Jump to content

Daco

Preporučene objave

Poštovani, imam upit.

 

Tijekom 2012. godine imao sam dva poslodavca. Kod prvog sam bio koja 3 mjeseca i nisam koristio godišnji, onda sam imao pauzu od kojih 10 dana i zaposlio sam se kod novog poslodavca gdje tijekom 2012. godine nisam koristio godišnji odmor niti jednog dana. Kod trenutnog poslodavca radim do kraja ovog mjeseca i želio bih iskoristiti godišnji odmor i prekinuti radni odnos. kako su mi u firmi rekli, imam pravo na 4 dana godišnjeg odmora i to samo na temelju 2013. godine proporcionalno mjesecima, što znači samo na temelju siječnja i veljače. također, rekli su mi da u 2012. godini nemam pravo na godišnji odmor jer nisam radio više od 6 mjeseci uzasatopno. bez prestanka. Kod sadašnjeg poslodavca sam počeo raditi 16.07.2012., a kod prethodnog sam radio oko 3 mjeseca. Ako je još bitno kod sadašnjeg poslodavca sam imao prvo ugovor na 3 mjeseca pa mi je produžen na šest mjeseci.

 

lp,

Damir

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako,

imate pravo na godišnji odmor....

Prvi Poslodavac je pogriješio što Vam nije omogućio korištenje godišnjeg odmora, odnosno isplatio prilikom prestanka radnog odnosa.

 

Kod drugog Poslodavca također imate pravo na godišnji odmor, razmjerno broju mjeseci koje ste radili kod njega, a to je 5 mjeseci u Vašem slučaju. Za taj razmj. dio Vam je Polsodavac dužan omogućiti korištenje ili isplatiti ako prestaje radni odnos. I naravno, plus razmjerni dio za ova 2 mjeseca iz ove godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija