Jump to content

OIB I TV Pretplata


balkan

Preporučene objave

Danas mi je stigao dopis od hrvatske televizije u kojem uz uplatnice traže da im dostavim svoj OIB. Imaju li oni pravo to tražiti, odnosno da li sam dužan to napraviti?

A drugo pitanje ako netko slučajno zna odgovor, odnosi se na sljedeće: ako je netko vlasnik dva stana i u svakom ima televizor, mora li plaćati dvije tv pretplate?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zahvaljujem na mišljenju, ali nisam dobio odgovor na pitanje koje sam tražio. Znam ja da se mora samo umrijeti, ali me zanima imaju li po zakonu pravo tražiti oib, odnosno, da li sam im po zakonu dužan, dostaviti ga na njihov zahtjev. a isto znam da smiješ imati sto tv prijemnika, a pitanje je bilo; ako se plaća pretplata za jedan, mora li se plaćati i za ostalih 99, ako su vlasništvo iste osobe. Isto znam da je bilo dovoljno plaćati za jedan prijemnik, ali zakoni se tako brzo mjenjaju, da ne stignem pratiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bovu je napisao:

zakon određuje plaćanje pristojbe temeljem posjedovanja uređaja a ne po stambenim objektima.

 

ovo mi skroz odgovara, ali tako nisam našao u zakonu o hrt-u. samo piše da su kućanstva oslobođena drugih prijemnika, ali možda nisam dobro pročitao. plaćam preplatu u svojoj kući, a u stanu u drugom dijelu grada podstanari mi imaju neprijavljen tv prijemnik, po ovome što je bovu napisao možda nebi ni oni morali ni prijavljivati ni plaćati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da im ne moraš dati OIB. To im treba za eventualnu tužbu ako ne budeš plaćao pretplatu. HEP i Plinara prijete ako im se ne da OIB da će prestati sa isporukom struje i plina, a HTV ti ne može prestati s isporukom programa.

 

Vlasnici vikendica ne moraju npr. plaćati pretplatu ako već plaćaju u mjestu gdje žive. Podstanari ako žele mogu na sebe prijaviti TV ako je njihov, a vlasnik stana ne mora staviti svoj TV u stan koji iznajmljuje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam im ni dao oib,štoviše ovo je drugi put kako traže, a pozivaju se na zakon o oib-u, iako nisam uspio isčitati zašto bi oni imali to pravo. što je iduće, ugradnja čipa pod kožu i antene u glavu? što se tiče stanova, vikendica, kuća i prijemnika, nije problem ako vlasnik nema u oba tv, već je pitanje što ako ima?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

slažem se s tobom. uz to su toliko komotni da im se ne da uz pomoć jmbg tražiti oib, ili ne znaju da se to može. ali još uvijek mi nitko dao odgovor na pitanje. ako imam dva stana i dva prijemnika, moram li dvije pretplate plaćati? nekada se nije moralo. morat ću na kraju pitati hrt iako mi se gade.nije problem samo s tv pretplatom, već što ova država sve više liči na kuću velikog brata.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija