Jump to content

Molim vas za pomoć i savjet!!!


Intervala

Preporučene objave

Udala sam se prije godinu dana za Hrvatskog državljanina, a ja sam Bosanka. Ja sam prije vjenčanja posjedovala svoj stan u Bosni koji sam poslije vjenčanja prodala i kupila stan u Zagrebu. Trenutno se razvodim. Nemam nikoga kome bi se mogla obratiti za pomoc, jer svi ljudi koje sam upoznala u ovome gradu su prijatelji moga muža koji im je zabranio da kontaktiraju sa mnom. On mi prijeti da bi mi mogao uzeti pola od imovine, odnosno stana koji sam ja kupila svojim novcem od prodanog stana u Bosni. Predugovor za stan je na moje ime. Da li ima veze što je stan u Zagrebu kupljen u braku i da li je moguće da on meni može uzeti pola. Posjedujem sve račune iz banke da je novac podignut u Bosni, imam ugovore o prodaji stana u tamo i imam potvrde da sam prijavila, odnosno prenijela novac preko granice BiH - HR. Molim vas za pomoć, jer nemam nikoga od svojih ovjde, nemam novce za odvjetnika, a on mi prijeti uzeti ono za šta sam cijeli život radila. Hvala puno unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Smatra se da je imovina stecena u braku zajednicka imovina,odnosno bracna stecevina,medjutim nije bracna stecevina imovina koju ste imali prije stupanja u bracnu vezu niti imovina koja je nastala iz takve imovine.

Ako dodje do parnicnog postupka,teret dokazivanja bracne stecevine konkretnog stana bio bi na suprugu jer ste vi upisana vlasnica stana,na vama je da pobijate njegove tvrdnje,dokazima koje ste objavili u temi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nekretnina kupljena novcem stečenim prodajom osobne imovine je osobna imovina.

imali ste stan u BiH i prodali ste ga .

za novac dobijen prodajom kupili ste stan u RH

stan je osobna imovina .

ali ako novac dobiven prodajom stana u BiH nije bio dostatan za kupnju stana u RH

pa je u opticaju bio i kredit za kupnju dodatnih kvadrata stana, taj povečani dio stana,koji je doplaćen kreditom, je bračna stečevina i djeli se kao i kredit.

 

sve ono što je kupljeno novcem od prodaje osobne imovineje osobna imovina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija