Jump to content

Pokretanje ovrhe zbog duga za mirovinsko osiguranje


dnd

Preporučene objave

Po kontrolnom nalazu HZZMO iz 2003 utvrđeno je dugovanje za mirov.osiguranje za period od 1995-2001, već tada je kamata bila veća od glavnice, a sad sam dobila riješenje o ovrsi od porezne.Na jednom od starijih foruma pronašla sam da je mirovinsko obračunavalo kamatu na kamatu i da mogu tražiti preračun kamata čl. 3st.1 Zakona o zateznim ktm.

Dali je netko pokušao nešto slično?Porezna ne želi odgodu plaćanja zbog starosti duga, a na zastaru se ne možemo pozvati.Molim hitan savjet..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Apsolutna zastara je 10 god. Kada je porezna pokrenula prvi korak da naplati dug, tada se prekida zastara. Trebali ste od porezne tražiti analitiku, i napisati zahtjev za otpis po apsolutnoj zastari. Oni bi, naravno, odbili zahtjev. E onda se vi imate pravo žaliti u Ministarstvo fin. u Zg. I u žalbi navesti (prepisati) svaki stavak iz analitike. Oni će naravno uvijek govoriti da nema zastare. Pa, oni rade za sebe. Ako je dug zaista bo u zastari kad su pokrenuli postupak za naplatu, svaki dobar odvjetnik će se moći izboriti. To vam govorim iz vlastitog iskustva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija