Jump to content

Izmjena/dopuna rješenja o nasljeđivanju


Grex

Preporučene objave

Poštovani,

 

koji postupak je potrebno pokrenuti i koliko otprilike traje ukoliko se želi napraviti izmjena/dopuna rješenja o nasljeđivanju u kojem je osoba X navedena kao vanknjižni vlasnik obzirom da na ostavinsku raspravu vrlo vjerovatno nije bio dostavljen vlasnički već samo posjedovni list. Trenutno stanje je da je u katastru kao vlasnik navedena osoba X, a u gruntovnici je i dalje naveden njezin otac od kojeg je to naslijedila. NAPOMENA: rješenje o nasljeđivanju je iz 2000. godine.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,

vidim da ste temu iz stvarnog prenijeli u nasljedno pravo,ok.

Prije nego bilo sta pokusamo,da razjasnimo jednu dilemu,kazete da je majka upisana u zemljisnim knjigama kao suvlasnica s omjerom 1/2,recite mi na temelju cega je izvrsen njen upis,odnosno dali je ona bila upisana za zivota svog supruga ili je i sama postala suvlasnica temeljem nasljedjivanja iza umrlog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Majka i otac su kupili to zemljiste 80-tih godina i postali su suvlasnici, svaki 1/2, dakle majka je upisana na temelju kupoprodajnog ugovora. Na ostavinskoj raspravi majka se odrekla svog dijela očeve polovine u korist kćeri koja je tom prilikom postala vanknjižni suvlasnik, također 1/2.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana!

Za naknadno pronađenu imovinu popunjava se obrazac u pisarnici suda i to ne košta ništa.Kao prilog tom zahtjevu za naknadno pronađenu imovinu dati ćete rješenje o nasljeđivanju .

Troškovi su kod naknadno pronađene imovine minimalni .Informirajte se kod javnog bilježnika za detalje.Sud dostavlja zahtjev i spis javnom bilježniku.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija