Jump to content

Kako promijeniti CZSS?


ostavljen1970

Preporučene objave

Ne možete tražiti izuzeće Centra temeljem osjećaja. Morate imati dokaze da su nesavjesno obavljali posao, ili zlorabili položaj, ili provodili diskriminaciju. Centar se izuzima rješenjem suda, ili rješenjem Ministarstva socijalne politike i mladih. Istina, postoje i ilegalna seljenja predmeta među centrima, ali je to onda kad njima zbog nečega odgovara, s tim ne možete računati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bartleby je napisao:

Ne možete tražiti izuzeće Centra temeljem osjećaja. Morate imati dokaze da su nesavjesno obavljali posao, ili zlorabili položaj,

 

A oni su tako pažljivi, perfidni, bezobrazni i Doooobro čuvaju svoju stolicu, plaću, da u 99,99% slučajeva neće pogriješiti i dozvoliti vam da dokažete njihovo nesavjesno ponašanje isl.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To da postoje konkretni slučajevi gdje je predmet preseljen s jednog centra na drugi bez ikakvog rješenja Ministarstva ili suda. Samo tako. Upravo nedavno, prije par mjeseci. Odlukom samog Centra. U spisu nema podataka o tome da je to netko od roditelja tražio, ni da je bilo tko tražio. Zatraženo i čeka se očitovanje Ministarstva socijalne politike i mladih, iako je to učinjeno neposredno prije izbora, pa pravi akteri koji nisu reagirali na takvo protuzakonito postupanje ne moraju to ispravljati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bivsa mi je cesto djete vikendom davala osjetno kasnije nego sto bi trebala i kad sam joj jednom priprijetio da cu s policijom doci po djete i o tome telefonski obavijestio CZSS, bivsa je tog dana podnijela CZSS-u prijavu protiv mene, pisanu rukom u zurbi.... Sumnjam da ju je netko iz CZSS-a obavijestio da sam vec lud od tog njezinog ponasanja i dao joj savijet da me prijavi prva i stekne pocetnu prednost pa sumnjam da ima "vezu" na CZSS-u jer je cudna podudarnost mog telefonskog upita CZSS-u i njezine prijave i to lazne, dokazivo lazne. Sad bih ja rado promijenio CZSS ali ne znam niti kako niti imam li elemenata jer mi se cini da su nekako previse na njezinoj strani buduci da sve njezine greske i propuste opravdavaju "Ah, to je zivot, nije savrsen", a meni sitnice nabijaju na nos jer "Zasto ja cjepidlacim radi kasnjenja od 2,5 sata, pa dobili ste djete" I sve takva neka glupa objasnjenja u kojima sam ja kriv jer zelim djete na vrijeme... A kad sam ja prijavio bivsu opet sam ja bio kriv jer sam time ugrozio eventualno poboljsanje nasih odnosa.... Sto god napravim ne valja... Ako presutim onda me pitaju zasto nisam rekao ako sam znao, a ako kazem onda sam kriv jer time ne pridonosim poboljsanju odnosa... Ja mislim da su pristrani...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morate se pismenim putem obraćati CZSS-u. Ako ne dobijete dijete kako stoji u sudskoj presudi, onda nazovete policiju, oni će izaći na teren i sačiniti zapisnik. Službenim putem trebaju o tome bavijestiti nadležni centar. Također i vi pismenim putem, obavijestite nadležni centar da se majka ne pridržava sudske odluke. Policijski zapisnici biti će vam dokaz.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ostavljen1970 je napisao:

Bivsa mi je cesto djete vikendom davala osjetno kasnije nego sto bi trebala i kad sam joj jednom priprijetio da cu s policijom doci po djete i o tome telefonski obavijestio CZSS, bivsa je tog dana podnijela CZSS-u prijavu protiv mene, pisanu rukom u zurbi....

Ovdje nema elemenata kaznenog djela ni po čl. 129. (prijetnja), ni po čl. 215.A (nasilje u obitelji), a niti elemenata prekršaja iz čl. 4. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije ni manipuliranje zabranjeno, mada bi prvi ja bio najsretniji da jest.

 

Ako je uznemirenost i strah prouzrokovana ovim riječima koje sam citirao, ni od toga prekršaja nema ništa.

 

Naravno da svatko svakoga može lažno prijavljivati, lažna prijava prekršaja i prijetnje nije ničim kažnjiva, po tome bi se i prijavljena osoba mogla smatrati uznemirenom i prijaviti drugu stranu i to sasvim opravdano.

 

Problematika nasilja u obitelji nije natjecanje u stolnom tenisu da svatko svakom nastoji zakucati lopticu, policija, sudovi, centri rade svoje problem su koruptivne osobe koje nastoje nekom svom ishoditi nešto što se ne može dobiti pa uzalud pokušava.

 

Nikad ne treba vjerovati jednoj strani, čitajući ovu temu popasao sam priču postavljača pitanja, a kad bi saslušao drugu stranu tek bi onda izrekao svoje mišljenje.

 

Za sada, ne valja pretjerivati.

 

Možda netko u CZSS pretjeruje, a ovdje se pretjeruje s pojmom uznemirenosti i pojmom prouzrokovanja straha.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne pretjeruje se ovdje s tim, već se s tim u zbilji pretjeruje, pa nije na odmet malo opreza, kako bi se izbjeglo sudovanje.

Osim toga, ako roditelji trebaju razvijati odnos, ako trebaju jedno drugo poštovati, onda se to ne postiže prijetnjama, već dosljednim ponašanjem u interesu djeteta. Za to je ponekad potrebno pozvati i policiju u pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Možda netko u CZSS pretjeruje, a ovdje se pretjeruje s pojmom uznemirenosti i pojmom prouzrokovanja straha."

 

Bilo bi dobro kad bi se samo na ovim stranicama pretjerivalo, a u praksi postupalo po zakonima i protokolu.

No, prenijet ću vam slučaj koji je još u tijeku na prekršajnom sudu gdje je otac prijavljen za nasilje.

Dakle majka je dovela 6-godišnje dijete na susret sa ocem, temeljem pravomoćne sudske odluke. Neću previše ići u detalje, uglavnom dijete je manipulirano.

U jednom trenutku, sve se dešava na igralištu, otac šutne loptu i lopta proleti pokraj djeteta. Majka prijavljuje oca za nasilje jer se osjetila ustrašenom.

 

Na sudu sutkinja postavlja ocu pitanja:

Kako ste šutnuli loptu?

Kojom brzinom?

Koliko je proletjela pored djeteta?

 

Onda dali je i ovo pretjerivanje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sutkinja je postavljala dobra pitanja, od udraca nogometne, rukometne, košarkaške i vaterpolo lopte može ozbiljno stradati i odrasla osoba, a kamoli ne dijete.

 

Odgovori na postavljena razjašnjuju da li je situacija bila zaista opasna ili je majka pretjerivala.

 

O obitelji se uglavnom raspravlja kad krenu problemi, dok štima šuti se.

 

Najbolje savjete o obiteljskim problemima mogu dati osobe koje su dugo u braku, četiri godine braka su teže nego četiri godine fakulteta, onaj tko ima 20 godina braka će u par riječi dati bolji savjet nego netko tko se okitio titulama, a efektivno bio u braku punih 15 dana, neću nikada zaboraviti kratak intervju jednog starčeka kojemu je televizija došla na proslavu 70 godina braka, samo je rekao "Trpio sam je, trpila me je", prosto, sirovo, okrutno, ali onaj tko je prošao više faza u svom braku, onaj tko se više puta srušio i opet se uspio ustati i obnoviti ljubav u braku shvaća da su te riječi realnost i da se tu nalazi najveći dio istine.

 

Nisu svi ljudi za brak, samo što to netko kasno shvati.

 

Onaj tko nije za živiti s nekim, nek bude sam. Neka pripazi da svojim postojanjem ne zagorčava drugom život i nek uživa u svojoj samoći.

 

Živjeti u braku je umjeće, za koje nije svatko sposoban.

 

Izašli smo iz teme.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izašli smo iz teme, ali možemo novu i otvoriti, ako će biti zanimljiva korisnicima ove stranice.

 

"Odgovori na postavljena razjašnjuju da li je situacija bila zaidta opasna ili je majka pretjerivala."

 

Najinteresantnije od svega je da 80 % ovakvih prijava završi na štetu oca pa se on onda mora iscrpljivati nastojeći dokazati da je u pravu na visokom prekršajnom sudu i dalje..

U konkretnom slučaju, lopta nije nikog ozljedila, a nadam se da se slažete da je lopta sastavni dio igre djece.

A pred ovim ocem je još dugi put dokazivanja da se želio samo igrati sa svojim djetetom.

 

Potrebno je samo zamijeniti uloge i postaviti majku umjesto ovog oca i da je otac taj koji je prijavio majku da je na igralištu šutnula loptu pored djeteta i da je taj šut uznemirio oca.

Kako bi reagirale nadležne institucije?

U većini slučajeva tako da ismiju tog oca, a o tome da bi se aktivirao sustav da istražuje kako je majka šutnula loptu i kojom brzinom nema niti govora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

„No, prenijet ću vam slučaj koji je još u tijeku na prekršajnom sudu gdje je otac prijavljen za nasilje.

Dakle majka je dovela 6-godišnje dijete na susret sa ocem, temeljem pravomoćne sudske odluke. Neću previše ići u detalje, uglavnom dijete je manipulirano.“

 

Iz ovoga zaključujemo slijedeće: dijete živi kod majke jer je tako sud odlučio , majka ga dovodi na susret jer poštuje sudsku odluku, ali ne može biti savršeno pa nam gosp.gringo sve objašnjava, dijete je manipulirano!!!

 

„U jednom trenutku, sve se dešava na igralištu, otac šutne loptu i lopta proleti pokraj djeteta. Majka prijavljuje oca za nasilje jer se osjetila ustrašenom.“

 

A, što bi se dogodilo da nije proletjela pokraj već da je udarila djeteta?? Pa, naravno da majka ima pravo biti ustrašena, tko kaže da sljedeći puta kada otac bude glumio Messija te ponovno napuca loptu na dječjem igralištu netko neće dobiti potres mozga…

 

„Potrebno je samo zamijeniti uloge i postaviti majku umjesto ovog oca i da je otac taj koji je prijavio majku da je na igralištu šutnula loptu pored djeteta i da je taj šut uznemirio oca.“

 

Da li se šutiranje muškarca i šutiranje žene uopće mogu uspoređivati ??? Koliko to žena može jednako jako i spretno napucati loptu kao muškarac??? Pa, naravno da bi se svi smijali tom ocu koji bi prijavio da ga je uznemirilo majčino šutanje lopte…gosp.gringo, što to činite od muškog roda!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Žene mogu jako šutnuti - danas je vrlo moderan i ženski nogomet, a špičoke i štikle znaju djelovati kao ubojito oružje, probušiti loptu i djetetu prouzročiti veliku bol. Možda bi o tom šutiranju valjalo otvoriti poseban topic u kojem bi se objavljivali rezultati istraživanja o tome tko je koga ili što i kako jako šutnuo, ili tko je komu loptu tako šutnuo da su oni koji su to gledali doživjeli veliki strah i bol. Čudno je da za podnošenje prekršajne prijave protiv oca zato što je na igralištu šutnuo loptu na ovom topicu postoji razumijevanje - to ukazuje na opasnu volju zatvaranja i kažnjavanja polovice nacije - viđam brojne koji šutaju loptu i strah za djecu lijepe naše u meni raste.

 

No, šalu na stranu, bez obzira na strastvenunu fokusiranost na @Gringoa (ili je to fokusiranost na sebe?) i na obeshrabrivanje ljudi koji trebaju pomoć da je zaista i zatraže od onih koji su je dužni pružiti, vratimo se na to kako promijeniti CZSS.

 

Teško. Ako imate neoborive materijalne dokaze kojima ćete zahtjev potkrijepiti, tražite izuzeće toga CZSS od suda podneskom sa svim navedenim dokazima.

Možete taj centar i kazneno prijaviti prema čl. 337 i 339 Kaznenog zakona, ili za diskriminaciju prema Zakonu o spriječavanju diskriminacije.

 

Naravno ako ste s nekim u centru razgovarali, pa vam se nije svidjelo što vam netko od djelatnika kaže, ne možete ništa. Osim ako imate pouzdane i nepristrane svjedoke. Ali, ako ste napisali razuman zahtjev, pa se centar o njega oglušio, ili vam napisao nešto što bi bio materijalni dokaz, onda možete nešto činiti - i za to će vam čak trebati strpljenja i upornosti. Već i zato što će državnu instituciju braniti Državno odvjetništvo (obrana centra će se naplaćivati iz budžeta, tj. od poreznik obveznika, tj. od vas), a svojeg ćete odvjetnika vi morati sami plaćati.

 

Moj vam je savjet da s centrom svakako pokušate surađivati - pišite im. Ne jednom. Svaki put kad treba. U dva primjerka, urudžbirati tako da imate žig kad je to zaprimljeno. Možda vas onda počnu ozbiljnije doživljavati.

Kad im pišete pritužujući se na njihov rad, presliku pošaljite Ministarstvu socijalne politike i mladih i Pravobraniteljici za djecu. U dva primjerka, urudžbirati tako da imate žig kad je to zaprimljeno. Koliko god puta treba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

„ Bivsa mi je cesto djete vikendom davala osjetno kasnije nego sto bi trebala i kad sam joj jednom priprijetio da cu s policijom doci po djete i o tome telefonski obavijestio CZSS, bivsa je tog dana podnijela CZSS-u prijavu protiv mene, pisanu rukom u zurbi.... „

 

Odgovor za bartleby:

Da vas podsjetim vi ste rekli da ovdje nema potrebe za prijavom ni po zakonu ni po zdravom razumu…nakon što je majka podnijela prijavu zbog prijetnji.

 

„ Osim toga, ako roditelji trebaju razvijati odnos, ako trebaju jedno drugo poštovati, onda se to ne postiže prijetnjama, već dosljednim ponašanjem u interesu djeteta. Za to je ponekad potrebno pozvati i policiju u pomoć.“

 

Odgovor za bartleby:

Ovo ste napisali nakon samo 30 minuta daljnjeg komentiranja.

 

„ Čudno je da za podnošenje prekršajne prijave protiv oca zato što je na igralištu šutnuo loptu na ovom topicu postoji razumijevanje - to ukazuje na opasnu volju zatvaranja i kažnjavanja polovice nacije - viđam brojne koji šutaju loptu i strah za djecu lijepe naše u meni raste. „

 

Odgovor za bartleby:

Ovo ste napisali nakon što je jedan majka podnijela prijavu protiv oca jer je šutnuo loptu, koja je proletjela pored djeteta…

 

I kao šlag na tortu, izjavljujete za moje komentare:

„No, šalu na stranu, bez obzira na strastvenunu fokusiranost na @Gringoa (ili je to fokusiranost na sebe?) i na obeshrabrivanje ljudi koji trebaju pomoć da je zaista i zatraže od onih koji su je dužni pružiti, vratimo se na to kako promijeniti CZSS.“

 

Odgovor za bartleby:

Pa, meni se čini da niste u stanju pratiti vlastite misli a ne da možete pratiti o čemu ja priča!!!

Tko ovdje obeshrabruje ljude da podnose kaznene prijave??? Vi, bartleby, pročitajte što ste gore sve napisali….puno ovdje ljudi kao da ne zna „tko ima glavu nosi“ !

Možda je ovdje problem, što su prijave podnijele žene-majke protiv muškaraca-očeva, mislim da se neki ne bi toliko buni da je bilo obratno…. zanimljiva vam teorija, kada vama odgovara i kada vi procijenite da treba prijavljivat nasilje onda bi svi to trebali činiti a kada vama ne odgovara tada je protiv zakon i protiv razuma…ha ha ha....hoćete me sada optužiti da sam i na vas strastveno fokusirana?! :namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Gringo je napisao:

Izašli smo iz teme, ali možemo novu i otvoriti, ako će biti zanimljiva korisnicima ove stranice.

 

"Odgovori na postavljena razjašnjuju da li je situacija bila zaidta opasna ili je majka pretjerivala."

 

Najinteresantnije od svega je da 80 % ovakvih prijava završi na štetu oca pa se on onda mora iscrpljivati nastojeći dokazati da je u pravu na visokom prekršajnom sudu i dalje..

U konkretnom slučaju, lopta nije nikog ozljedila, a nadam se da se slažete da je lopta sastavni dio igre djece.

A pred ovim ocem je još dugi put dokazivanja da se želio samo igrati sa svojim djetetom.

 

Potrebno je samo zamijeniti uloge i postaviti majku umjesto ovog oca i da je otac taj koji je prijavio majku da je na igralištu šutnula loptu pored djeteta i da je taj šut uznemirio oca.

Kako bi reagirale nadležne institucije?

U većini slučajeva tako da ismiju tog oca, a o tome da bi se aktivirao sustav da istražuje kako je majka šutnula loptu i kojom brzinom nema niti govora.

:-)

 

 

N

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...
Sve o ćemu razgovarate je glupost.Shvatite jedno.

MAJKA JE ZAKON.

Članak 2.Obiteljskog zakona

Uređenje obiteljskih odnosa temelji se na načelima:

1) ravnopravnosti žene i muškarca te uzajamnog poštovanja i pomaganja svih članova obitelji,

2) zaštite dobrobiti i prava djeteta, te odgovornosti obaju roditelja za podizanje i odgoj djeteta,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija