Jump to content

nemojte samo posjećivati hitan savjet molim :(


mirta26

Preporučene objave

molila bih ljude koje se razumiju u pravne stvari tipa alimentacija neka se jave riječ je o dijete mi ima 7 godina i prima od centra alimentaciju, radi dugovanja od rođenja djeteta stavljena je ovrha na kuću. Sad me zanima dali imam pravo tražiti naplatu tog dugovanja alimentacije od djetetove bake tj na njenu mirovinu koja je dovoljno velika ili da baka umjesto oca plaća alimentaciju pročitala sam u novinama slobodna dalmacija članak gdje baka govori o tome da plaća alimentaciju umjesto sina i našla sam u obiteljskom zakonu riječ o tome

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mama sam djeteta koje ima 7 godina otac neplaća alimentaciju, centar plaća još jednu godinu alimentaciju, unazad što otac nije davao alimenetaciju stavljena mu je ovrha nad jednom trećinom kuće ali to nemogu prodati ni naplatiti se od toga pa me zanima očeva mama ima veliku mirovinu dali nju mogu tužiti za plaćanje alimentacije pošto joj sin nije u mogućnosti plaćati (nezaposlen) i dali tu tužbu protiv bake mogu sama napisati bez odvjetnika zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Članak 216.

 

Ako roditelj ne uzdržava dijete, baka i djed po tom roditelju dužni su ga uzdržavati prema odredbama članka 210. i 211. ovoga Zakona. a članak 210

1) Dijete koje se redovito školuje roditelji su dužni uzdržavati i nakon punoljetnosti.

 

(2) Punoljetno dijete koje je završilo školovanje, a ne može se zaposliti roditelji su dužni uzdržavati godinu dana nakon školovanja.

 

(3) Punoljetno dijete koje zbog bolesti, mentalnog ili tjelesnog oštećenja nije sposobno za rad, roditelji su dužni uzdržavati dok ta nesposobnost traje.

dijete ide u školu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ali može podnijeti tužbu, protiv bake, i tražiti uzdržavanje.

ako sud prihvati tužbeni zahtjev

baka je u obvezi plaćati alimentaciju za unuče.

 

pošto se radi o alimentaciji

imate pravo na besplatnu pravnu pomoć.

radi detaljnijih informacija obratiti se u državnu upravu.

 

kad prođe 8 godina od kad je donešena odluka suda po kojoj je određena alimentacija

ponovo ovrhom tražiti naplatu alimentacije iz vrijednosti nekretnine.

alimentacija+ kamate = vrijednost 1/3 kuće

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čekajte, nećete mi valjda reći da je baka po zakonu dužna plaćati alimentaciju ako to ne čini njezin sin odnosno djetetov otac? Laik sam, ali meni to zvuči kao npr. da, ako sam ja skrivio neko zlodjelo i ne mogu na odsluženje kazne, u zatvor ide moja mama. Po mojoj logici baka može dobrovoljno pomagati djelima i financijski ako to poželi, ali da to mora činiti po zakonu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tema je otisla u krivom smjeru,ko je kako odgajao je druga stvar,ali da bi osoba izjavila tako nesto,treba preispitati prvo sebe.Uz duzno postovanje,vi ni sama neznate kakav je vas status bio sa ocem djeteta,brak,izvanbracna veza ili pak nesto trece,te se opravdano moze konstatovati,kakve veze ima baka sa postupcima punodobnih osoba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija