Yaaax objavljeno: 23. prosinac 2010. objavljeno: 23. prosinac 2010. Znači ovako dobio sam poziv za sud za kazneno djelo iz članka 216 stavka 2, šta je to ??? Kolko se sjećam nikakve prekršaje a kamoli kazne nisam radio pa me to čudi? Citiraj
propast_66 odgovoreno: 24. prosinac 2010. odgovoreno: 24. prosinac 2010. Krađa Članak 216. (1) Tko tuđu pokretnu stvar oduzme drugome s ciljem da je protupravno prisvoji, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine. (2) Ako je vrijednost ukradene stvari mala i počinitelj je postupao s ciljem prisvajanja stvari takve vrijednosti, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do šest mjeseci. (3) Kazneni postupak za kazneno djelo iz stavka 2. ovoga članka pokreće se privatnom tužbom, a ako je stvar državno vlasništvo, kazneni postupak se pokreće povodom prijedloga. (4) Ako je počinitelj ukradenu stvar vratio oštećeniku prije nego je saznao da je otkriven, sud ga može osloboditi od kazne. (5) Za pokušaj kaznenog djela iz stavka 1. ovoga članka počinitelj će se kazniti. Citiraj
Yaaax odgovoreno: 25. prosinac 2010. Autor odgovoreno: 25. prosinac 2010. a ovaj koliko se sjećam jedino što sam ukro u životu je žvakača iz trgovine i to kad sam bio prvi, drugi osnovne škole, koj vrag je ovo? Citiraj
Utjerivaczakona odgovoreno: 27. prosinac 2010. odgovoreno: 27. prosinac 2010. Što piše u kojem ste svojstvu - oštećeni, svjedok ili osumnjičenik/okrivljenik? Tek kada pročitate znat ćete u kojem svojstvu Vas se zove Citiraj
Pao_Smarsa odgovoreno: 27. prosinac 2010. odgovoreno: 27. prosinac 2010. Ako vam nije jasno iz poziva ili ako na pozivu nepiše, uvijek možete otići na sud i zatražiti uvid u predmet da vidite o čemu se radi. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.