Jump to content

podizanje postotka za profesionalnu mirovinu


cretni

Preporučene objave

Još nisam dobio ocjenu novog prijedloga vještačenja ali nadam se povećanju omjera i prelaska u opću nesposobnost. Trebaš predati svu liječničku dokumentaciju koji si sakupio od zadnjeg vještačenja i dati svome izabranom liječniku opće prakse. On te papire uz još neke svoje obrasce šalje u mirovinsko te te oni pozivaju na novu IKU radi pogoršanja, takvu ocjenu (ako ima pogoršanja) šalju u MOMBS na potvrdu i radi ti se novo riješenje za mirovinu. Ima puno uspješnih slučajeva ovakvog postupka. Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav!Kolega mi je sa 50/50 profesionalne prešao na 50/50 opću.Po njegovoj priči imao je dosta bolničkog liječenja (Popovača),a kod vještaka je doslovno plakao (žena,djeca,mala mirovina)i posrečilo mu se.Koliko mu je vještak napisao u Zagrebu su mu potvrdili.Lijepi pozdrav i sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam sa profesionalne 50-30-20(30 ozljeda na radu) prešao na opču 60-40(40 ozljeda na radu).

Treba ti dosta razgovora(nalaza) psihijatra,psihološkog testiranja,dnevne bolnice i naravno da u nalazima piše pogoršanje.

Ja sam na to išao tek kad sam psihijatra pitao šta misli o tome (da mi podrži leđa).Kad se on složio da je vrijeme sve papire mi je doktorica pripremila i predala mirovinskom.Ja sam doslovno samo razgovarao sa njom o pokretanju postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za obnovu postupka odlučio sam se ne konzultirajuči se sa nikime od specijalista doktora, sam sam odlučio sa sobom da bi moglo biti vrijeme baš tada. Prvi put su me odbili. Drugi put 3 godine nakon prvog puta a nakon 4 godine u mirovini na obnovi su odlučili da je došlo do pogoršanja i dobio sam iz profesionalne 30 - 70 (rat-ostalo ) u opću 50%- 50%.

 

Na komisji u mirovinskom s vještakom razgovor je trajao oko 10 minuta, pročitao je papire i pitao par pitanja i rekao da idem, ništa nije rekao što je odlučio.Kasnije sam dobio rješenje i to je to.

 

To bi bilo moje iskustvo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija