tomo65 objavljeno: 23. veljača 2012. Dijeli objavljeno: 23. veljača 2012. Kupio bih kucu ,ali je kuca pod hipotekom. Detaljno sam pregledao kucu i razgovarao s vlasnikom kuce. Iz e-izvadtka vidi se da je kuca pod teretom. Koja je procedura isplate?? (isplatio bih preko svojeg bank.racuna ). Izdaje li banka Brisovnicu isplatom ili se na nju mora cekati? Sto ne smijem ispustiti navesti u Kupoprodajni ugovor? Osim gradjevinske i uporabne dozvole, koje mi dokumente prodavatelj mora jos dati? Molim vas pomagajte! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 23. veljača 2012. Dijeli odgovoreno: 23. veljača 2012. nema kredita ako se ne briše hipoteka . pogotovo ako banka u kojoj bi koristili kredit nije korisnik hipoteke. ali ako se plaća gotovinom za iznos hipoteke (ili preostalog duga )umanjite cijenu . Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tomo65 odgovoreno: 23. veljača 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 23. veljača 2012. Nisam sasvim razumio vas odgovor. Da pojasnim, isplatio bih sav iznos preko svog ziroracuna. Kojim slijedom? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
FreeFlyer odgovoreno: 24. veljača 2012. Dijeli odgovoreno: 24. veljača 2012. Dogovorite (ugovorite) da ćete dio kupoprodajne cijene a koji se odnosi na kredit+kamate+troškve uplatiti direktno banci. Prvo zajedno sa vlasnikom odete u banku, banka izračuna koliko će biti dug po kreditu (redimo 29.02.) i zamolite da vam banka da prijelazni (ili kako ga već zovu) račun na koji ćete uplatiti novac, jer taj novac mora ići samo za zatvaranje ostatka kredita kojeg ima vlasnik. Kada to napravite sastavite ugovor u kojeg ćete točno to navesti (točan iznos koji ide banci, i ostatak koji ide vlasniku i rok u kojem ćete taj ostatak uplatiti). Kada uplatite banci i kada vam banka izda tabularku i kada tabularku predate (ili vi ili vlasnik) na gruntovnicu, tada isplaćujete ostatak cijene vlasniku (najbolje je sa računa na račun - ostaje dokaz), i vama vlasnik daje tabularnu izjavu (dozvolu uknjižbe). Sve to (hodogram) napišite u ugovor i toga se treba držati. Ugovor (potpis vlasnika) ovjerite kod J.B. i sretno ! FF Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tomo65 odgovoreno: 24. veljača 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 24. veljača 2012. Hvala lijepa na odgovoru. Jos me muci ovo: kad isplatim prvo banku (kako ste naveli), kakvu sigurnost imam od prodavatelja da on nece po primitku Brisovnice iz banke otici u gruntovnicu i cistim papirima ponovno prodati kucu? Obavljaju li notari sve poslove za kupce nekretnina (banka, gruntovnica, itd)? Hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 24. veljača 2012. Dijeli odgovoreno: 24. veljača 2012. prije isplate duga (banci )sa vlasnikom napraviti predugovor. temeljem predugovora u gruntovnici napraviti predbilježbu za upis vlasništva. u predudovoru navesti isplatu duga banci za hipoteku . uplatu duga za hipoteku čuvajte (ne je dati vlasniku kuće)i na uplatnicu navesti plaćanje po kupoprodajnom predugovoru predugovor nosite u gruntovnicu radi predbiljžbe vlasništva . skolopite ugovor u kom se naodi ukupna cijena kuće. uplata duga i uplata na račun (ili ruke ) tabularni izjavu odmah u ugovoru navesti . malo mašte da bi se zaštitili . ali možete i preuzeti otplatu duga ,što se navodi u ugovoru o preuzimanju duga treba obavjestiti banku (koja treba i odobriti preuzimanje duga) za visunu duga umanjuje se cijena nekretnine. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tomo65 odgovoreno: 24. veljača 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 24. veljača 2012. H V A L A !! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tomo65 odgovoreno: 25. veljača 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 25. veljača 2012. Molim vas recite mi da li je Uporabna ili Lokacijska dozvola isto? Treba li mi je (ih) prodavatelj kuce dati? (Kuca je sagradjena 1978. godine) Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.