Jump to content

Ovrha na naknadu za popisivača stanovništva


Torn2010

Preporučene objave

FINA mi je blokirala sve račune zbog ovrhe, te sam otvorio novi pomoćni račun u banci. Radio sam kao popisivač i uspio zaraditi preko 4000kn. Međutim, u Fini su mi rekli da će mi biti sve uzeto s računa jer takva naknada nije plaća i podliježe ovrsi. Moram napomenuti da jedino imam naknadu s biroa za nezaposlene. Pošto sam imao malo veći popisni krug, morao sam iz svog džepa platiti putne troškove i to upravo od te naknade s biroa. Sad ispada da sam sam financirao taj popis i nemam pravo na ni jednu lipu povrata bar od troškova prijevoza. Tko je tu lud? Znam da nisam jedini u Hrvatskoj koji je oštećen na ovakav način. Nema zarade od koje bi čovjek mogao preživjeti, nema naknade s biroa, nema nadoknade putnih troškova, a nema ni tih mjesec dana staža. Mogli su lijepo uzeti 1/3 od te naknade pa bi sve bilo ok. Ovako sam radio za državu besplatno, ustvari financirao sam popis stanovništva. Najžalosnije je što se običan čovjek u ovoj državi nema kome obratiti za pomoć nego te šetaju od vrata do vrata.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
  • 4 mjeseci kasnije...

Torn2010 je napisao:

Sad ispada da sam sam financirao taj popis i nemam pravo na ni jednu lipu povrata bar od troškova prijevoza.

 

...

 

Ovako sam radio za državu besplatno, ustvari financirao sam popis stanovništva. Najžalosnije je što se običan čovjek u ovoj državi nema kome obratiti za pomoć nego te šetaju od vrata do vrata.

 

Fina je ispravno postupila, i sve je u skladu sa zakonima kojima se regulira pitanje provedbe ovrhe.

 

Ono što si ti financirao jeste tvoj vlastiti dug kojeg si sam napravio. I nemoj govoriti da si radio kao popisivač besplatno niti da si financirao popis stanovništva jer to nije istina. Dugovi koji se naprave moraju se i platiti!

S ovih 4 tisuće kuna smanjio ti se je dug kao i kamate na taj dug tako da ne vidim razloga zašto se buniš.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija