Jump to content

civilna dioba nekretnine


zora123

Preporučene objave

Poštovani,

suvlasnica sam 1/2 kuće-prvi kat, a sestrične druge polovice- prizemlja. Kuća ima dva ulaza i dvije garaže.

Svatko je do sada, od 1968. koristio svoj ulaz i garažu.

O podjeli kuće postoji pisani Sporazum naših roditelja.

1987. moji roditelji žele urediti korištenje dvorišta ali sestrične, ne žele.

2003. sestrične podnose zahtjev za razvrgnućem zajednice.

Moja majka predaje sudu skicu podjele dvorišta po dogovoru naših roditelja i kako ga mi stvarno koristimo 50 godina.

2006. sestrične pokušavaju zaposjednuti moj ulaz u garažu, što ne dopuštam i tuže me sudu za smetanje posjeda.

Sud je u posjedu Zapisnika, ožujak 2005. u kojem sestrične izjavljuju da ja isključivo koristim taj ulaz, ali one žele da taj ulaz bude zajednički jer svoj ulaz više ne žele koristiti, ne sviđa im se. Sutkinja ne zna da li ima kopiju u spisu!?

 

Građevinski vještak ističe da je moguća fizička dioba kao i etažiranje.

Mjernički vještak ističe da se njihovim prijedlogom (zauzećem mojega ulaza) onemogućava moj ulaz u garažu.

 

Danas, 2012. isti građevinski vještak tvrdi da fizička dioba nije moguća već samo civilna dioba, prodaja nekretnine. Na moj prigovor da 2004. nije tako pisao u elaboratu, odgovara da je tako mislio.

Ja živim u toj kući na prvome katu dok sestrične imaju svoje kuće a ovdje stanare. Kuća je u centru grada, atraktivna lokacija, očito da se iza brda valjaju zanimljivi apetiti.

 

Sudu sam izjavila svoje protivljenje prodajom nekretnine - jer ja tu živim! Slažem se s etažiranjem u skladu s dogovorom naših roditelja i stvarnim 50-godišnjim korištenjem, ili da sve ostane po starom, ali sutkinja kao da me ne čuje.

Nije zatraženo mišljenje Urbanizma je li moguća fizička dioba nekretnine. Na moje pitanje sutkinji ima li rješenje urbanizma, preskače temu.

Površina kuće je 137 m2, a dvorišta 448 m2.

Mogu li moje sestrične prodati kuću bez mojega pristanka, tvrdeći da nije moguće postići sporazum jer im ne želim ustupiti svoj ulaz u svoju garažu? A one svoj ulaz više ne žele koristiti. I to je argument za prodaju kuće. Imam osjećaj kao da me žele potjerati.

6. 9. 2012. sutkinja je najavila ročište za objavu presude o prodaji!!!

Unaprijed se zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana,kako vec traje sudski postupak po pitanju vaseg problema,bilo bi nezahvalno komentarisat u kojem ce smjeru ici sudska presuda i na cemu ce sud istu utemeljit a sto ce obrazloziti u presudi.Medjutim kakva god da bude presuda,zakon je predvidjeo redovan pravni lijek(zalba),te blagovremeno podnesenom zalbom sprijecit ce te pravomocnost presude.Misljena sam da ce sud veliku paznju pokloniti cinjenici da vi u konkretnoj nekretnini stanujete,uzimajuci cinjenicu da je pravo na dom zagarantovano Ustavom RH.Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Poštovani,

nisam sigurna da će sud poštivati moje stanarsko pravo. Sutkinju uopće ne zanima mišljenje Urbanizma o mogućoj fizičkoj diobi nekretnine ili etažiranju. Nju jedino zanima mišljenje građevinskog vještaka koji je u etažnom elaboratu napisao DA JE MOGUĆA I FIZIČKA DIOBA I ETAŽIRANJE, ali na ročištu je rekao da nije moguće ništa od toga.

Na moje pitanje zašto sada govori nešto drugo, rekao je da onda tako mislio kako sada govori.

Sutkinja je brzinom munje to napisala u zapisnik i rekla da pokreće prodaju kuće. Kada sam izlazila iz prostorije dobacila mi je: ... a vi se možete žaliti.

Preplavljuje me dojam da moje zločeste sestrične imaju i sutkinju za odvjetnicu.

Ponavljam, kuća je u centru grada, izuzetna lokacija.

Pred 5 godina htjele su mi uzeti ulaz u kuću i moju garažu. Kad sam se suprotstavila tužile su me za smetanje posjeda. Sud traje od 2007. godine, a tek se sada, 21. 10. 2012. godine, sutkinja dosjetila da bi trebalo dokazati čiji je ulaz.

Eto, nakon 5 godina suđenja sutkinju zanima čiji je ulaz.

Kako sam u posjedu njihove izjave dane na Sudu da ja taj ulaz isključivo koristim svo ovo vrijeme, od 1968. godine, baš me zanima što će ova sutkinja zaključiti. Nisam optimist. Inače moje zločeste sestrične imaju svoj vlastiti ulaz.

Ne bih opisivala kakve akrobacije je radila ova sutkinja na ročištima. Na prvom ročištu je njihova odvjetnica tražila nagodbu na koju nisam pristala. Nakon toga slijedi nevjerojatno suđenje, s ročištima od 4,5 sata, sa svjedocima - njihovim muževima, itd... Ali nikako nije mogla pročitati Zapisnik u kojem moje sestrične potvrđuju da ja taj ulaz isključivo koristim. Kad sam je htjela podsjetiti, prijetila mi je kaznom od 300,00 kn ili nemojte vi meni govoriti što ima u spisu...!?

Možete li vjerovati da je to moguće na Sudu?

Ja već sada polako mogu jer je izgleda ova lokacija nekome upala u oko.

Toliko o pravima i stanarskim pravima.

Zahvaljujem na uključivanju, srdačan pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija