Jump to content

Tužba - smetanje posjeda pomoć


Novica

Preporučene objave

Razmišljam o podizanju tužbe pa ukoliko nije problem da mi netko pomogne savjetom.

 

Naime, susjedi su preorali zajednički put tako da više ne možemo parkirati na istom. Pismenu opomenu smo poslali, na što su se oni oglušili. Imamo svjedoke kakvo je stanje bilo prije učinjenog i kakvo je sada, no nemamo dokaz da su to upravo oni učinili i ne možemo doći do osobe koja je preorala taj dio puta. Očito je da nije nepoznata xy osoba došla i preorala zemlju bez prethodnog zahtjeva, no dokaz da je to učinjeno po njihovom nalogu nemamo. Svašta je moguće, pa zato ne znam da li bi sud uslijed nepostojanja tih dokaza mogao prihvatiti njihovu izjavu (što je moguće), da oni nisu to učinili i da ne znaju tko je, te da li je to dobra osnova za pobijanje tužbe.

 

Molim vas za mišljenje i savjet. Unaprijed zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svaka tuzba se zasniva na cinjenicama,ali takve cinjenice morate potkrijepiti dokazima,gdje u vasim navodima se jasno moze konstatovati da vi neznate ili nemozete sa sigurnoscu reci ko je osoba ili vise njih,koja je ucinila takvu radnju,odnosno nezna se ko bi u takvoj tuzbi bio tuzena strana.Medjutim morate znati da imate rok od 1 godine,da saznate identitet osobe koja je izvrsila smetanje posjeda,tj da u istom roku podnesete tuzbu,to bi bio objektivni rok,nakon sto utvrdite identitet,od tog dana imate 30 dana da podnesete tuzbu,sto bi predstavljalo subjektivni rok.Ukoliko dodje do prekluzije,tuzba ce biti odbacena.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za početak zahvaljujem na brzom odgovoru.

Tužena strana bi bio suvlasnik te naše zajedničke čestice, čije priznanje imamo(samo naravno usmeno i bez svjedoka, znači kao da nemamo). Smatram da ne može osoba koja je angažirana biti tužena s obzirom da je ona samo obavila tu radnju za koju je bila plaćena od strane tog drugog suvlasnika. Bitna je "samo" iz razloga što može posvjedočiti o tome tko ju je angažirao. Pronaći tu osobu, a pogotovo nagovoriti ju da svjedoči o tome je kao borba sa vjetrenjačama i nije mi jasno kako uopče druge osobe u raznim sporovima samostalno rješavaju pitanje oko takvih svjedoka.

 

Nažalost, imaju dokaz kada smo saznali i prijavili slučaj, tako da nam je ostalo svega 10-ak dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

Priče sa sudom su dugotrajne .Pokušajte razgovarati sa suvlasnikom i tražiti da vrati posjed u prvobitno stanje kako ne bi bili prisiljeni ustati tužbom za naknadu štete radi bespravnog korištenja Vašeg suvlasničkog dijela .

Druga mogućnost i najbrža bi bila da naručite bager i nešto šljunka pa sami vratite put u

prvobitno stanje .

Pozdrav!5

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na savjetu! Pokušali jesmo i bilo bi lijepo kada bi mirnim putem mogli riješiti ovaj slučaj, no da su suvlasnici spremni na takvu opciju zasigurno ne bi do ovoga niti došlo. Čisti inat iz tko zna kojih razloga, a nama očito ne preostaje ništa drugo nego poslužiti se istim neciviliziranim metodama i onom...uzvrati istom mjerom.

 

U pravu ste, očito je isplativije platiti za poravnanje terena nego "baciti" novac za troškove spora kojeg bi očito izgubili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija