Jump to content

imena sudaca koji krse konvencije


jaguar82

Preporučene objave

Postovani, buduci da su u zadnje vrijeme postala cesta negodovanja Europskih politicara povodom ulaska Hrvatske u EU, konkretno predsjednika Bundestaga, te povjerenika EU za prosirenje, odlucio sam izmedju ostalog i navedenoj gospodi poslati jos jedan dopis na engl. jeziku u vezi sa nasom problematikom nepostovanja Europske konvencije za zastitu ljudskih prava te Konvencije o pravima djeteta od strane institucija RH a posebice sudbene vlasti. Tema dopisa ce biti upozorenje EU celnicima kako Hrvatska kao zemlja bez vladavine prava ne bi smjela biti nikako pozeljna za ulazak u EU, buduci da EU nikako ne bi smjela ponovo napraviti istu pogresku kao sto je to ucinila prihvativsi u svoje okrilje Rumunjsku i Bugarsku. Naime, smatram kako je najbolje da rijesimo svoju problematiku udacem gdje nase policira navise boli, a to je ova tema. Poradi toga zamolio bih Vas sve koji imate slican problem sa nasim sudsvom da mi dostavite imena sudaca koji u Vasem slucaju krse Europske konvencije te sud u kojem navedeni sudac/sutkinja rade. Sve sudce koje sakupim naveo bih u dopisu kao primjer ne funkcioniranja pravne drzave, a vasa imena ne bih koristio, dakle mozete ih poslati anonimno privatnom porukom, npr kao u mome slucaju: " Sutkinja Opcinskog suda u Osijeku, Gordana Rotim". Na taj nacin zelim prikazati da sustav kod nas ne funkcionira u cjelini, a ne pojedinacno.

 

dodatak: uz podatke o sudcu molio bih da mi posaljete i podatak koliko po njegovoj odluci imate pravo vidjeti/biti sa svojim djetetom preracunato u broj sati mjesecno. Na taj nacin izracunat cu postotak i odstupanje od Europske konvencije koja nalaze podjednako pravo za oba roditelja.

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ideja je vrlo zanimljiva i ona je logičan slijed nakon intervjua predsjednika Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo datog za Deutsche Welle o stanju prava djece u Hrvatskoj i općenito o ljudskim pravima, a što će se naći, vrlo brzo, na web stranicama diljem Europe.

 

Predlažem malo korigiran tekst koji glasi:

 

Pozivamo sve roditelje koji su vodili ili vode postupak pred Centrom za socijalnu skrb i sudom, u kojem se odlučuje o povjeravanju djeteta na zajednički život jednom od njih, te o roditeljskom vremenu djeteta i drugog roditelja, a u okviru kojeg gore navedene nadležne institucije nisu primjenile Konvencije o pravima djeteta koje su iznad Zakona da se jave Udruzi kako bi zajednički, dopisom, obavijestili institucije

Europske unije. Molim javljati se na sljedeće telefone: 098/274 338, 098/438332 ili prema dogovoru doći u Udrugu na adresi Badalićeva 2, Zagreb.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani roditelji,

 

Vrlo bitno je za naglasiti da se radi o Konvenciji o pravima djeteta i Europskoj konvenciji o ostvarivanju dječjih prava. I jednu i drugu Hrvatska je potpisala, ali se ne primjenjuju.

 

Navest ću vam samo jedan primjer:

Koliko vas je bilo u prisustvu djeteta, bilo u Centru za socijalnu skrb ili na sudu, izloženo neprimjerenom verbalnom ispadu djelatnika tih institucija!?

 

A znate što kaže Konvencija:

Djelatnici tih institucija trebaju štititi dostojanstvo roditelja u prisustvu djeteta!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

" Koliko vas je bilo u prisustvu djeteta, bilo u Centru za socijalnu skrb, izloženo neprimjerenom verbalnom ispadu djelatnika tih institucija!? "

 

Ja i moje dijete smo konstantno tri godine izloženo ovome o čemu pišete Gringo ali Kako to dokazati ?

Npr. dolazimo , ja i dijete, svojom voljom, kako bi se problemi riješili u CZSS Vinkovci, slijedi vrijeđanje , omalovažavanje, izvrtanje iskaza djeteta,...

od strane djelatnica ALI nigdje to nije zapisano.

Da je kojim slučajem tu bila legalno postavljena nadzorna kamera sve bi drugačije bilo,

ali da se vratim na temu , kako dokazati nedolično ponašanje djelatnika kada rade u " tajnosti iza zatvorenih vrata " !?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi imate pravo snimati sve vase posjete CZSS ukoliko negdje na ulaznim vratima ili oglasnoj ploci ustanove nje naznacena zabrana. Nakon sto su npr. kod mene saznali da sam vise puta snimao sluzbenici prvo pokusali prijetiti optuzbom za neovlasteno snimanje, pa su cak tu istu optuzbu i podigli protiv mene, no nista im nije uspjelo. Necete bas svuda te snimke moci koristiti kao dokaz, no imat cete jedan adut u rukana vise.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tesko! Svako malo na televiziji pustaju snimke telefonskuh razgovora novinara sa odredjenim osobama, najcesce politicarima ili sluzbenicima na visim funkcijama. Npr. u emisiji provjereno to mozemo cesto cuti. Ato je bolje da snimka bude samo audio, jer na taj nacin se zastiti identitet maloljetnog djeteta koje je u blizini, sto je i jedina mogucnost za koju bi vas mogli zakonsku sankcionirati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Očito se nismo razumjeli,

ne zanima mene tajno snimanje, igranje đems bonda, špijunaža, isl.

Meni i mome djetetu fali ono što u " lijepoj našoj " nema, niti će još duuuuuuuugo biti

a to je pravo na pravo.

Sramotno je da u današnje vrijeme tehnološkog napretka centri rade na način kako se radilo u prošlom stoljeću,

mada sa puno više ovlasti i u novim, klimatiziranim objektima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa dobro, kako vi mislite doci do toga prava? Ja se recimo nikad necu pomiriti sa cinjenicom da ga meni i mojem djetetu ogranicavaju korumpirani i bezobrazni sudci, socijalni radnici koji hrane svoj identitet terorizirajuci svakoga tko mora "koristiti njihove usluge" i psiholozi frustrirani cinjenicom kako nisu bili sposobni postati psihijatri pa smi im svi zbog toga krivi. Takve persone su zaista sljam ovog drustva, i rado bih nasao ljepsi epitet za njih, no na pamet mi padaju samo ruzniji koji ih jos bolje opisuju.

 

Mislite da je postojeci Obiteljski zakon los? Pa nije, po njemu zajedno sa Ustavom RH kao temeljem Hrvatskog zakonodavstva imate sva prava družiti se sa svojim djetetom kao i njegova majka. Pa zasto se onda mora pisati novi? E pa zato jer je lakse okriviti Zakon prethodne vlasti nego cijeli taj truli sustav iskorjeniti i stegovnim postupcima prisiliti na pošten rad.

 

Mislite da ce novi Zakon nesto promjeniti? Nece, ukoliko u zakonu nece biti predvidjene kazne svih drzvanih sluzbenika koji ga nece postovati.

 

Zato jedino sto Vam zasad preostaje je pokazati zube, zbog sebe i svog djeteta. Pa makar to bilo i igranje đemsa bonda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Pa dobro, kako vi mislite doci do toga prava"

- čekati da dijete postane punoljetno , na žalost.

 

"Takve persone su zaista sljam ovog drustva"

- a kada to nisu bili i što mislite , da će se to uskoro promjeniti ?

 

"Mislite da je postojeci Obiteljski zakon los?"

- nije ali, nemojte me nasmijavati, tko se toga zakona drži kada je u pitanju interes djeteta !?

 

"...stegovnim postupcima prisiliti na pošten rad."

- vrana vrani oči ne kopa, zaboravljate da su sve te institucije povezane i nikada se ne zna koja bi kojoj nekada zatrebala, pa zašto bi se jedna drugoj zamjerale !

 

"Mislite da ce novi Zakon nesto promjeniti? Nece, ukoliko u zakonu nece biti predvidjene kazne svih drzvanih sluzbenika koji ga nece postovati."

- pa to već odavno postoji ali ne funkcionira, kao što rakoh, vrana vrani....

 

" Zato jedino sto Vam zasad preostaje je pokazati zube"

- kome, to sam napravio pa dobio po zubima, odnosno po đepu, skupo me koštalo pokazivanje zuba a i nije neka taktika !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jasno je meni kako kako ovaj sustav radi represiju nad nama, i ja sam to okusio. No, za sada sam zakljucio kako u principu ni oni meni ne mogu nista. Jedino sto mi mogu napraviti je nabiti kaznu - koju cu nekako platiti, ili zatvorsku kaznu - pa da dodje do toga i to se moze "odsluziti", iako ni oni ovakvu kaznu ne mogu samo tako odrediti. I sta dalje? Tu je njihovim ovlastima kraj. Znaci, i nisu bas nesto mocni. Odnosno, ja se te represije bas nesto i ne bojim. doduse, pazim se, naravno.... ali od borbe nikako necu odustati.

 

Zato sam ovdje i zamolio da mi tajno napisete imena sudaca. Ne morate cak ni napisati jer to ostavlja trag, moze i usmeno. A ja cu o ovoj problematici sa konkretnim imenima osoba koje krše Europske zakone i konvencije pisati Europskim celnicima i institucijama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jaguar82, evo ti ukratko moj primjer:

tada12 god. dijete izražava želju da živi sa mnom,

majka se sa besplatno dodjeljenim odvjetnikom tome protivi,

czss vinkovci po ustaljenoj praksi staje na stranu majke,

czss brod se ne protivi prijedlogu , staje na stranu djeteta,

dijete sa majkom dolazi na razgovor u czss vinkovci,

centar namjerno odugovlaći i u svom mišljenju sudu ne piše koja je želja djeteta,

sud radi toga poziva dijete na sud da se izjasni,

majka DVA puta ne dovodi dijete na roćište,

sudac nalaže da se dijete ponovno sasluša u czss vinkovci,

dijete izražava želju da živi sa ocem ALI kod majke mu je dobro

odbija se moj prijedlog,

pišem žalbu,

prihvača se i predlaže se vještaćenje,

dijete vještaćeno uz moju prisutnost ,

vještakinja sve okrenula, zbrkala,... i predložila da se dijete ponovo ne izlaže traumama mijenjanjem boravišta, napisala nekoliko LAŽI, neke BITNE djetetove izjave izbacila i vrhunac : "ne znam kako bi dijete sada, kada bi se vratilo kod oca, funkcioniralo "

sudac donosi odluku da su oba roditelja u potpunosti sposobna skrbiti o djetetu ali s obzirom da ,.... je djetetu dobro, nema potrebe da se promijeni ,.....

 

mišljenje djeteta se niti u jednom dijelu presude , a tu mislim na njegovu želju, nije spomenulo niti jednom riječju a kamoli , ne daj bože, prihvatilo .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, razumijem te. No, moram reci kako recimo ja ne ocekujem apsolutno nista pozitivno od Hrvatskog sudstva i Hrvatskih institucija. Otprilike ocekujem isto ovo sto si i ti dozivio. No... jesi li pokrenuo tuzbu na Europskom sudu u Strasbourgu? Ona u principu kosta vrlo malo, tj. svodi se samo na trosak postarine koji otprilike jednom u 2 mjeseca iznosi 40KN.

 

Zato sam i napisao da dopis ponovo saljem u Europu, Hrvatskim institucijama samo na znanje, i to takodjer na Engleskom jeziku. Ne pada mi na pamet zbog tih majmuna pisati i na hrvatskom!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jaguar pozdrav. Zanima me nešto vezano za CZSS.

U vezi sam sa dečkom godinu dana. Prošle godine je izašao iz izvanbračne zajednice i od tada se sa bivšom sudružnicom susreće na sudu iz dva razloga. Ono što me više trenutno zanima je odnos CZSS-a prema njemu kao ocu. Imaju zajedničko dijete od 8 godina. Jednom prilikom bivša je izbacila dijete van iz stana te je on lutao ulicama dok se nije vratio kući. Moj dečko je prijavio situaciju CZSS skrb pismeno (ispunio je neki obrazac) no rekli su mu da nema pravo dobiti kopiju obrasca te na sudu (ročište oko uzdržavanja) nije bilo nikakvog dokaza o tome niti govora.

Prilikom zajedničkog susreta bivše, mog dečka i CZSS-a sugerirano je od strane CZSS-a da dijete bude sa ocem jer bivša radi preveliki pritisak prema djetetu. Ipak dijete prilikom razgovora sa CZSSom koji je bio dogovoren u terminu tako da i otac bude prisutan a otkazan od strane bivše i dogovoren novi termin na kojem su prisustvovali dijete, bivša i CZSS otac nije bio obaviješten. Prilikom tog razgovora - bivša, dijete i CZSS - dijete izjavljuje da želi biti sa majkom.

Ne želim da me se krivo shvati ali majka je dosta sugestivna osoba posebno prema sinu te ga obrađuje na dnevnoj bazi. U svemu tome dijete je u potpunosti zbunjeno, popustilo u školi i izgubljeno.

Uz sve to postoji još jedan razlog zašto dijete nije dodijeljeno ocu a to je što je stan u kojem bivša trenutno živi, a nekada su živjeli svi zajedno, kupljen kreditom prije 5 godina. Moj dečko se odselio i plaća kredit te ako želi skrbništvo nad djetetom mora si osigurati stan - trenutno živi kod prijatelja i rođaka.

 

Ono što me zanima je kako biti siguran i osigurati se da CZSS radi svoj posao a u interesu djeteta?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moram reci da je ovo pitanje koje postavlja svaki otac koji se susretne s bilo kojim CZSS u Hrvatskoj. Kao prvo, svaki dokument kojeg potpisemo u CZSS, na Sudu i drugim institucijama imamo pravo dobiti kopiju. U CZZS vole biti bahati i igrati na kartu svemogucih Drzavnih sluzbenika.

Zakon mozete potraziti na internetu i procitati sve sto Vas interesira u njemu, no kad ga proucite zakljucit cete kako ga CZSS uporno ne provodi, pa cak i krsi. U takvoj situaciji mozete pismenim putem obavjestiti pravobraniteljicu za djecu, te pismenim putem izvrsiti pritisak na CZZS. Recimo dat cu Vam svoj primjer u kojem sam nakon ignorantskog ponasanja osoba u CZSS odlucio svakodnevno zvati socijalnu radnicu zaduzenu za moj slucaj, i u tome sam bio uporan. Svako jutro u 8.00 zvonio joj je telefon, a ja sam svaki dan imao neko novo pitanje za koje sam trazio odgovor i pojasnjenje.

U principu, zelim Vam reci da ne znam sta da Vam kazem na koji nacin natjerati sluzbene osobe CZSS da rade svoj posao, jer do danas ni jedan socijalni radnik nije odgovarao za nesavijestan rad. Morate biti uporni i imati puno mašte. Smijesno zvuci, ali tako je.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle 330pregleda ove teme do sada i nitko nije dao ni jedno ime sudca. Ocito jedino "moja" sutkinja Gordana Rotim krsi Europske konvencije, jer tesko mi je vjerovati da su ljudi ili toliko inertni ili nezainteresirani promjeniti cinjenicu diskriminacije prava svoje djece. Ocito moj dopis u Europske institucije ide samo sa jedim konkretnim imenom sudca koji diskriminira jednog od roditelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Želim zahvaliti onima koji su se ukljucili u moj "projekt" prikazivanja stvare stituacije hrvatskog pravosuđa međunarodnim institucijama i organizacijama. Iako nas je zasad samo nekolicina uspjeli smo prikazati stvarno stanje kršenja zakona od strane sudaca koji predstavljaju pravo lice hrvatskog pravosuđa u kojem ne vlada pravo ni pravda, što je rezultiralo poražavajućim izvješćem renomirane međunarodne organizacije World Justice Project, koja je svrstavajući nas iza zemalja poput Gane i Ruande našoj Vladi dala prilično velik šamar.

 

Navedeno sažeto izvješće možete pročitati na stranici: http://www.udarno.com/svijet-pravosude-vam-je-sporo-i-korumpirano

 

ili na stranici ogranizacije detaljan prikaz: http://worldjusticeproject.org/sites/default/files/wjproli2012-web.pdf

 

I nadalje pozivam roditelje kojima se krše njihova prava na hrvatskim sudovima da se aktiviraju, te da zajedno to prikažemo međunarodnim institucijama. Temeljem ovog izvješća vidljivo je kako se isplati potruditi i o tome javno govoriti, jer ovaj dokument je najveća packa hrvatskoj vladi nakon izvješća o padu BDP-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija