Jump to content

zbrka...


lidija77

Preporučene objave

ovako ja i supruga smo razvedeni ali pošto još nije došlo do podjele imovine ...još uvjek živimo u istom stanu . Imamo jedno djete koje je pripalo majci na skrbništvo ....sudskom odlukom je određeno da ja djete mogu viđati dva puta tjedno i svaki drugi vikend....međutim pošto bivša supruga radi u smjenama a još uvjek smo pod istim krovom svi troje ja vodim većinu brige o djetetu ...ali mene zanima taj svaki drugi vikend ja bi volio bez obzira na to što žuvimo skupa da da djete bude tada samnom jer to što supruga radi mislim da nebi trebalo utjecat na sudsku odluku...ali supruga mi neda da djete vikendom bude samnom nego samo kad ona ne radi ....pa sad ne razumijem dali ona tu krši sudsku odluku i mogu li je prijavit...(nadam se da ste razumili što želim reć jer neznam ni sam kako objasniti)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sudske odluke treba se pridržavati, roditelja koji se ne drži sudske odluke može se prijavljivati pismenim putem nadležnom centru, telefonski i pismeno policiji.

U vašem specifičnom slučaju prednost bi dao razgovoru i dogovoru sa djetetovom majkom. Pokažite spremnost na dogovor i izađite djetetovoj majci ususret, zamijenite vikende ako to vama ne remeti planove, ali isto tako dajte do znanja djetetovoj majci da očekujete i da dijete provodi sa vama daleko više vremena od sudske odluke kad više ne budete stanovali svi na istoj adresi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nažalost gos. Gringo nemožemo se dogovoriti ništa ....iako da se razumijemo za djete mi ništa nije teško na te stvari što ja obavljam za dijete ja se ne žalim ...samo se žalim na način majke kako to ona doživljava ...čak prijeti da djete neću nikako viđati kad se preseli ...centar je sa svime upoznat ali oni kažu samo čekanje...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemojte upadati u zamku sa čekanjem. Pokušajte nabaviti knjigu A.Warshaka "Otrov razvoda". Inzistirajte na poštivanju sudske odluke o viđanjima i kako kaže g.Gringo, pri svakom nepoštivanju podnosite prijave MUP-u i CZSS-u sa kopijom da imate dokaz.

Nažalost, iz mojeg vlastitog iskustva u nastojanju da ne dođe do daljenje antagonizacije koja će se odraziti na dijete , rezultat je poražavajući.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad je tako onda nemate što čekati. Inzistirajte na provođenju sudske odluke, svaki put kad se djetetova majka ne pridržava pravomoćne sudske odluke pismenim pputem obavijestite nadležni Centar za socijalnu skrb. Također, nazovite policiju telefonski u vrijeme kad je dijete trebalo biti sa vama, oni su dužni izaći na teren i o tome sačiniti zapisnik koji službenim putem trebaju proslijediti u nadležni Centar. Kako bi sve ubrzali osobno otiđite u policiju i preuzmite taj zapisnik i dostavite ga nadležnom Centru. Ali činite to svaki put.

Do kraja godine, ako se očevi dovoljno angažiraju, ići će izmjena Obiteljskog zakona koja će sankcionirati roditelja koji opstruira djetetovo pravo na susrete sa drugim roditeljem, na način da se preispita odluka o povjeravanju djeteta. A to opstruiranje sudske odluke možete dokazivati na gore opisan način.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mene zbunjuje to što mi još živimo skupa pa neznam kako će sud gledati na to jer ja s djetetom provodim dosta vremena pa da na kraju ne ispadne kao i što još tražim ....ali ja bi želio bez obzira ( što ja u ovom slučaju bivšoj izlazim u susret jer naravno neću dozvolit da mi djete pati)da se ipak zna da ja hoću taj svaki drugi vikend provoditi nesmetano sa svojim djetetom a ne samo kad bivšoj odgovara tj. kad ona radi...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

lidija77 je napisao:

mene zbunjuje to što mi još živimo skupa pa neznam kako će sud gledati na to jer ja s djetetom provodim dosta vremena pa da na kraju ne ispadne kao i što još tražim ....ali ja bi želio bez obzira ( što ja u ovom slučaju bivšoj izlazim u susret jer naravno neću dozvolit da mi djete pati)da se ipak zna da ja hoću taj svaki drugi vikend provoditi nesmetano sa svojim djetetom a ne samo kad bivšoj odgovara tj. kad ona radi...

 

 

a mene zbunjuje što vi zapravo želite?!

isto tako mi je zanimljivo što vam savjetuje gosp.gringo, prema preporuci trebati hitno "zvati policiju, trčati na CZSS pa na sud"...

 

sami ste rekli da jako puno vremena provodite sa djetetom, te da vam je sudskom odlukom omogućen i kontakt svaki drugi vikend, ako sam dobro shvatila vama supruga ne sprečava niti ne brani kontakte sa djetetom već samo želi da se održavaju vikendom kada ona radi ili ne radi (to je zaista manje bitno)...ukoliko vi zaista imate dobre namjere, mirno ćete se dogovoriti sa suprugom da provodite vikend sa djetetom možda ipak kada "njoj to odgovara" jer smisao svega je da se družite sa svojim djetetom te da kvalitetno provedete vrijeme skupa. ja vjerujem kada bi vi imali dovoljno volje i kapaciteta "učiniti ustupak" svojoj još uvijek supruzi, ona bi to zasigurno prepoznala te vama drugom prilikom uzvratila nekom protuuslugom!!!

najlakše je pozvati policiju, uključiti czss i ratovati preko odvjetnika, a najteže je pozvati suprugu na kavu te pokušati civilizirano i zrelo porazgovarati o svemu.. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle gospodin bi definirao prema privremenoj mjeri a drugi roditelj bi kako to njemu paše. Pa čovjek pita za savjet. A onak iskustveno, ovo dogovorno to su Vaše pretpostavke da li se pokušalo razgovarati ili ne, a čini se da se gospodin pokušao dogovarati kako navodi u prvom postu.

Pa gospoja navodi da to ne ide tako, nego kad ona radi. I šta bi sada Vi gospodinu predložili osim da nabacite par pretpostavki - kako da omogući djetetu pravo na oba roditelja gdje se jedan roditelju o odnosu na dijete postavlja sukladnom radnim obvezama i negira odluku suda?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam ja nabacala nikakve pretpostavke nego samo "ljudski" predlažem da se prednost treba uvijek dati razgovoru i mirnom rješavanju bilo kakvih sukoba ili problema .

 

gosp.lidija77 prema aktualnoj situaciji još uvijek živi sa djetetom, čak kako je i rekao puno više brine i provodi vremena sa djetetom nego majka, pa ja zaista ne vidim razloga zašto ne bi pokušali postići neki dogovor oko vikenda, to što je pokušao razgovarati sa suprugom ne znači da nije potrebno više nikada pokušavati....u ovom slučaju uopće nije ugroženo pravo djeteta na oba roditelja, mislim da pokušavate napuhati problem gdje ga uopće nema, razvedeni roditelji su trajno usmjereni jedno drugo, roditeljstvo ne poznaje inat niti ponos!!!!

 

gosp.lidija77 ukoliko se zaista vodite primarno interesom svoga djeteta, tada ćete izbjegavati sukobe a ako baš želite ratovati onda učinite što vam predlaže gringo: zovite policiju, tražite intervenciju centra i tužakajte na sud, šta će vam predložiti ukoliko se pojave još ozbiljniji problemi...Polikliniku za zaštitu djece Grada Zagreba" ?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

o.k, valjda vi najbolje znate kakva je vaša situacija te dali se možete dogovarati ili ne!!!

ponavljam bitno je da vi provodite dosta vremena sa svojim djetetom a sada dali je to u vrijeme kada vašoj supruzi najbolje odgovara ili ne odgovara je zaista manje bitno, u vašem slučaju nema nikakve opstrukcije susreta i druženja od strane vaše supruge, u pravom smislu te riječi...

ako baš želite "tražiti svoje pravo", s r e t n o !!!!

 

moj prijedlog je da obavijestite nadležni czss o aktualnoj situaciji tj. provedbi ili ne provedbi sudske odluke, usmenim putem i naravno pismenim dopisom (koji ćete osobno urudžbirati, jedan primjerak ostaje vama), možete tražiti od nadležnog czss-a da organiziraju sastanak te pozovu vas i suprugu te da se ispred njih pokušate dogovoriti o provedbi sudske odluke. ukoliko ni to ne poluči uspjehom, možete tražiti od nadležnog czss-a da vam se kao roditeljima izrekne Mjeru nadzora nad susretima i druženjima sa mlt.djetetom (mjera će se odnositi samo na primopredaju majke djeteta vama u vrijeme koje je određeno za vaše susrete i druženja).... znači nije nužno potrebno pozivati policiju, koja dolazi k vama doma, radi zapisnik itd..po meni na taj način samo pokazujete da ste sebični roditelj koji se vodi svojim interesom i inatom da pod svaku cijenu ostvari svoje pravo pa makar to bilo i traumatizirajuće za njegovo vlastito dijete...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"baš želite ratovati onda učinite što vam predlaže gringo: zovite policiju, tražite intervenciju centra i tužakajte na sud, šta će vam predložiti ukoliko se pojave još ozbiljniji problemi...Polikliniku za zaštitu djece Grada Zagreba" ?!"

 

bella019 , a što je vas toliko pogodio ovaj savjet čovjeku kojemu prema njegovim navodima žena govori "kad se odseli da neće viđati dijete!?" Vidite za ovakve riječi brojni očevi bore se sa prekršajnim prijavama za obiteljsko nasilje, ali očigledno zakoni se selektivno primjenjuju.

U čemu je loše da se obrati i Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba!?

Kome bi se trebao bratiti nadležnom centru koji mu savjetuje da čeka, koga!?

Da majka shvati da bi trebala, a kao stabilniji roditelj kojoj je dijete povjereno na zajednički život, poticati na razgovore.

Što bi trebalo dozvoliti da dijete bude objekt odnosa odraslih, odnosno u većini slučajeva majčino sredstvo za ucjenu!?

Probajte sa razumijevanjem pročitati sve iz početka kako je tekla komunikacija pa ćete naći ovaj dio koji mu vi na kraju priče savjetujete da se pokuša dogovoriti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da bi se gradio pozitivan odnos obje strane trebaju to htjeti, dogovor treba odgovarati svima. Oboje roditelja treba u središte interesa staviti dijete i potrebno je biti fleksibilan, ako se može. Želim reći da nije ključno jesu li ti vikendi baš oni po rješenju, ako se uspijete dogovoriti. Ako se jedna strana odbija dogovarati, onda se najbolje držati rješenja dok se strasti ne smire. Ucjene spadaju pod zlostavljanje. Naravno, one mogu biti i pretjerane reakcije zbog teške situacije kakva je zajednički život nakon razvoda, ali su definitivno neprimjerene i jesu protiv interesa djeteta.

 

Traženje pomoći institucija sustava koje se plaćaju iz našeg poreza nije rat. Nažalost, institucije obično dodatno prodube sukob. Zato strpljivo i uporno - pisana obavijest Centru, kratko, jasno i činjenično, usredotočeno na dijete, kad god se odbija dogovor o djetetu ili spriječava roditeljsko vrijeme s djetetom. A zlostavljanje, uz dokaze, predočiti službama zaduženim za to, npr. Poliklinici (od kud potječe taj animozitet prema svjetski priznatoj ustanovi?), policiji. Savjetovanje žrtvi da ne prijavljuje zlostavljanje je loše savjetovanje. U tijeku je projekt Ženske sobe gdje se zlostavljanje prijavljuje jednim klikom. Kao što i treba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

martain...molim vas pročitajte post od početka pa ćete valjda shvatiti o čemu je riječ ....

druga stvar ja i supruga smo se razveli prije godinu ipo dana i do dan danas živimo skupa...da sam tužibaba davno bi pisao i tražio savjet ovako sam iscrpio sve mogućnosti ..razgovore dogovore...centar i ostalo ...

kao što je gos. Gringo napisao supruga stalno prijeti da dijete neću viđati nikako kada se odseli ...toliko o dogovorima.....

ja samo želim znati koja su moja prava i naravno izbjeći sve situacije koje bi mogle naštetiti djetetu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bravo lidija77!

kao tražite savjete na forumu jer se vodite isključivo interesom djeteta a odaberete:

- slanje dopisa i pritužbi

- pozivanje policije

- prijavljivanje majke zato što mislite da će bi mogla ugroziti vaša roditeljska prava, a nemate pojma kako će to sve skupa izgledati kada se odselite i itd...

 

jeste li pomislili da je moguće da se u naredno vrijeme vama mogu promjeniti životne i poslovne obveze i navike te će vama odgovarati drugačija dinamika susreta i druženja te će te vi biti u situaciji da trebate uslugu/ novi dogovor sa bivšom suprugom...

 

kako god, slušanjem savjeta ovdje razno raznih udruga uskoro ćete postati još jedan od korisnika njihovih usluga!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da ćete se u budućnosti trebati o djetetu dogovarati s majkom djeteta, ali to nikako ne biste trebali činiti prijetnjama - to ste iskusili na svojoj koži, već pokušavati dogovoriti se, a ako ne ide, tražite pomoć onih kojima je posao pomoći u takvim slučajevima. Bez obzira na bilo kakve komentare na ovom forumu, tražite pomoć od svakoga od koga je možete dobiti. Mirno i uporno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bella 019...ne razumijem u čemu je problem ako želim znati gdje se sve mogu i kome obratiti...???....

zar bi trebao samo sjedati i čekati pa kad supruga odseli počne stvarati probleme da ja i dalje samo sjedim i čekam ....

nema potrebe da se ponavljam ali svoju situaciju i odnos sa suprugom vrlo dobro znam ...ovo što ja sad radim moja supruga ne smatra da ja njoj izlazim u susret nego da je to jednostavno moja obaveza ...znači nema dogovora to ti je obaveza i gotovo...a da vam spomenem još i da kad je dijete na praznicioma mislite da me se išta pita ....ne ne pita nego se dijete odvede cijele praznike kod mamine bake a ja naravno sjedim i čekam...i puno toga ima ali ja samo želim biti spreman na sve....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija