Jump to content

Pitanje za Rubensa


severus

Preporučene objave

Pozz,

 

molim moderatora da mi potvrdi odnosno da mišljenje o sljedećim točkama;

 

Člankom 6.st.1.t.9. zozo ( NN 15/08 - 49/11 ) obvezno su osigurani korisnici mirovine ..... Odnosi li se to na sve umirovljenike, bez obzira na visinu mirovine ili bilo koje druge elemente vezane uz istu, dovoljna je činjenica da je osoba umirovljenik?

 

2. Člankom 15. određeno je što sve obuhvaća pravo na obveznu zdravstvenu zaštitu, a čl. 16.st.1. određeno je da se osigurava za sve osigurane osobe pod jednakim uvjetima.

 

Člankom 16.st.2. određeno je da u ostvarenju prava na obveznu zdravstvenu zaštitu osiguranim osobama zavod osigurava plaćanje zdravstvenih usluga u cijelosti za: t. 7. - cjelokupno liječenje zloćudnih bolesti.

Uključuje li ovo i ležanje u bolnici odnosno bolničko liječenje, ukoliko je pogoršana situacija bolesti koja je opisana u t.7.?

 

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo prvo:

 

za sve umirovljenike bez obzira na visinu mirovine koju primaju prijavu na obvezno zdravstveno osiguranje podnosi HZMO i takve su osobe zdravstveno osigurane osobe

 

Ovo drugo:

 

to znači da za cjelokupno liječenje zloćudnih bolesti osoba koja je zdravstveno osigurana u obveznom osiguranju ne snosi troškove sudjelovanja (participacije) za tu vrstu korištenja zdravstvene zaštite što u svakom slučaju uključuje i bolničko liječenje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija