Jump to content

Nemozemo prenjeti auto,a vlasnica je u drugoj drzavi!


marinchica91

Preporučene objave

Kupili smo (muz je kupio) auto od prijatelja koji su se preselili u Kanadu. međutim; auto nemozemo prenjet na sebe jer ta gospodja nije trazila u banci brisovno ocitanje za autokredit. mi dosli u poreznu,platili porez 5000 kn,dosli u policiju,ali oni nisu dobili papir da je kredit placen. odosmo u banku,i tamo su nam to (gospodja nije trazila brisovno ocitanje za autokredit) rekli. sad kazu u banci da ona mora doc u Hrvatsku trazit to(a nemoze jer radi),ona mora potpisati, pa kod javnog biljeznika,onda to banka salje u finu, pa fina u mup i tek onda mozemo auto prenjeti. ili preko konzulata da pokusa poslat podatke i neznam sta sve ne,pa ce oni njoj itd!!!! ALI nas konzulat za Kanadu ne radi do pocetka slijedece godine,pa bi mi morali u Bec jer su oni tamo trenutno zaduzeni za Kanadu,a nama registracija istice u 1 mjesecu i vise ga necemo moci registrirati,ako nam i kaznu ne lupe! pa bi molila neki savjet,sta da radimo,ako se ista i moze uciniti?!? Hvala..... p.s. imamo kupoprodajni i sve.... :ljut:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana!

 

Gospođa koja je u Kanadi i prodavatečljica auta sve to što nadležni organi traže može učiniti pred našim konzularnim predstavnikom u Kanadi .Napisati će izjavu kojom traži brisovno očitovanje za banku .i sve rduge potrebne izjave koje će se ovjeriti na konzulatu.

Ovlaštene osobe iz naših konzulata često imaju uredovne dane i u dislociranim mjestima .Potrebno je najprije stupiti u kontakt sa konzulatom i vidjeti koja varijanta joj odgovara.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako posjedujete kupoprodajni ugovor

pismeno (preporučeni i sa povratnicom ,što čuvate )obratite se banci i tražite brisovno očitovanje.u brisovnom očitovanju ovjerava se potpis odgovornih u banci an ne potpis kreditnog dužnika .

 

PREUZIMANJE DUGA

Promjena dužnika

Članak 98.

(1) Preuzimanjem duga preuzimatelj stupa na mjesto prijaš¬njeg dužnika, a ovaj se oslobađa obveze.

3) Između preuzimatelja i vjerovnika postoji ista obveza koja je dotle postojala između prijašnjeg dužnika i vjerovnika.

 

PRESTANAK OBVEZA

Odjeljak 1.

OPĆE PRAVILO

Članak 160.

(1) Obveza prestaje suglasnošću volja sudionika u obveznom odnosu, ispunjenjem i u drugim zakonom određenim slučajevima.

 

Ispunjenje od strane dužnika ili treće osobe

Članak 161.

(3) Vjerovnik je dužan primiti ispunjenje od treće osobe ako je dužnik s tim suglasan, osim kad prema ugovoru ili naravi obveze ovu treba ispuniti dužnik osobno.

 

VII. PRIZNANICA

Izdavanje

Članak 180.

(1) Tko ispuni obvezu potpuno ili djelomično, ima pravo zahtijevati da mu vjerovnik o tome izda priznanicu o svom trošku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija