Jump to content

Alimentacija umjesto boravka sa djecom


murphyijevzakon

Preporučene objave

U ova vremena kada se većina rastavljenih bori za alimentaciju,moja djeca imaju drugi problem.Uopće se ne viđaju sa ocem , on ih ignorira ,ako se čuju telefonom i one mu nešto predbace radi zanemarivanja ,saspe paljbu po njima da mu se ne miješaju u život ,i tome slično,padnu i uvrede.

 

Pitanje je neobično jer moj ex plaća alimentaciju,ali ništa drugo ne čini u vezi djece. On je predložio alimentaciju i ja sam pristala na iznos ,jer sam računala OK ,nije velik ,ali ako se on drži dogovora o viđanju i praznicima ,u redu, nekako ćemo se djeca i ja pokrpati.

 

U međuvremenu se meni plaća smanjila ,dječje potrebe su veće.Iznos alimentacije je isti 3 godine, a otac u to vrijeme nije nikada bio sa djecom ,niti u tjednu niti ih ne odvodi za vikende.

 

Kada sam ga pitala da li bi sudjelovao u većem iznosu , nasmijao se od srca i rekao da ga samo tužim ,pa će mi biti još i gore .

Inače stalno prijeti sa izbacivanjem iz stana ( naš zajednički stan,ne želi se podijeliti ,sve što je mogao je odnio ,samo da ode u miru - na sve sam pristajala samo da prestane maltretiranje kojem smo bili izloženi ja i djeca).

 

Budući da su djeca skoro punoljetna ,znači tebale bi one tužiti oca ,a to im ne želim priuštiti.

 

znam da ga nitko ne može prisiliti na druženje sa djecom , na žalost hrana i školovanje se plaćaju novcem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Savjetujem vam promišljeno postupanje.

Odnos nije sjajan, ali mogao bi postati i puno gori.

Dobro razmislite isplati li se išta pokretati. Ne znam kolika je ta alimentacija(uvijek je premalo), ali zakljčujem iz vašeg posta da je 'pristojna'.

 

Njegove prijetnje u vezi sa stanom nisu sasvim bez osnove. Ne može vas izbaciti iz stana, ali može tražiti raskid suvlasništva isplatom ili prodajom stana. Mogao bi tražiti i da plaćate najam njegove polovine stana, i tužbom tražiti plaćanje i za pet godina unatrag (ili do dana kada je iselio).

 

Nemojte zaboraviti da kćeri nasljeđuju oca. Ako odnosi nisu do kraja zatrovani, vjerojatno se otac neće 'potruditi' da ih ostavi bez nasljedstva.

 

Pokušajte ga zainteresirati da kćeri odvede na kakav izlet, da provede vikend s njima. Možda proradi očinski instinkt.

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jasno mi je da uvijek može biti i gore.

Al.je bila pristojna prije 3 god,donekle,više nije.

 

Problem je u tome da ne želi nikakve podjele nego ucjenjuje kada ja predložim dogovor i podjelu.Ima tu još toga za dijeljenje ,ali to koristi isključivo on.Čak ni i naša djeca.

 

Što se tiče druženja ,bilo je pokušaja sa moje strane da utječem na poboljšanje ,ali to on smatra kao uplitanje u njegov život.Osim toga kada je bilo kakvo takvo druženje slušale su pogrde na moj račun ,kritiziranje,ničim kod njih nije zadovoljan.

Ili što je još gore,obeća nešto pa ne ispuno ili se ne pojavi ,otkaže par sati prije i sl.Tako da je djecu potpuno udaljio od sebe.Pogotovo od kada ima vezu sa ženom koja ima djecu ,pa njih vodi okolo , i mrtav hladan kaže našoj djeci da ne može jer ide sa njima.

 

Na žalost instinkti rade samo za vlastite gušte.Zato i pokušavam završiti neke stvari prije nego djeca budu punoljetna , jer se on vadi na to to da su djeca velika i neka što žele traže same.A ja neću da se djeca vuku po sudovima sa vlastitim ocem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema kredita ,bili smo dobrostojeći,sada je to samo on.

 

Moja greška je što sam godinama radila u poslu koji je na papiru vlasništvo njegove mame , naravno bez prijave , bila sam kućanica.Ali nitko od nas ne zna što život nosi ,pa je lako danas biti pametan.

 

Sve to materijalno mi nije bitno ,nadam se i ja da neće sve profućkati ,i da će djeca imati nešto od toga.

Iako mi je sada radi njegovog ponašanja sve to manje izgledno.Jer za djecu ne mari, osim što uplati 1800 kn za dvije djevojke.

Nekome je to puno ,znam .Ali biti otac ne može se platiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sudu podnijeti prijedlog za utvrđivanje i podjelu bračne stečevine .

i rad koji se nevodi (nije plaćeno mirovinski i zdravstveno)

je rad u braku ako se može dokazati svjedocima ili drugačije.

sve što je stečeno (kupljeno )u braku

novcem zarađenim u braku je bračna stečevina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

murphyijevzakon je napisao:

bili smo dobrostojeći,sada je to samo on.

 

Sve to materijalno mi nije bitno

 

Ako ste za braka stekli razmjerno veliku imovinu,to je ipak druga priča. Zašto ne pokrenuti pitanje podjele bračne stečevine ?

Ako vam materijalno nije bitno, ne morate baš tražiti 'pola od svega'. Neka bar prepiše taj stan na vas, plaća malo veću alimentaciju...

Možda da potražite savjet dobrog odvjetnika, da se malo proanaliziraju ti detalji oko toga što bi, tj. kolika bi bila bračna stečevina ?

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija