Jump to content

Ovrha - VIP


Scarlettinha

Preporučene objave

Dakle..

Imam 23 godine, studentica sam i nemam primanja osim otvorenog računa u banci koji služi za transakcije poput stanarine, džeparca itd..

 

Prije 4 godine potpisala sam ugovor s Vip-om o korištenju mobilnog interneta za 150 kn mjesečno( ugovor je glasio na moje ime). Prvi mjesec, poslali su mi ček od 300 kn koji sam išla reklamirati i smanjili su mi ga na 150 kn (bila je to kao njihova pogreška), drugi mjesec opet ista stvar.. treći mjesec 800 kn, što je bilo nemoguće jer internet sam koristila za surfanje, nikakvo skidanje filmova, pjesama.. uz to, moj potrošeni promet na računalu nikada se nije slagao s prometom na dobivenom računu za platiti.

 

Tada sam odustala od bilokakvih podmirivanja dugova nakon čega su me isključili... do prije dvije godine dolazile su opomene tu i tamo, rješenja o ovrsi i nakon toga ništa. U 12. mjesecu prošle godine, na račun mi je sjelo 4400 kn za rad preko student servisa što naravno nisam mogla dignut jer mi je račun bio blokiran zbog dugovanja Vip-u.

 

Taj iznos je stajao na računu do 18.2. i tek onda povukli su sav novac. 15.5. treba mi sjest 4000 kn plaće zarađene od popisivanja stanovništva, što će vjerojatno isto uzeti...

U međuvremenu, zvala sam odvjetnički ured s prvih opomena, i moj slučaj nije bio kod njih više jer ne surađuju već neko vrijeme. Taj drugi odvjetnik, čiji broj sam dobila preko službe za korisnike, rekao mi je da je iznos duga bez kamata oko 7000 kn.

 

Pitanja koja me zanimaju su sljedeća: da li je moguće naplatiti takvo dugovanje s računa iako nemam stalna primanja bez ikakve obavijesti prije toga? da li mogu zaštititi iznos koji mi treba bit uplaćen ili bar dio? koliko je cijeli ovaj slučaj uopce pravan? da li su smjeli sklopit ugovor s osobom koja nema nikakva primanja?

postoji li kakva zakonska rupa?

 

Unaprijed Vam se zahvaljujem! :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija