Jump to content

Lažna optužba za pokušaj krađe


igiklc1

Preporučene objave

Poštovanje,

Zamolio bih Vas za savjete i pomoć...

Moja cura (dalje citaj Maja) je jucer 12.5. 2013. bila s prijateljicama u shopingu u H&M-u (dalje čitaj dućan) u Areni. Jedna od prijateljica pitala je Maju gdje je najbliži WC i ona joj je rekla da izadje iz dućana i skrene lijevo. I prijateljica ode, izadje iz dućana i skrene desno (no comment). Maja to vidi i potrči za njom da joj kaže da je krivo krenula.. u tom trenutku Maja je stala točno na izlaz dućana i onaj vrag zaštitarski je počeo pištit zato što je imala 2 para hlača u rukama koje je kasnije namjeravala probat. Čim je to počelo pištit iza nje se pojavila jedna djelatnica i jedan zaštitar koji su je otpeljali u nekakvu sobu gdje su je legitimirali i pozvali policiju. Naravno, policija je došla i nastavila tu proceduru. Kada je Maja, vidno uznemirena i uplakana, pitala policajce koja je dalje procedura i hoće li joj to sada ući u dosje (pošto ima 24 godine i traži posao pa se boji da će joj to negdje pisat i da se neće moć zaposlit), pametni policajac joj je sarkastično rekao da će sada u zatvor. Naravno, Maja je i djelatnicima H&M-a i policiji pokušavala objasnit što se dogodilo, ali nitko ju nije slušao. Vrijednost tih 2 para hlača je oko 160 kn. E sada, ako netko zna, molio bih vas da mi kažete što će se sada dogoditi da ja to znam reći curi koja je i dalje izvan sebe unatoč tomu što ju već 24h neprestano tješim i umirujem da to nije ništa strašno (i nadam se i vjerujem da nije).

Hvala vam unaprijed,

Igor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako je hlače držala u ruci, što se moglo viditi,nije pokušala biježati na ulicu

nije vršila krađu.

da je hlače sakrila ili pokušala pobjeći ?

 

trgovini se ne isplati pokrenuti kazneni postupak za krađu . pokušaj krađe treba i dokazati.

izjava policajca je bila samo radi zastrašivanja (a možda i uživa u tom ).

 

ako i stigne neki prekršajni nalog (u što sumnjam .mala vrijednost)

pisati žalbu i svjedocima dokazivati da se nije radilo o krađi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hlače je držala u ruci i čim je to zapištilo ona se vratila par koraka unatrag u trgovinu nadajući se da će to prestat pištat. Ok, samo da vidim jesam dobro shvatio- policija po službenoj dužnosti vjerojatno neće pokrenuti postupak , a H&M nema razloga za privatnu tužbu kad se krađa nije ni dogodila?? Još samo nešto, potvrda o kažnjavanju- hoće li joj to pisati u toj potvrdi?? Nebi bilo dobro jer je ona bakalar fizioterapije pa joj posao u državnim bolnicama ne gine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija