Jump to content

alkohol i maloljetnici


treble

Preporučene objave

Bok,

Ja i moji frendovi smo išli na plažu proslaviti zadnji dan škole (srednja škola). Svatko je imao ponešto alkoholnih pića pri sebi. Prišao nam je policajac i oduzeo nam ta pića. Smije li on to napraviti i smije li napraviti pretres torbe ili slično? I zanima me jel pali ona fora sa bocom u kartonu, kao da se ne vidi da je alkohol?

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bilo bi dobro da si to pitao prije kraja škole, ne samo ti nego svi maturanti. Aktulni Zakon o prekršajima protiv javnoga reda i mira kaže u čl. 20.:

"tko se na javnom mjestu odaje pijančevanju ili uživanju opojnih droga ili drugih omamljujućih sredstava, kaznit će se .."

Policajac je u tom slučaju trebao na potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzet alkohol, a vi dobiti prekršajnu prijavu, obavijest nadležnom Centru za socijalnu skrb o vašem asocijalnom ponašanju, međutim kad su te norijade nemoguće je postupati na toliko mjesta koliko prekršaja ima.

Policijski službenici imaju ovlast obaviti pregled osobe, predmeta i prometnih sredstava na način kako je to propisano u Pravilniko o načinu policijskog postupanja. Čovjek je očito imao namjeru da vidi da li konzumirate marihuanu ili neku drugu opjnu drogu, ali alkohol vam je oprostio s obzirom na okolnosti. Nadam se da niste bili odvjetnici prilikom postupanja sa završenom srednjom školom.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija