Jump to content

Vip ovrha


donk

Preporučene objave

Poštovani!

 

2002. godine uzeo sam pretplatu na VIP mrežu. Nakon nekoliko mjeseci pojavile su mi se nejasnoće oko iznosa računa i količine sms poruka za koje su me teretili da sam poslao.

Npr. jedan mjesec mi je došao račun da sam svojoj sestri koja je u to vrijeme živjela kod roditelja kao i ja, radila u mom tadašnjem obrtu poslao stotinjak sms poruka i uredno ih dobio na ispisu poziva.Žalio sam se korisničkoj službi,naravno bez uspjeha. Ljut na njih odbio sam platiti račune i završio na sudu. 2004. opčinski sud u Rijeci odlučio je da moram platiti neplačene račune bez obzira na moje negiranje naplačenih sms poruka.Naravno, zbog svog inata jer zaista nisam poslao te sms poruke nisam podmirio račun. Danas nakon 10 godina od zasnivanja pretplatničkog odnosa sa vipom i 8 godina nakon suda dobio sam rješenje o ovrsi. Iskreno neznam dali da se smijem ili da plačem.

Interesira me postoji li zastara u ovom slučaju i mogu li išta učiniti po tom pitanju ?

 

Hvala

 

Lijepi pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

plaći ,ako je iznos duga značajan .

moraš platiti dug uvečan za troškove i zatezne kamate od presuđenja tj. 2004.

 

zastara potraživanja duga ,po sudskoj odluci,je 10 godina

u biti zastare i nema (svakih 9 godina pokrenu novi postupak za naplatu duga .

 

dug se skuplja i raste (kamate od 12% na glavnicu duga ,troškovi i kamate na troškove).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo je moj prvi posjet ovom forumu, pa prije svega pozdravljam svih!

 

Iako vidim kako se na forumu moj problem s Vipnet-om pojavljuje i kod drugih ljudi, opisat cu vam svoj problem i zatražiti savjet.

 

Dakle, isto kao i kod drugih ljudi s Vip-om sam potpisala ugovor prije 3 godine. Ugovor je bio za tarifu od 150 kn mjesečno. Iako mi je mjesečni iznos, na moje čuđenje, uvijek prelazio tu tarifu (dolazio je oko 350 kn) uredno sam plaćala račune sve do jednog trenutka. Već mi je i tad to sve bilo čudno budući da sam svjesna da nikako ne pričam na telefon za 350 kn mjesečno...no dobro.... I tako odem ja na more i ostavim taj mobitel kod kuće i ne koristim ga dva mjeseca, a kada sam se vratila dočekala su me dva računa (za 7 i 8 mj)s poptuno istim iznosom od 350 kn. Naravno njihova muljaža je jasna kao dan.....ne znam kako je isključeni mobitel upio preći ugovorenu tarifu, no dobro. Nazovem ja njih i histerično se derem, ali to je naravno sve uzaludno jer kako ću ja dokazati da to sve nisam potrošila. Rekla sam im da to odbijam platiti i na tome je stalo.

 

Prije tjedan dana dobila sam obavijest od njihovog odvjetničkog društva o dugovanju Vip-u, blokiranim računima i praznu uplatnicu.. Nazovem ja odvjetničko društvo i oni mi kažu kako mi je iznos dugovanja 2800 kn i da plaćam koliko mogu u ratama. To što su mi računi blokirani me ne uzrujava previše jer ih nemam (tek sam diplomirala i nisam zaposlena). Problem je u tome što ja rješenje o ovrsi nikada nisam dobila. Budući da znam da su to lihvarske kamate i troškovi odvjetničkog društva, pitala sam ih koji je iznos glavnice duga. On je 900 kn i ja odem u poštu, platim ga i skenirano im to pošaljem. Na ovrhu sam se žalila građanskom općinskom sudu budući da rješenje o ovrsi nikada nisam dobila. Naravno moja žalba je uzaludna jer je ovrha već pravomoćna. E sad..mene zanima imam li ja u ovoj državi ikakvih građanskih prava ili moram robovati lopovskim telekomunikacijskim kompanijama. Kako je moguće da ja nemam zakonsko pravo žaliti se na ovrhu? zasto bi ja plaćala nesto za sto nikada nisam dobila rješenje? Pa mislim jel ova država potpuno poremećena ili sto....Ja ne bježim od duga prema Vip-u, iako je i on diskutabilan, ali ujedno i nedokaziv, pa sam ga i platila. Ali odbijam placati troškove odvjetničkog društva i kamate. Taj iznos bi čak i mogla platiti ali ne želim iz principa jer nemaju nikakvu zakonsku osnovu, a ujedno ignoriraju i moje građansko pravo na žalbu.

 

Ispričavam se na dugačkom post-u, ali frustrirana sam ovim ponašanjem.

 

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

....Ja ne bježim od duga prema Vip-u, iako je i on diskutabilan, ali ujedno i nedokaziv, pa sam ga i platila. Ali odbijam placati troškove odvjetničkog društva i kamate. Taj iznos bi čak i mogla platiti ali ne želim iz principa jer nemaju nikakvu zakonsku osnovu, a ujedno ignoriraju i moje građansko pravo na žalbu.

 

quote]

račun za uslugu vip-u ste platili iako niste uspjeli dokazati suprotno,odnosno da niste iskoristili uslugu koja vam se naplatila.da li se to može dokazati...(!?)

to što odbijate platiti troškove odvjetničkog društva ide na uštrb vas i samo vas.morate to platiti,kako god vama drago,nećete im ostati dužni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija