Jump to content

Dar u gotovini


Dubranec

Preporučene objave

Svome oženjenom sinu sam dao prije 10 godina za gradnju kuće veću svotu novca u gotovini. O tome nismo sastavili nikakav ugovor,papir,zabilješku. To je poznato meni i mojoj supruzi, sinu, njegovoj supruzi i mom mlađem sinu.

Budući su sada nastupili problemi u braku mog sina i ne znam da li će brak opstati, zanima me da li će taj novac ući u bračnu stečevinu kod eventualne podjele imovine,jer osim svjedoka nemamo nikakav papir o darovanju.Da li su svjedoci u srodstvu (otac.majka,brat)relevantni na sudu, ako snaha bude pobijala tu činjenicu i to smatrala bračnom stečevinom?

Da li mogu sada (nakon 10 godina) sačiniti neki pismeni akt (i koji?)dok smo supruga i ja još živi, kako bi se u budućnost taj novac smatrao darom mom sinu, a ne bračnom stečevinom? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru, ali ta mi je činjenica poznata. međutim, kako će sin dokazati da je dobio novac koji je potrošen na gradnju kuće? Koliko znam ugovor o darovanju novca se ne može sastaviti (darovni ugovor može biti samo za stvari-nekretnine, a ne za novac).

Kakav dokaz sin može priložiti, ako snaha bude to osporavala?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija