Jump to content

Skrbnistvo oca nad djetetom


space

Preporučene objave

Molim pomoc!Pred razvodom sam,imamo malu curu od 2 g. Majka je sklona samoozljedjivanju te suicidu.Takodjer je sklona agresivnom ponasanju kad konzumira alkohol.dali postoje sanse da ne dobije djete i kakve su?mogu dokazati samoozljedjivanje,a kod doktora je trazila uputnicu za psihijatra,ali nikad nije otisla.takodjer je jednom dovela djete mojim roditeljima,koji ju cuvaju dok smo na poslu,svu plavu sa otiscima prstiju na oba dva obraza.svaka mi je informacija vazna jer zelim da mi djete zivi zivot dostojan djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sudovi imaju tendenciju tako malo djecu povjeravati majkama na cuvanje i odgoj zbog pretpostavke da im je zbog njihove dobi majka potrebnija.

No, ukoliko bi zivot kod majke ugrozavao djetetovu dobrobit a na ocevoj strani ne postoji takva prepreka, dijete moze biti povjereno ocu na cuvanje i odgoj a majka moze dobiti određeno vrijeme u tjednu koje ce provoditi s djetetom, sud tada odredi pod kojim se okolnosti i u kojem vremenu odvijaju takvi susreti te ce joj biti određena alimentacija koju mora placati.

Da bi sud tako odlucio mora postojati valjana ljecnicka dokumentacija o majcinim zdravstvenim problemima, mogu Vam pomoci i izjave svjedoka (vidim da ste gore aludirali na to) te eventualna ljecnicka misljenja itd. U svakom slucaju morat cete proci postupak posredovanja pred czss-om te ce misljenje koje donese czss sud uvelike uvazavati.

Dakle, u pravilu, tako mala djeca se povjeravaju majkama na cuvanje i odgoj ukoliko su majke poslovno sposobne i ukoliko se njihovo zdravstveno stanje, kakvo god bilo ,moze drzati pod kontrolom a da ne ometa razvoj djeteta. Ako se na strani majke neka od ovih stavki okrene u Vasu korist, dijete moze biti Vama povjereno na cuvanje i odgoj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Relevantna znanstvena istraživanja provedena u zadnjih 20 godina idu u prilog tome da su za kvalitetan psihofizički razvoj djeteta i zdravu spolnu identifikaciju potrebna oba roditelja. Veliki broj needuciranih djelatnika Centara i obiteljskih odjela sudova u Hrvatskoj zastupaju doktrinu "tender years" koja je u svijetu napuštena prije cca 30 godina i zamijenjena "najboljim interesom djeteta". Doktrina "tender years" polazi od toga da je za dijete te dobi kao primarni roditelj majka, ali kompetentna majka.

 

Odmah izvijestite nadležni centar, pismenim putem, da je dijete bilo plavo sa otiscima prstiju, da majka ima uputnicu za psihijatra, ali izbjegava liječenje. Ako imate riješeno stambeno pitanje i spremni ste skrbiti oko svog djeteta, dijete uzmite kod sebe i angažirajte odvjetnika. Ne očekujte rješavanje vašeg problema preko noći, pripremite se za dugotrajnu borbu sa sustavom koji štiti interes majke, očeve šikanira, a za djecu nije ih briga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 9 mjeseci kasnije...

Pozdrav svima i molim brzu pomoć ,:ukratko :ostala sam trudna sa 15god,nije bilo nikakvo tuženja živjela sam sa ocem dijeteta i njegovom obitelji do djetetove 3 i pol godine ,poćeo me maltretirat fizićki.pobjegla sam kod svojih roditelja,nisam ga prijavila nikad policiji.došo je poziv na sud ubrzo.otac mene tužio za skrbništvo i dobio ga na osnovu boljeg financijskog statusa njegove obitelji veće kuće (itd) a ja nemam problema nikakvih sa zakonom,zdravstvenih ,ćista ko suza,odredili mi alimentaciju od 300kn ,poćela sam radit ko konobar sa jako malom plaćom 2200kn ,nisam imala za odvijetnike(za državnu pravnu pomoć nisam onda znala),vrijeme je prolazilo odredili mi viđanje sa curicom mojom na svaki drugi vikend ,da naravno sama dođem po nu i vratim ju,nakon god dana došo opet poziv na sud povećanje alimentacije odredili mi 600kn i toliko sam plaćala uz naravno još keša šta sam davala za malu(naoćale,biciklići odjeća itd), nisam se žalila na presudu ,onda sam našla jedini izlaz radit sezonski na moru i išla sam 3mj dvije godine zaredom(sad me se gleda na sudu ko najgoru majku na svijetu koja je ostavila dijete 3mj)uspijela sam si platit vozaćki samo ,,selila se sa posla na poso trbuhom za kruhom razmišljajuć kako ću ostvarit bolje uvijete života da moje dijete bude samnom ,ali prije godinu i nešto sam ostala trudna ,srećom ugovor mi je na neodređeno ,živim sa dećkom u stanu kao podstanar i djetetom od 8 mj ,još on ima dijete od prije od 12god za kojeg plaća alimentaciju (15%plaće cca 500kn), prošle godine je opet bio sud za povećanje alimentacije zbog povećanih djetetovih potreba (škola) dosuđeno 900kn ali 2mj unazad (te zaostatke još nisam platila) nastavila sam dalje plaćat 900kn ,dosta mi je svega ,u izvanbraćnoj sam zajednici živimo ko lordovi od njegove plaće plaćamo stan od90kvadrata i mala beba je snama ,stime da je za moju curicu sređena njena soba sa svim normalnim uvijetima za život ,predala sam zahtijev za skrbništvo sad koji dan bit će prva rasprava šta da oćekujem na šta da se pripremim (odvijetnica je jako skeptićna neznam zašto možda zbog novaca jer ovaj postupak zbog mog porodiljnog plaća država) a to je njoj kao malo.strah me je svega da sad opet izgubim zbog njega i njegovih laži ,bilo bi odlićno kada bi dijete se poslušalo (8g) ona bi rado živjela sa nama i malim bracom (s obzirom da ja joj to ne spominjem ni ne ispitujem ju ništa niti pokušavam utjecat na nju ) ona sama moli mene da ostane, poomozite molim vas šta treba napravit još da ne riskiramo sada da se ne dogodi opet krah,jer sada su svi uvjeti posloženi ,,?????????

uređeno: od newbie
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Očito ne slučajno tipkate podvučenim velikim slovima, obzirom da se unutar zagrada služite malima. Stoga ću vas zamoliti za pristojnost prema forumašima, koji nisu dužni čitati ni gledati vikanje.

Hvala.

 

hvala vam bilo je slućajno nisam htijela vikat ,već oćajno tražim odgovore ,sa net bontonom nisam bila upoznata do sad ,ćesto pišem velika slova ,HVALA Vam i oprostite:namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 godina kasnije...

Želio bih se razvesti od supruge koja fizički i verbalno maltretira mene i dijete pa me zanima kakve su mi šanse da dobijem skrbništvo. Vjenčali smo se samo da dijete ima oba roditelja nismo se voljeli jer je ostala trudna, a kad smo saznali da je trudna bili smo već pred prekidom veze. Taj brak nikada nije funkcionirao naravno kad je tako počeo. Svaki mjesec bude svađa epskih razmjera oko sitnica nekih. Izdvojit ću samo neke ekstreme, jedom je otišla u noćni izlazak iako sam bio protiv toga jer je djete bilo bolesno ona i njena prijateljica su me nagovorile jer kao "ona nikad ne izlazi" i reko sam dobro idi ali kad te nazovem dođi kući. Dijete se probudilo i tražilo mamu jer je tad još dojilo i zbog plača je počelo kašljati pa onda plakati zbog kašlja i tako u nedogled i ja sam ju nazvao i rekla je da neće doći jer su one tek stigle, a bilo je prošlo 2/3 sata od kad su otišle. Nekako sam uspio dijete smiriti i svađali smo se oko tog danima i trpio nekakve uvrede kako bi njeni bivši neki bili bolji očevi od men, da bi volila da s njima ima djete i pljuvala po meni. Sve to pred jednogodišnjim djetetom. Sljedeći put kad je htjela ići nisam dao, gurnula me niz stepenice iz zaleta od nekih 2m i polomio sam se, dok sam trpio bolove reko sam da ću se razvesti, a ona je djetetu govorila da ja hoću drugu mamu i da njih ne volim. Dalje smo nastavili živjeti zbog djeteta, mj dana nakon nemilog događaja posvađali smo se i svađa je završila tako da me sa strane udarila u koljeno i rekla da mi treba i nogu slomiti, na svu sreću noga nije pukla, ali bolilo je, nakon tog sam sjeo i reko joj kako može nakon što sam joj oprostio ono što me prošli put polomila rekla je da me treba ubiti i počela me daviti, oslobodio sam se i uzeo djete koje je sve to gledalo. Ona mi je onda panično otela djete i ogrebala i mene i njega. Bilo je i prijetnje nožem, djete je tad bar spavalo. Postoji još niz situacija kad ona sjedi i dopisuje se na mobitelu djete se želi igrati i ona grubo odreagira prema njemu bilo fizički ili verbalno ja za to vrijeme radim nešto za posao i onda to napustim i tješim djete, a ona kaže zato se tako i ponaša jer ju maziš. Nisam psiholog ali mislim da je uzrok takvog ponašanja to što je sama trpila nasilje od strane svog oca mislim da je vrhunac tog šutanje nogama na podu, dok to gleda pomajka, ne želim da moje djete to prolazi ili gleda. Inače ja sam magistar struke i radim u struci imam ugovor na neodređeno i 3 puta veću plaću od nje, ona je sss i ima nesiguran posao. Mislim da djetetu mogu pružiti puno bolje uvjete i materijalne koji se daju izmjeriti i puno više ljubavi i pažnje, to se valjda može dokazati. Znači kakve bi meni bile šanse za skrbništvo i koliko bi to sve trajalo. I jel imam kakve mogućnosti za sve ovo dokazati, jedino što imam je medicinska dokumentacija o lomu. Imam još puno toga ali ovo bi bilo ukratko. Inače sam jako mirna osoba i upravo ju to jako nervira.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Želio bih se razvesti od supruge koja fizički i verbalno maltretira mene i dijete pa me zanima kakve su mi šanse da dobijem skrbništvo.

u nastavku sami ste sebi dali odgovor...

 

Vjenčali smo se samo da dijete ima oba roditelja nismo se voljeli jer je ostala trudna, a kad smo saznali da je trudna bili smo već pred prekidom veze.

 

što? ne razumijem što bi ovo značilo? ''nismo se voljeli jer je ostala trudna. a kada smo saznali da je trudna već smo bili pred prekidom veze''

??

 

Taj brak nikada nije funkcionirao naravno kad je tako počeo. Svaki mjesec bude svađa epskih razmjera oko sitnica nekih.

 

kako je to brak počeo? znači znali ste da vaša veza neće funkcionirati?

 

Izdvojit ću samo neke ekstreme, jedom je otišla u noćni izlazak iako sam bio protiv toga jer je djete bilo bolesno ona i njena prijateljica su me nagovorile jer kao "ona nikad ne izlazi" i reko sam dobro idi ali kad te nazovem dođi kući.

 

Pa ? valjda i majka ima pravo izaći na sat, dva ako se od 0-24 skrbi za bebu.

 

editirao moderator

Dijete se probudilo i tražilo mamu

naravno da traži mamu. mama brine o djetetu, Vi ste ''poslovan covjek koji sigurno po noci spava dok se majka dize i brine za svoje dijete.

 

jer je tad još dojilo i zbog plača je počelo kašljati pa onda plakati zbog kašlja i tako u nedogled i ja sam ju nazvao i rekla je da neće doći jer su one tek stigle, a bilo je prošlo 2/3 sata od kad su otišle. Nekako sam uspio dijete smiriti

editirao moderator

 

i svađali smo se oko tog danima i trpio nekakve uvrede kako bi njeni bivši neki bili bolji očevi od men, da bi volila da s njima ima djete i pljuvala po meni. Sve to pred jednogodišnjim djetetom. Sljedeći put kad je htjela ići nisam dao, gurnula me niz stepenice iz zaleta od nekih 2m i polomio sam se, dok sam trpio bolove reko sam da ću se razvesti,

Polomili ste se ? jer Vas je gurnula sa 2m? što ju niste prijavili tada?

 

a ona je djetetu govorila da ja hoću drugu mamu i da njih ne volim.

editirao moderator

 

Dalje smo nastavili živjeti zbog djeteta,
editirao moderator
mj dana nakon nemilog događaja posvađali smo se i svađa je završila tako da me sa strane udarila u koljeno i rekla da mi treba i nogu slomiti, na svu sreću noga nije pukla, ali bolilo je, nakon tog sam sjeo i reko joj kako može nakon što sam joj oprostio ono što me prošli put polomila rekla je da me treba ubiti i počela me daviti, oslobodio sam se i uzeo djete koje je sve to gledalo. Ona mi je onda panično otela djete i ogrebala i mene i njega. Bilo je i prijetnje nožem, djete je tad bar spavalo. Postoji još niz situacija kad ona sjedi i dopisuje se na mobitelu djete se želi igrati i ona grubo odreagira prema njemu bilo fizički ili verbalno ja za to vrijeme radim nešto za posao i onda to napustim i tješim djete, a ona kaže zato se tako i ponaša jer ju maziš. Nisam psiholog ali mislim da je uzrok takvog ponašanja to što je sama trpila nasilje od strane svog oca mislim da je vrhunac tog šutanje nogama na podu, dok to gleda pomajka, ne želim da moje djete to prolazi ili gleda. Inače ja sam magistar struke i radim u struci imam ugovor na neodređeno i 3 puta veću plaću od nje, ona je sss i ima nesiguran posao. Mislim da djetetu mogu pružiti puno bolje uvjete i materijalne koji se daju izmjeriti i puno više ljubavi i pažnje, to se valjda može dokazati. Znači kakve bi meni bile šanse za skrbništvo i koliko bi to sve trajalo. I jel imam kakve mogućnosti za sve ovo dokazati, jedino što imam je medicinska dokumentacija o lomu. Imam još puno toga ali ovo bi bilo ukratko. Inače sam jako mirna osoba i upravo ju to jako nervira

. ... Ja bih jako rado čula drugu stranu priče

uređeno: od G-man
neprimjereno izražavanje
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

. ... Ja bih jako rado čula drugu stranu priče

točno i onda se donese zaključak tko je kriv...

 

@pravda.....ovo što ste vi ispričali (ne ulazim da li je istina ili ne ili druga strana možda ima svoju priču) su česti u brakovima i skoro nedokazivi....imate male šanse da dobijete skrbništvo jer i kod nas u institucijama je mišljenje da je majka u velikoj prednosti i moraju biti ozbiljni problemi sa majkom i to dokazani.....

 

kao što vidiš iznad u postu prije nego si i počeo već si kriv :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zamolit ću korisnicu "btk" da se u nastavku eventualnog sudjelovanja na temi drži biti teme i izbjegava ovakav način komuniciranja koji je neprimjeren, podrugljiv i vuče na dociranje svisoka. Zasada vas samo ovim putem opominjem.

 

Nemojte me siliti na daljnje sankcije, jer čovjek je došao po savjet, a ne verbalne "šamarčine".

 

Zahvaljujem na razumijevanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

DDa nije nam funkcionirala ni veza u kojoj podjeliš s tom osobom par sati tjedno, a kamoli da će funkcionirati u braku u kojem smo toliko dnevno zajedno. Mislim dva smo različita mentalna sklopa dok ja ustajem u 5 sati i učim ili čitam nešto korisno ona spava do 11 (dok nije radila) i kad ima slobodnog vremena igra igrice ili se dopisuje ili gleda turske serije meni je ne shvartljiv takav mentalni sklop.

 

Ima ona pravo izaći i 5 sati ne 2 samo ne kad je djete bolesno, nisam za to, izlazite li vi kad je vaše djete bolesno. Smirio sam djete tako što sam ga ljuljao u sjedalici, ako je to bitno.

 

 

Nisam tad jer mi je trebao netko da me tušira i što se takvih stvari tiče ona je savršena žena vrijedna je stvarno i nikakav posao joj se ne gadi ali te reakcije su problem i što svađe nastanu iz ničega. Ne ne želim drugu ženu ne želim nikada više biti u bilo kakvoj vezi.

 

 

Dogovorili smo se da će ići kod psihologa jer je svjesna pogreške svoje, ali više ne želi ići i bojim se budućih razmjera svađa.

 

 

I nisam ja ovdje da bih vodio sudski proces što vi očekujete (očito ste izfrustrirani nekim vlastitim problemima)nego da dobijem odgovore na pitanja koja sam postavio.

uređeno: od G-man
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zamolit ću korisnicu "btk" da se u nastavku eventualnog sudjelovanja na temi drži biti teme i izbjegava ovakav način komuniciranja koji je neprimjeren, podrugljiv i vuče na dociranje svisoka. Zasada vas samo ovim putem opominjem.

 

Nemojte me siliti na daljnje sankcije, jer čovjek je došao po savjet, a ne verbalne "šamarčine".

 

Zahvaljujem na razumijevanju.

Hvala baš razmišljam o ovom što kažete, rekao sam iskreno i ukratko u čemu je problem s moje strane i ako bih ovdje lagao ne bih imao ni potrebu ići na sud gdje mislim da ću uspjeti dokazati 30% problema.

 

 

Hvala još jednom što održavate red.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam tad jer mi je trebao netko da me tušira i što se takvih stvari tiče ona je savršena žena vrijedna je stvarno i nikakav posao joj se ne gadi ali te reakcije su problem i što svađe nastanu iz ničega. Ne ne želim drugu ženu ne želim nikada više biti u bilo kakvoj vezi

 

Trebala Vam je vaša zena koja Vam je polomila noge da vas tušira? ok...

 

ja se iskreno ispričavam moderatorima ako sam u početku nešto krivo shvatila. hvala na upozorenju i sve najbolje. pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa jeste li Vi otac djeteta? I vaša je dužnost da se skrbite o djetetu. U čemu je problem? koliko sam shvatila tražili bi ste razvod i da se dijete povjeri Vama na čuvanje i odgoj , ali se ne bi skrbili o njemu tokom braka nego bi to bila dužnost Vaše supruge?

koja se eksuli brine i o vama nakon što Vam je polomila noge

 

još jednom se ispričavam , iskreno, modovima, .. sve naj i gibam ;)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa jeste li Vi otac djeteta? I vaša je dužnost da se skrbite o djetetu. U čemu je problem? koliko sam shvatila tražili bi ste razvod i da se dijete povjeri Vama na čuvanje i odgoj , ali se ne bi skrbili o njemu tokom braka nego bi to bila dužnost Vaše supruge?

koja se eksuli brine i o vama nakon što Vam je polomila noge

 

još jednom se ispričavam , iskreno, modovima, .. sve naj i gibam ;)

 

Govorim o razdoblju kad je dijete imalo 1 godinu (i još sam se svejedno snašao u toj situaciji) i valja postoji razlog zašto do 2. Godine majka mora dobiti skrbništvo sad ima 3 godine i budem ponekad sam tjednima s djetetom, u pravilu supruga radi kad je dijete kod kuće a ja radim dok je dijete u vrtiću tako da mislim da moje sposobnosti skrbništva nisu upitne. Oćete i dalje šiljiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

znači, dijete je bilo prehlađeno . ne ''bolesno'' kako Vi navodite. Što VI gospodine zapravo želite? Ako je Vaša supruga ((za koju ste naveli da ju niste nikada voljeli niti htjeli oženiti nepodobna majka jer je izašla sa prijateljicama na kavu. A malenom/malenoj je smrcao nosić dok vi niste mogli spavati , pa ste se morali brinuti o bebi prije 3 godine???

Ponovo Vas pitam, smatrate li se Vi ocem ako su Vam takve stvari opterećenje? ne gospodine Vi niste otac.

 

druga stvar mi nije baš jasna. kazete , ''u pravilu supruga radi kad je dijete kod kuće a ja radim dok je dijete u vrtiću tako da mislim da moje sposobnosti skrbništva nisu upitne.''

 

?? ako supruga radi dok je dijete kući s kim je tada dijete?sa suprugom ili nekim drugim? a Vi radite dok je dijete u vrtiću.

 

ne razumijem. kakve veze imaju Vaše sposobnosti ''skrbništva'' ako ni jedan ni drugi niste kući.

 

Hoću

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

druga stvar mi nije baš jasna. kazete , ''u pravilu supruga radi kad je dijete kod kuće a ja radim dok je dijete u vrtiću tako da mislim da moje sposobnosti skrbništva nisu upitne.''

 

?? ako supruga radi dok je dijete kući s kim je tada dijete?sa suprugom ili nekim drugim? a Vi radite dok je dijete u vrtiću.

 

ne razumijem. kakve veze imaju Vaše sposobnosti ''skrbništva'' ako ni jedan ni drugi niste kući.

 

Hoću

 

 

to što ste se zainatili na čovjeka nije u redu i netrebate se ispričavati moderatoru,nego njemu......

ja sam napisao post ispod vašeg prvog posta gdje sam napisao da vam to nije primjereno jer niti čovjeka neznate niti znate njegovu suprugu...a napisali ste da bi voljeli i drugu stranu priče čuti....a vi donosite sudove o nekome i prije nego čujete tu drugu stranu....taj post sam sam izmjenio,ali pošto vi i dalje mislite da ste u pravu....niste ,i to što je moderator napisao je posve ispravno...s tim da sam ja na njegovom mjesto to ne bi editirao nego ostavio da čitaoci mogu i sami zaključiti.....

 

raspravljate i tjerate mak na konac,a ni sami nemožete shvatiti smisao rečenica....ovo iznad citirano znači da kad ona radi ,otac je kod kuće,znaći on bi trebao biti sa djetetom...kad on radi,dijete je u vrtiću,što znaći da dijete opet nije sa majkom......

 

prevedeno,znači majka ili radi ili je dijete u vrtiću...znači mogla bi se malo naveče kad neradi posvetiti više djetetu....

 

sad sam počeoo braniti čovjeka bez da znam da li je u pravu ili tko je kriv...ali samo da Vam pokažem na koji vi način kontrirate njemu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

svaka priča ima dvije strane,možda sam u krivu,ali sumnjam... u laži su kratke noge, naravno da se ispričavam modovima zbog ne primjerenog izražavanja. (za koje mislim da uopće nije bilo neprimjereno, al fajn)

uređeno: od Spitfire
Brisanje nepotrebnog
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sjedi, razgovaraj sa ženom. Spasite to. Nema treće osobe i budi sretan, uskoro će biti.

I moja je bila super i sve bi dao za nju da mi se vrati. Ona moja žena koju sam volio, ne ova što je postala ( zahvaljujući i mojoj pasivnosti) . Poslje kad je došao drugi čovjek, sve se promjeni. Odjednom sam ja počeo brinuti o djetetu i na kraju ostao sam s njim. Ona se pokupila i otišla živjeti život punim plućima.

Dana nakon 2 godine imamo situaciju da oboje žalimo jer smo bili tupavi i nismo razgovarali. Ali kad uđe treća osoba sve nema više popravka. A djete? Djetetu je strašno, to moraš znati. Nisam ni vjerovao koliko.

Naravno ako ima je ostalo emocija barem u trgovima. Ući će ti neko treći i voditi ti djete u vrtić...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Situacija u kojoj se našao pravda55 nije tako rijetka! Svatko od nas u svojoj sredini zna bar nekoliko takvih slučajeve u kojima dolazi do barem fizičke dominacije jednog od partnera! Na žalost mislim da je poštovanje partnera u vašem slučaju nepovratno izgubljeno i vi kao intelektualno superioran partner niste smjeli dozvoliti da situacija tako eskalira! Moj je dojam iz napisanog da je vaša partnerica znatno mlađa i da ima druge životne interese a taj antagonizam teško možete riješiti! U trenutku eskalacije fizičkog nasilja trebali ste prekinuti agoniju, jer je bolji odvojeni život nego negativan obrazac nasilja kojem će i kojem svjedoči vaše dijete! Protekom vremena postoji mogućnost da i vaša partnerica shvati što je izgubila a vaše dijete dobije osjećaj sigurnosti i potpore koji joj pružate kao otac iako niste u braku! Vi vjerojatno znate zbog čega se sve to dogodilo, ali morate biti svjesni i vlastite krivice koja može biti i u latinskoj poslovici na početku mojeg komentara! Vaš stav da vas VIŠE ne zanimaju žene i druge veze ne doprinosi rješenju vašeg problema i čini vas ranjivim i žrtvom! Psihološki gledano vi svom partneru možete biti zanimljivi samo ako ste zanimljivi i drugima jer tko bi želio biti s nekim koga nitko drugi ne želi! U ovome vidim i razlog napada cijenjene forumašice btk (uz možda i neko njeno osobno slično traumatsko iskustvo) pa je napala vas umjesto nekog drugog! Dakle, vi možete biti dobar i odličan otac svoje kćeri čak i ako ne živite s njom i majkom, ali za sve treba vrijeme, a gotovo je sigurno da će žensko dijete te dobi biti dodijeljeno majci! Hoćete li i dalje trpjeti verbalno i fizičko nasilje morate sami odlučiti i to nije pravno pitanje nego karakterno!:vjeruj:

uređeno: od G-man
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Situacija u kojoj se našao pravda55 nije tako rijetka! Svatko od nas u svojoj sredini zna bar nekoliko takvih slučajeve u kojima dolazi do barem fizičke dominacije jednog od partnera! Na žalost mislim da je poštovanje partnera u vašem slučaju nepovratno izgubljeno i vi kao intelektualno superioran partner niste smjeli dozvoliti da situacija tako eskalira! Moj je dojam iz napisanog da je vaša partnerica znatno mlađa i da ima druge životne interese a taj antagonizam teško možete riješiti! U trenutku eskalacije fizičkog nasilja trebali ste prekinuti agoniju, jer je bolji odvojeni život nego negativan obrazac nasilja kojem će i kojem svjedoči vaše dijete! Protekom vremena postoji mogućnost da i vaša partnerica shvati što je izgubila a vaše dijete dobije osjećaj sigurnosti i potpore koji joj pružate kao otac iako niste u braku! Vi vjerojatno znate zbog čega se sve to dogodilo, ali morate biti svjesni i vlastite krivice koja može biti i u latinskoj poslovici na početku mojeg komentara! Vaš stav da vas VIŠE ne zanimaju žene i druge veze ne doprinosi rješenju vašeg problema i čini vas ranjivim i žrtvom! Psihološki gledano vi svom partneru možete biti zanimljivi samo ako ste zanimljivi i drugima jer tko bi želio biti s nekim koga nitko drugi ne želi! U ovome vidim i razlog napada cijenjene forumašice btk (uz možda i neko njeno osobno slično traumatsko iskustvo) pa je napala vas umjesto nekog drugog! Dakle, vi možete biti dobar i odličan otac svoje kćeri čak i ako ne živite s njom i majkom, ali za sve treba vrijeme, a gotovo je sigurno da će žensko dijete te dobi biti dodijeljeno majci! Hoćete li i dalje trpjeti verbalno i fizičko nasilje morate sami odlučiti i to nije pravno pitanje nego karakterno!:vjeruj:

 

gospođo Sunčana ili gospodine, nikoga ja ne napadam, (vjerujem da ste muško te također s traumatičnim iskustvom kao i većina koja se ovdje na Legalisu nalaze. budimo realni, inače ne bi bili tu) drugo, ako Vas toliko interesira moj slučaj (traume, agonije, dugogodišnje maltretiranje,psihičko i fizičko,prijetnje, vrijeđanje, zlostavljanje od strane ''oca'' rado ću Vam poslati sve zapise , poruke, mailove kao i mišljenje czssa o toj spodobi.) nisu svi očevi zlo, a nisu ni sve majke zlatne. Ovo što moje dijete prolazi , samo iz objesti i hira spodobe s kojom ja nikada nisam željela biti jest upravo to, namjerno i sustavno zlostavljanje djeteta. ne u svrhu interesa djeteta , već upravo suprotno. na uštrb djeteta da bi se okoristio vlastitim interesima. sramota. a Vi slobodno budite na strani takvih ''bioloških ''očeva'' kojima do djeteta nije stalo već se preko njega osvećuju majkama koje to dijete vole najviše na svijetu. pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani G-man!

 

"editirao moderator" je latinska izreka, bezbroj puta citirana i nije vulgarna pa ne znam zašto ste ju obrisali! Puritanizam nije nešto što je poželjno u europskom kulturnom krugu a osim toga moj komentar prilično gubi smisao brisanjem tog dijela pa molim da to ne radite! :palacdolje:

 

Poštovana btk!

 

Nemam traumatično iskustvo ali imam sadržajan život a želim pomoći slabijima i to je jedan od razloga zbog kojih pišem na ovom forumu! Ne kažem da u mnogome niste u pravu, ali napali ste čovjeka kojeg ne poznajete i ne možete znati da je doista takav kako ste ga napali! Istina je obično u sredini! U vašim komentarima je vidljivo upravo to što ste napisali, a to je da imate životnu traumu koju projecirate na sve muško-ženske odnose a to sigurno nije uvijek moguće! Ima raznih očeva i raznih majki, a već sam napisao da se u ovom slučaju ne radi o pravnom problemu već o pitanju osobnog integriteta za koji se svaki čovjek mora izboriti sam ili uz nečiju pomoć!:azdaja:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Želio bih se razvesti od supruge koja fizički i verbalno maltretira mene i dijete pa me zanima kakve su mi šanse da dobijem skrbništvo.

 

Kako se daljnja, blago rečeno, razmjena mišljenja toliko udaljila od prvotnog pitanja korisnika i nema veze s istim tema je zatvorena. Ukoliko netko ima želju korisniku odgovoriti korisnim savjetom na postavljeno pitanje slobodno neka se javi pp, rado ću je otvoriti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani G-man!

 

"editirao moderator" je latinska izreka, bezbroj puta citirana i nije vulgarna pa ne znam zašto ste ju obrisali! Puritanizam nije nešto što je poželjno u europskom kulturnom krugu a osim toga moj komentar prilično gubi smisao brisanjem tog dijela pa molim da to ne radite! :palacdolje:

 

Poštovani SSU,

 

slažem se da, načelno gledajući, navedena izreka nije pretjerano vulgarna, ali u kontekstu ove teme može se percipirati kao podrugljiva provokacija, što pridonosi odlaženju teme offtopic, a što se, gle čuda, i desilo.

 

Kako smo mi moderatori zaduženi da takve stvari preveniramo, ona je maknuta. Moja greška je što temu i ranije nisam zaključao, ali sam se nekako nadao da će razum prevladati, a osjećaji budu stavljeni na stranu.

 

Uza svakako dužan respekt zbog vaše nesebične pomoći mnogima, vi ste, kao i svi drugi naši korisnici, dužni pridržavati se pravila ponašanja na Forumu, a na što ste u konačnici i pristali registracijom, pri čemu je procjena kršenja tih pravila čista dispozicija moderatora, i nije ovisna o ničem drugom.

 

Ovo naravno, ne znači da ne možete ukazati na, po vama, pogrešku na našoj strani, ali ako sagledate kontekst teme i te izreke, i vi vrlo dobro možete i sami uvidjeti moguću pogrešnu percepciju. Poanta se mogla dočarati i bez uporabe same izreke. Možda ste se htjeli samo našaliti, iako moje uvjerenje je drugačije, ali neću sada ulaziti u polemiku glede toga.

 

Puritanizam nije sinonim za elementarnu kulturu u ophođenju i komunikaciji prema drugima, a i sami ste dosad mogli uvidjeti da je Legalis portal značajno drugačiji od drugih, posebice u svom forumskom dijelu. No, godinama smo mukotrpno stjecali ugled koji danas uživamo i upravo iz razloga obveze prema zadržavanju tog ugleda i, u konačnici, prema poštivanju naših korisnika, određeni standardi se moraju poštivati. Od strane svih korisnika. Nadam se da smo se razumjeli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija