Jump to content

Upis vlasništva nekretnine


tomknez

Preporučene objave

Dobar dan, molio bih vas za pravni savjet vezano za sljedeći problem. Otac je kupio kuću 2003 godine, tadašnji vlasnik (X) je bio prijavljen na toj adresi te ta adresa stoji i na kupoprodajnom ugovoru. Vlasnik X kupio je praznu parcelu od vlasnika Y i na tom kupoprodajnom ugovoru je njegova adresa na kojoj je ranije bio prijavljen. Mom ocu je odbijeno pravo upisa vlasništva uz obrazloženje da nije moguće utvrditi da je riječ o istoj osobi X. U međuvremenu je otac umro te smo nasljednici ja i brat, Molio bih za savjet što učiniti kako bismo se upisali kao vlasnici. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako kupoprodajni ugovor sadrži sve zakonom određene činjenice

upis vlasništva je trebao biti izvršen.

u gruntovnici ne utvrđuju identitet prodavatelja.

to radi javni bilježnik i ovjerava potpis prodavatelja.

dobili ste rješenje pa pročitajte koji je razlog uskračivanja upisa vlasništva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u rješenju piše da se odbija iz razloga jer je na kupoprodajnom ugovoru između mog oca i osobe X, osoba X imala jednu adresu dok je u knjigama zavedena sa drugom adresom.

Također se kao razlog navodi da nije dobro navedena čestica. Naime prvotno je čestica bila cca 2200m2 te ja prvotna vlasnica zemljište prodala na tri djela, među ostalima jedan dio i osobi X.

Koliko sam uspio shvatiti iz prve zamolbe za upis koju je otac predao, on je naveo samo česticu i površinu koja iznosi 395m2. Kasnije je u žalbi priložio i zamolbu vlasnika X gdje on kao svoju novu adresu navodu baš tu adresu koju mi imamo na kupoprodajnom ugovoru sa njim. Također je otac naveo da se traži upis kao suvlasnika 395/2000 te parcele. Ali žalba je odbijena. Koliko sam ja upoznat, razlog odbijanja je taj što sud tada gleda samo papire koji su prvotno predani, a ne i ono što je dodatno predano uz žalbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija