Jump to content

Pretjecanje auta ispred sebe preko pješačkog prijelaza


Pravnik113

Preporučene objave

Poštovani!

 

Cura mi se vraćala s posla u 22.20 sati. Išla je pretjecati auto ispred sebe (koji je jako sporo vozio, što nije ni bitno) i kad ga je preteknula za njome je dojurila policija s rotirkama, zaustavili su je i rekli joj da je pretjecala preko pješačkog prijelaza s čime se ona nije složila(kad je pretjecala nije vozila više od 60). U autu su bili ona i njena majka kao suvozač.

 

Nato su je pitali da li je nešto pila, rekla je da nije, te su je upitali da li je voljna puhati. Pristala je na puhanje i nije ništa napuhala, alkotest je pokazivao 0.0. Nato ju je policajac upitao pa zar joj nitko nije blendao.

 

Policajac koji joj je dao puhati pitao ju je da li ima kod sebe nešto novca (nije sigurna da li je rekao novca za kaznu) na što je drugi policajac dobacio da ništa sitno jer je kazna za taj prekršaj 3000 kuna (na što je prvi policajac čudno okrenuo očima, kao da se zeza).

 

Zatim su je poslali sjedit u auto (vozila je očev auto). Nakon što je prošlo deset minuta, policajac je došao do njenog auta, dao joj vozačku i prometnu i rekao da će joj na kućnu adresu doći poziv od prekšajnog suda i da se tu radi o kazni od 3000 kuna i oduzimanju vozačke dozvole na 3 mjeseca.

 

Zanima me da li je kazna koju su oni spomenuli u redu ili su nešto pretjerali.

 

Napominjem da ona nije ništa potpisala, jer joj nisu ni dali ništa potpisati, znači ni zapisnik o prekršaju ni zapisnik o izvršenom alkotestiranju.

 

Ukoliko stvarno na kučnu adresu dođe poziv od suda kako dalje postupati te da li je prigovor zbog nepotpisanog zapisnika dobra i dovoljna osnova za žaliti se ili imate kakav bolji prijedlog?

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,vozač ne smije pretjecati drugo vozilo koje se približava obilježenome pješačkom prijelazu , ili koje prelazi pješački prijelaz, ili koje je stalo radi propuštanja pješaka na tom prijelazu .

Pretpostavljam da su sluzbenici policije zaustavili vozilo nad kojim je izvrseno preticanje ili su upisali o kojem se vozilu radi i registarske plocice,a sto ce biti kao dokaz prekrsaja kao i osobno uocavanje istog od strane sluzbenika policije.To sto vozac koji pocini prekrsaj nepotpise na licu mjesta,neznaci da se prekrsaj nije desio.Misljenja sam da je ispravno recena visina novcane kazne u iznosu od 3000KN +2 boda.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija