Jump to content

šef me gnjavi što da radim???


anonimno

Preporučene objave

Ako si član sindikata slobodno se obrati u Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika na broj 01 46 28 200 ili 46 28 201 i zatraži pravni savjet. Ako je riječ o mobbingu, uvijek postoji mogućnost podnošenja tužbe, no imaj na umu da na hrvatskim sudovima sada već ima nekoliko desetaka takvih tužbi, no niti jedne presude.

Postoji mogućnost da zatražiš i zaštitu dostojanstva temeljem članka 30. Zakona o radu (treba vidjeti kako je ovo pitanje riješeno kolektivnim ugovorom za državne službenike i namještenike).

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I ja radim u državnoj firmi. U mojem slučaju nema dernjave, već upravo suprotno. Totalno ignoriranje. Prošli tjedan u razgovoru sa sindikalnim povjerenikom obećana mi je pomoć. Mogu se javiti što je bilo.

 

Inače, što se mobinga tiče i posta prije mojega. Prema važećim zak. propisima, mobing kao takav ne postoji te se, prema tome, ne može ni utužiti. Pogledajte slijedeće članke Zakona o radu pa svoj slučaj pokušajte ukalupiti u jedan od zakonom predviđenih okvira; čl.2,3,4,5,6,30.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija