dopust plaća bila uvećana, pa bi mi prema tome trebali ispaćivati puni iznos (cca.4.200,00 kn). Tražili su da poslodavac opravda uvećanje plaće što je i napravljeno (povećanje obima poslova), međutim to njima nije dovoljan razlog.

Oni predlažu da mi isplaćuju r.nakandu u iznosu kojem je plaća bila prije povećanja, a u slučaju da se poslodavac ne složi s time isplaćivati će mi minimalan iznos tj. cca 2.200,00 kn.

Mene zanima da li HZZO uopće može osporavati isplatu ? Kome da se ja obratim ? Da se žalim ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1) može

 

2) ukoliko se s poslodavcem ne postigne sporazum, možeš tražiti izdavanje rješenja u upravnom postupku, pa dalje žalba, tužba što god želiš......tamo češ imati mogućnosti iznjeti svoje viđenje iznenada povećane plaće u vremenskom razdoblju koje se uzima u obzir prilikom utvrđivanja osnovice

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li je poslodavac službenom dokumentacijom potvrdio povećanje obima posla? Da li su ga tražili da potkrijepi povećanje obima posla? To je inače samo floskula koja službeno ništa ne znači zato što masa ljudi povećava plaće samo radi porodiljne naknade i u HZZO-u su toka svjesni.Ako se tako nešto radi plaće se treba uvećati barem dva-tri mjeseca prije kako bi "bilo vidljivo" da je to stvarno plaća koja Vam pripada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, poslodavac je dopisom opravdao povećanje obima posla ali HZZO to nije opravdao jer po njima to nije dovoljan razlog. meni je plaća uvećana već za 11 mjesec 2009. s time da ja u tom periodu nisam mogla znati koliko ću dugo moći raditi. kako mi je trudnoća bila u redu ja sam krenula na rodiljni onih 45 dana prije poroda tj.18.6.2010. pa mi se u obračun (koliko sam ja upoznata) uzimaju plaće za 4,3,2,1,12,11 mjesec.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači plaća Vam je u uvećanom iznosu bila isplaćivana točno u periodu da Vam obuhvati prosijek koji Vam je potreban za uvećanu isplatu porodiljne naknade? Da li ste kontaktirali pravnu službu HZZO-a? Mislim da nećete uspjeti na žalost ništa postići , ali probajte njih kontaktirati. Ovo sve što ste naveli Vam je "tanka priča" za pobijanje rješenja.

 

Želim Vam sreću!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala !

plaća je u uvećanom iznosu bila isplaćivana od 11-tog mjeseca s time da sam ja takav iznos (par stotina kuna manji) primala prije uvođenja kriznog poreza.

ja osobno nisam kontaktirala HZZO jer oni kontaktiraju jedino pismeno sa poslodavcem, a mene obavještavaju o tome.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija