aco111 objavljeno: 8. kolovoz 2013. Dijeli objavljeno: 8. kolovoz 2013. Poštovani, molim pojašnjenje i odgovor. 2010 godine osudjen sam na kaznu zatvora od 3 mjeseca uvjetno na godinu dana. Pitanje: kada se briše kazna iz kaznene evidencije tj. kada će uvjerenje o nekaznjavanju biti "cisto". Unaprije hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 8. kolovoz 2013. Dijeli odgovoreno: 8. kolovoz 2013. Uvjerenje o nekažnjavanju je čisto, ukoliko se trenutno protiv vas ne vodi kakav kazneni postupak (istraga, podnesena optužnica, nepravomoćna presuda, nepravomoćan kazneni nalog). Izvadak iz kaznene evidencije ili tzv. "dosje" biti će čist, odnosno nastupit će rehabilitacija, protekom tri godine od isteka ovog jednogodišnjeg roka provjeravanja iz uvjetne osude. Znači gledate datum pravomoćnosti presude, dodate jednogodišnji rok provjeravanja iz uvjetne osude i na to onda još 3 godine. Ako je presuda postala pravomoćnom u 2010., rehabilitacija će nastupiti 2014. Jasno, pod uvjetom da u međuvremenu niste pravomoćno osuđeni za još koje kazneno djelo. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
aco111 odgovoreno: 10. kolovoz 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 10. kolovoz 2013. Hvala puno. To je jedina osuda. bila je to glupost! Mogu dobiti info u kojem to točno zakonu stoji? da li moram sam zatražiti brisanje iz evidencije ili to ide po službenoj dužnosti? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 10. kolovoz 2013. Dijeli odgovoreno: 10. kolovoz 2013. Čl 19-21 http://www.zakon.hr/z/554/Zakon-o-pravnim-posljedicama-osude,-kaznenoj-evidenciji-i-rehabilitaciji Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sorin odgovoreno: 6. listopad 2013. Dijeli odgovoreno: 6. listopad 2013. Čl 19-21 http://www.zakon.hr/z/554/Zakon-o-pravnim-posljedicama-osude,-kaznenoj-evidenciji-i-rehabilitaciji Pročitao sam ovaj zakon o ... rehabilitaciji, ali imam samo jedno pitanje. U rujnu 2008. pravomoćno sam osuđen na kaznu zatvora od 1 godine, sa rokom kušnje od 1 godine. Zanima me, da li rehabilitacija nastupa tri ili pet godina od dana izdržane kazne? Tri godine su potrebne za rehabilitaciju za osude do jedne godine. A da li to uključujuje i kazne od godinu dana? Zahvaljujem! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 6. listopad 2013. Dijeli odgovoreno: 6. listopad 2013. A da li to uključujuje i kazne od godinu dana?Ne znam,valjda, a sve preko 12 mjeseci i 1 dana ide na 5 godina. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 6. listopad 2013. Dijeli odgovoreno: 6. listopad 2013. U rujnu 2008. pravomoćno sam osuđen na kaznu zatvora od 1 godine, sa rokom kušnje od 1 godine. Zanima me, da li rehabilitacija nastupa tri ili pet godina od dana izdržane kazne? Rehabilitacija je nastupila u rujnu 2012., sukladno čl. 85. starog KZ-a, koji je bio važeći obzirom je ovaj Zakon o pravnim posljedicama osude, kaznenoj evidenciji i rehabilitaciji stupio na snagu 01/01/2013, dakle već nakon što je rehabilitacija nastupila. Rok je tri godine od isteka roka provjeravanja. U vašem predmetu, pravomoćna presuda je bila u rujnu 2008., rok provjeravanja od jedne godine je istekao u rujnu 2009. i od tog trenutka se računa ovaj trogodišnji rok - dakle rehabilitacija je nastupila u rujnu 2012. Uvjetna osuda je uvijek uvjetna osuda, nema veze kolika je visina kazne izrečena njome (mogao je biti i maksimum od 2 godine). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sorin odgovoreno: 6. listopad 2013. Dijeli odgovoreno: 6. listopad 2013. Rehabilitacija je nastupila u rujnu 2012., sukladno čl. 85. starog KZ-a, koji je bio važeći obzirom je ovaj Zakon o pravnim posljedicama osude, kaznenoj evidenciji i rehabilitaciji stupio na snagu 01/01/2013, dakle već nakon što je rehabilitacija nastupila. Rok je tri godine od isteka roka provjeravanja. U vašem predmetu, pravomoćna presuda je bila u rujnu 2008., rok provjeravanja od jedne godine je istekao u rujnu 2009. i od tog trenutka se računa ovaj trogodišnji rok - dakle rehabilitacija je nastupila u rujnu 2012. Uvjetna osuda je uvijek uvjetna osuda, nema veze kolika je visina kazne izrečena njome (mogao je biti i maksimum od 2 godine). Hvala Vam uistinu na ovim dobrim vijestima. Sretno! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Strawinsky odgovoreno: 8. listopad 2013. Dijeli odgovoreno: 8. listopad 2013. Uvjerenje o nekažnjavanju je čisto, ukoliko se trenutno protiv vas ne vodi kakav kazneni postupak (istraga, podnesena optužnica, nepravomoćna presuda, nepravomoćan kazneni nalog). Po mojem sudu, ovo je nepravedno jer ne možete nekoga osuditi neizdavanjem uvjerenja prije nego što je pravomoćno osuđen. Što ako se kasnije pokaže da je bio nedužan? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 8. listopad 2013. Dijeli odgovoreno: 8. listopad 2013. Gledajte, ovo uvjerenje o nekažnjavanju je zapravo uvjerenje o nevođenju kaznenog postupka (ali eto dali su mu takav naziv, pa buni ljude). Ono znači da se trenutno protiv određene osobe ne vodi nikakav kazneni postupak, a izdaje ga nadležan sud (prema mjestu prebivališta osobe koja ga traži - što je tragikomično, jer se protiv određene osobe može voditi kazneni postupak pred nekim drugim sudom, npr. iz Osijeka ste, al ste na godišnjem u Dubrovniku napravili neko s.anje, pa vam taj sud sudi, al pred "svojim" osječkim sudom vi ste "Mahatma Gandhi"), i u pravilu kod natječaja za radno mjesto, traži se upravo ova vrsta uvjerenja. S druge strane, u izvatku iz kaznene evidencije, koju vodi Ministarstvo pravosuđa RH evidentirane su (eventualne) pravomoćne kaznene presude protiv određene osobe. Taj izvadak se kolokvijalno naziva "dosjeom", i traži se kod natječaja za neke ozbiljne poslove u državnim i javnim tijelima te u postupku ishođenja vize za određene zemlje. Tako da je zapravo riječ o pogrešci u terminologiji, ali sadržajno je sve u redu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Strawinsky odgovoreno: 8. listopad 2013. Dijeli odgovoreno: 8. listopad 2013. Hvala Vam na zanimljivom komentaru. Međutim, mislim da se nismo 100% razumjeli. Ja tvrdim da Vam netko može nešto podmetnuti, npr. drogu, potom se protiv Vas vodi kazneni postupak, ne možete dobiti predmetno uvjerenje, a Vi, ni kriv, ni dužan, što se kasnije i pokaže točnim. Uvijek na TV čujemo kako ovaj ili onaj ne želi komentirati nepravomoćne presude, a zakonodavac Vas a priori osudi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 8. listopad 2013. Dijeli odgovoreno: 8. listopad 2013. Ova mogućnost koju ste spomenuli svakako postoji, ali to nije "osuda" u pravnome smislu. Ona je jedino moguća po okončanju postupka (prvo nepravomoćna, a potom i pravomoćna). Ali svakako da ukoliko se protiv vas vodi kazneni postupak, nećete moći dobiti ovo uvjerenje o nekažnjavanju, i tu postoji mogućnost "manipulacije" o kojoj govorite. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
aco111 odgovoreno: 11. veljača 2014. Autor Dijeli odgovoreno: 11. veljača 2014. a da li cu ja kao osudjenik biti obavjesten da sam rehabilitiran ili ne? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 12. veljača 2014. Dijeli odgovoreno: 12. veljača 2014. Sama rehabilitacija nastupa po sili zakona, a rješenje o rehabilitaciji Ministarstvo pravosuđa donosi po službenoj dužnosti. Koliko je meni poznato, to se rješenje ne dostavlja osuđeniku. Međutim, vi po nastupu rehabilitacije možete provjeriti u Ministarstvu pravosuđa vaš izvadak iz KE, pa ukoliko nije prazan, tada možete tražiti utvrđenje nastupa rehabilitacije u smislu čl. 21. http://www.zakon.hr/z/554/Zakon-o-pravnim-posljedicama-osude,-kaznenoj-evidenciji-i-rehabilitaciji Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
aco111 odgovoreno: 3. prosinac 2014. Autor Dijeli odgovoreno: 3. prosinac 2014. Kako zatraziti provjeru "dosjea" od Ministarstva pravosudja tj. provjeru da li je kaznena evidencija prazna? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 3. prosinac 2014. Dijeli odgovoreno: 3. prosinac 2014. Zatrazis izvod iz KE i sve znas. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 4. prosinac 2014. Dijeli odgovoreno: 4. prosinac 2014. Tražiti izvadak iz KE moguć je iz točno određenih razloga, ali se zato može uvijek zatražiti uvid u opće uvjerenje iz KE. Više o tome, vidite u našem članku. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ZvoneGs odgovoreno: 11. ožujak 2016. Dijeli odgovoreno: 11. ožujak 2016. Pozdrav 2013 sam osuden na kaznu zatvora 6 mjeseci sa rokom kusnje 2 godine i to mi je isteklo sa 1.4 2015 i zbog toga se nisam mogao upasti u vojsku pitam nakon kolko to se to brise iz dosjea ili kako to već ide hvalaa Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 11. ožujak 2016. Dijeli odgovoreno: 11. ožujak 2016. 1.4.2018 će ti izvod iz KE bit čist a u nekim policijskim evidencijama ćeš ostat zauvijek dok će se neke obrisat s vremenom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ZvoneGs odgovoreno: 11. ožujak 2016. Dijeli odgovoreno: 11. ožujak 2016. KE sto je to Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 11. ožujak 2016. Dijeli odgovoreno: 11. ožujak 2016. Kaznena evidencija ili neformalno dosje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 12. ožujak 2016. Dijeli odgovoreno: 12. ožujak 2016. Min pravosuđa a mup-ov je sam za sebe. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Tony28 odgovoreno: 4. studeni 2016. Dijeli odgovoreno: 4. studeni 2016. Pozdrav ljudi .... nastupanjem rehabilitacije dobio sam od Ministarstva Pravosudja papir gdje pise da nisam vise kaznjavan i da sam automatski izbrisan iz KE. te su mi rekli da se nakon 5 god. brise i sa Policije ... s namjerom otvaranja obrta van HR. - dostavio sam nadleznim institucijama izvjesce o ne kaznjavanju ... s obzirom da na policiji jos uvjek pise "kaznjavan"....u slucaju provjere ili podnosenju nekakvog zahtjeva od policije stranih zemalja (njem. ..austr...svic.) o kaznenim djelima pocinjena u HR.... dali ih u tom slucaju nasa policija informira o kaznenim djelima koja su pocinjena u HR.. ak da ... pod kojim uvjetima bi to trebala/morala napravit .. sto ako Njem... ili Austr. policija zatrazi od ambasade informacije ...dali ih u tom slucaju mup obavjestava o pocinjenim djelima ili to ipak ide preko min. Pravosudja..... pitam iz razloga jer mi je zenska na salteru rekla ako bi u HR. pocinili kazneno djelo "nas bi HR. Policija obavijestila o tome " ..a u slucaju da zivim 5 god .u njem. ili austr. ili cak svic. ..svu potrebnu dokumentaciju za otvaranje obrta...( o nekaznjavanju itd.) bi mogao izvadit u tim zemljama .. Hvala unaprijed !!!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 4. studeni 2016. Dijeli odgovoreno: 4. studeni 2016. Što vas točno traže u toj stranoj zemlji - izvadak iz KE, potvrdu da se ne vodi kazneni postupak ili ...? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Tony28 odgovoreno: 4. studeni 2016. Dijeli odgovoreno: 4. studeni 2016. Što vas točno traže u toj stranoj zemlji - izvadak iz KE, potvrdu da se ne vodi kazneni postupak ili ...? Da ...trazili su me izvod iz KE ... ja sam dostavio i izvod iz KE te da se nevodi nikakav postupak protiv mene (oba cista) ...ali mi zenska kaze - da je to za sad ok jer ionako da ste bilo sto napravili u HR bili bi mi obavjesteni !!!???.. mene samo zanima dali oni mogu preko ambasade ili sl. institucija doci do info.o pocinjenim djelima u HR...brine me jer sam morao na par papira vlastorucnim potpisom potvrdit da nikad nisam bio kaznjavan!!! Hvala unaprijed!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 5. studeni 2016. Dijeli odgovoreno: 5. studeni 2016. Neće nikoga ništa pitat jer su te tražili potvrde. I neće im nitko ništa javljat jer bi onda trebali javljat cijelom svijetu o svima a to se ne radi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 5. studeni 2016. Dijeli odgovoreno: 5. studeni 2016. Ako su vas tražili navedene potvrde i to ste im dostavili, ne vidim problema u tome. A pravna rehabilitacija je institut koji je globalno priznat i eventualno ga se može zaobići u nekim delikatnim sigurnosnim pitanjima, a vjerujem da špijun niste , tako da nema razloga za brigu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Tony28 odgovoreno: 5. studeni 2016. Dijeli odgovoreno: 5. studeni 2016. Ok to mi je jasno ...al evo ...sadasnji susjed preko kojeg sam doso u inozemstvo me zna 8 radimo u istoj firmi ... da bi stvar bila gora u firmi su saznali za ne djelo (vutra) ...vjerujem da od njega jer si nismo vise najbolji ...ko ce koga neg svog svoga ...ljubomora itd ... uglavnom i sam sef mi je saznao i zna jako dosta policajaca... neki su i kucni prijatelji ... nasi poslovni odnosi su se promjenili na gore naravno ... sumnjam da mi je sef preko svojih kucnih prijatelja "plavaca" pokusao doci do informacija .... zato pitam dali u tom slucaju postoji mogucnost dobivanja informacija ... jer bi mu islo u korist zbog konkurencije .... hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 5. studeni 2016. Dijeli odgovoreno: 5. studeni 2016. Ne vidim legalan način na koji bi poslodavac privatnik iz strane države dobio podatke o vama iz policijske evidencije policije RH. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mister-X odgovoreno: 5. studeni 2016. Dijeli odgovoreno: 5. studeni 2016. ...brine me jer sam morao na par papira vlastorucnim potpisom potvrdit da nikad nisam bio kaznjavan!!! ako je netko "rehabilitiran",da li to znaći da je posve "platio dug društvu" ili nije...dok netko pita da li ste ikad kažnjavani,to ne završava dobro po tu osobu ......gledajući,čovjek ne bi smio lagati,ali opet odgovor koji mu ne ide u prilog (da je nekad kažnjavan) mu može nanijeti probleme,a nastupila je rehabilitacija i on ne bi smio imati problema..... kako se uopče postaviti u takvim situacijama ... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 5. studeni 2016. Dijeli odgovoreno: 5. studeni 2016. uglavnom i sam sef mi je saznao i zna jako dosta policajaca... neki su i kucni prijatelji ... nasi poslovni odnosi su se promjenili na gore naravno ... sumnjam da mi je sef preko svojih kucnih prijatelja "plavaca" pokusao doci do informacija Govoriš o Hrvatskoj ili stranoj zemlji? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Tony28 odgovoreno: 6. studeni 2016. Dijeli odgovoreno: 6. studeni 2016. Govoriš o Hrvatskoj ili stranoj zemlji? O stranoj zemlji ... ja znam da bi to bio ne legalan nacin da poslodavac od prijatelja polivajca trazi onformacije o radniku iz hr.... ali to se ni "ne zna " no po tom pitanju ispada da policija trazi info. ... dali info. mogu dobit ili ne preko ambasade ili mupa to ne znam ... hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Tony28 odgovoreno: 6. studeni 2016. Dijeli odgovoreno: 6. studeni 2016. Ne vidim legalan način na koji bi poslodavac privatnik iz strane države dobio podatke o vama iz policijske evidencije policije RH. To je istina ... ako nije pisana potjera ... Problem je ako moj sadasnji sef preko svojih murijaka pokusava doc do info. to i onako niko nebi ni sazno... jer bi po tom pitanju sam policajac trazio info. preko ambasade ili mupa ... sad jedino ne znam dali on mora poslat neki nalog il nesto sl. da bi mu nasi dali info. Iz svoje interne evidencije .. ili bi nasi preusmjerili na min. Pravosudja ??!! Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
drot13 odgovoreno: 6. studeni 2016. Dijeli odgovoreno: 6. studeni 2016. Legalno ne može tražiti nikakvu informaciju bez pisanog traga i stvarnog razloga, ali ako taj netko tamo pozna nekoga ovdje tko mu ima volje to provjeriti, to je sasvim druga priča. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 8. studeni 2016. Dijeli odgovoreno: 8. studeni 2016. To je istina ... ako nije pisana potjera ... Problem je ako moj sadasnji sef preko svojih murijaka pokusava doc do info. to i onako niko nebi ni sazno... Tjeralica nema nikakve veze. A ovo drugo, čudni su putevi gospodnji.Sve je moguće.malo zaobilazno ali ipak moguće (naravno bez ikakove papirologije).Standardni način suradnje policja susjednih zemalja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Tony28 odgovoreno: 8. studeni 2016. Dijeli odgovoreno: 8. studeni 2016. Tjeralica nema nikakve veze. A ovo drugo, čudni su putevi gospodnji.Sve je moguće.malo zaobilazno ali ipak moguće (naravno bez ikakove papirologije).Standardni način suradnje policja susjednih zemalja. E to me zanima ... Sto znaci zbog te razmjene podataka tj suradnje pol. susjednih zemalja ... moguce je da potvrda o nekaznjavanju i izvod iz KE (koji su cisti i kontra od policijskog internog dosjea) mogu ugroziti otvaranje obrta !!!!???? Naravno u slucaju da su isli stvano provjeravat !!! Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 9. studeni 2016. Dijeli odgovoreno: 9. studeni 2016. To znači švabo zovne prijatelja policajca u austriju,ovaj svojeg u sloveniju a ovaj opet nekog našeg i svi sve znaju na tajno. Za obrt si dao potvrde i kraj priče. G-man 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ASIJA odgovoreno: 25. kolovoz 2019. Dijeli odgovoreno: 25. kolovoz 2019. , aco111 je napisao: Poštovani, molim pojašnjenje i odgovor. 2010 godine osudjen sam na kaznu zatvora od 3 mjeseca uvjetno na godinu dana. Pitanje: kada se briše kazna iz kaznene evidencije tj. kada će uvjerenje o nekaznjavanju biti "cisto". Unaprije hvala Poštovani, 2018. mi je izdat kazneni nalog kroz koji mi je izrecena uvjetna osuda kojom mi se utvrđuje novčana kazna od 500 KM te se istovremeno određuje " da se utvrđena novčana kazna neće izvršiti ako optuženi u roku od jedne godine od dana pravosnažnosti presude ne počini novo krivično dijelo". Zanima me, kad ce mi ta kazna biti izbrisana iz dosijea ? Hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 26. kolovoz 2019. Dijeli odgovoreno: 26. kolovoz 2019. KM, bit će da se radi o BiH? Da je kod nas 2022-ge. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ASIJA odgovoreno: 26. kolovoz 2019. Dijeli odgovoreno: 26. kolovoz 2019. Da, radi se o BiH tih 500 KM je negdje cca 2000 kuna, a jeste li sigurni da tek 2022 s obzirom da je kazna veoma niska. A šta će se desiti nakon sto prođe godinu dana od dana pravosnažnosti presude. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ASIJA odgovoreno: 26. kolovoz 2019. Dijeli odgovoreno: 26. kolovoz 2019. Možete li provjeriti jer se po krivičnom Zakonu Federacije BiH uslovne osude brišu po proteku roka od jedne godinu dana od dana prestanka vremena provjeravanja, ako za to vrijeme osuđenik ne počini novo krivično djelo. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 26. kolovoz 2019. Dijeli odgovoreno: 26. kolovoz 2019. prije 1 sat, ASIJA je napisao: Da, radi se o BiH tih 500 KM je negdje cca 2000 kuna, a jeste li sigurni da tek 2022 s obzirom da je kazna veoma niska. A šta će se desiti nakon sto prođe godinu dana od dana pravosnažnosti presude. Napisao sam kod nas (u RH). Po bosanskom zakonu briše se 2020-te,a te godine po datumu kad je kazneni nalog postao pravomoćan. Kad prođe 1 god od presude ako ponoviš kazneno tu kaznu od 500 KM ti ne mogu naplatiti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ASIJA odgovoreno: 26. kolovoz 2019. Dijeli odgovoreno: 26. kolovoz 2019. Hvala ti puno, znači kaznjena sam 1.11.2018 a 1.11.2019 ce se napuniti godinu dana od presude, da li to znaci da se ta kazna vise ne moze naplatiti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 26. kolovoz 2019. Dijeli odgovoreno: 26. kolovoz 2019. Točno,ali samo ako ne napraviš novo kd.A brisat će se kad protekne još jedna godina. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ASIJA odgovoreno: 26. kolovoz 2019. Dijeli odgovoreno: 26. kolovoz 2019. A ako poslije isteka kazne 1.11.2019. izvadim uvjerenje o nekaznjavanju, nece li u njemu pisati da sam bila kažnjavanja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 27. kolovoz 2019. Dijeli odgovoreno: 27. kolovoz 2019. Hoće. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ASIJA odgovoreno: 27. kolovoz 2019. Dijeli odgovoreno: 27. kolovoz 2019. A kad cu moci dobiti da mi to ne piše Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 27. kolovoz 2019. Dijeli odgovoreno: 27. kolovoz 2019. 1.11.2020 te. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ledena_kisa odgovoreno: 27. kolovoz 2019. Dijeli odgovoreno: 27. kolovoz 2019. (uređeno) Ako vas zanima radi posla, ne brkajte izvadak iz kaznene evidencije i uvjerenje da se ne vodi kazneni postupak. Dok potonje traži većina, državne i javne službe, poneki privatnici, izvadak traži rijetko tko i to eventualno neke institucije poput škola kod zapošljavanja itd. Dakle, izvadak će biti čist protekom roka, a uvjerenje već je, osim ako vas ne gone radi nečeg još uvijek. I mnogi će reći potvrda o nekažnjavanju, a zapravo će misliti na uvjerenje da se ne vodi KP, a ne na izvadak.. Sry, tek sad vidim da je BIH, ne znam kako je tamo. Nek stoji info ako kome zatreba iz RH, često se pita isto uređeno: 27. kolovoz 2019. od atomic95 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Denny120 odgovoreno: 28. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 28. listopad 2019. (uređeno) Pozz..novi korisnik sam pa me zanimaju neke informacije. 2016u mj.osuden sam na kaznubzatvora u trajanju od 6mj...ali sam dobio uvjetnu kaznu u trajanju od dvije godine...radi se o kaznenom djelu krivotvorenja isprava...nakon koliko mogu traziti da se brise iz kaznene evidencije jer otvaram obrt kojem je uvjet da kaznena evidencija bude cista....tj.mogu li traziti ranije brisanje iz wvidencije i kolike su sanse da se to i ostvari Hvala unaprijed uređeno: 28. listopad 2019. od Denny120 Dodatak Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 29. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 29. listopad 2019. Brisat će sami 2021-e. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Denny120 odgovoreno: 29. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 29. listopad 2019. To sam shvatio...da je kao 3 godine...ali mogu lo traziti ranije brisanje zbog nastalih okolnosti? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 29. listopad 2019. Dijeli odgovoreno: 29. listopad 2019. Ne. 3 godine nakon što uvjetna završi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
davornk odgovoreno: 26. veljača 2020. Dijeli odgovoreno: 26. veljača 2020. potpisao sam sporazum o djelimicnom priznanju krivice...na 1god i sad mene interesuje ulazi li to u KE...i ako da dali ja moram da podnosim zahtjev ili se sam9 to brise....odlezao 2013g Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 26. veljača 2020. Dijeli odgovoreno: 26. veljača 2020. U KE ide samo kazna.Ako si odležao 1 god i to je bila cijela (ukupna) kazna brisano je.Ako dobiješ izvod a nije čist tražiš brisanje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ASIJA odgovoreno: 7. veljača 2021. Dijeli odgovoreno: 7. veljača 2021. , G-man je napisao: Rehabilitacija je nastupila u rujnu 2012., sukladno čl. 85. starog KZ-a, koji je bio važeći obzirom je ovaj Zakon o pravnim posljedicama osude, kaznenoj evidenciji i rehabilitaciji stupio na snagu 01/01/2013, dakle već nakon što je rehabilitacija nastupila. Rok je tri godine od isteka roka provjeravanja. U vašem predmetu, pravomoćna presuda je bila u rujnu 2008., rok provjeravanja od jedne godine je istekao u rujnu 2009. i od tog trenutka se računa ovaj trogodišnji rok - dakle rehabilitacija je nastupila u rujnu 2012. Uvjetna osuda je uvijek uvjetna osuda, nema veze kolika je visina kazne izrečena njome (mogao je biti i maksimum od 2 godine). Poštovani, a koliku važnost ima rehabilitacija odnosno brisanje osude prilikom traženja posla i sl. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 8. veljača 2021. Dijeli odgovoreno: 8. veljača 2021. Puno jer na nekim poslovima (državnim,javnim) ne mogu zaposlit osobu koja nije rehabilitirana. G-man 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Adis12 odgovoreno: 10. ožujak 2021. Dijeli odgovoreno: 10. ožujak 2021. (uređeno) Iz bh sam 23.02 2011 dobio presudu 6 mjeseci zatvora 1 god uvjetne .prošlo je 10 godina. Na današnjem uvjerenju o nekažnjavanju koje sam izvadio mi stoji ta presuda nije se izbrisala. uređeno: 11. ožujak 2021. od Borbena7 Neprimjereno izražavanje Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 11. ožujak 2021. Dijeli odgovoreno: 11. ožujak 2021. Kao i u RH tako i u BiH ne obrišu se sve osude automatizmom pa se ima pravo tražit brisanje.A kod vas ima i posebnih uvjeta kad se osude ne brišu Čl.401-402 https://www.paragraf.ba/propisi/bih/zakon-o-krivicnom-postupku-bosne-i-hercegovine.html Pred kraj https://www.bih-pravo.org/brisanje-osude-iz-kaznene-evidencije-t264.html G-man 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Marac123321 odgovoreno: 23. siječanj 2022. Dijeli odgovoreno: 23. siječanj 2022. Postovani molim odgovor. Kao mladic sam kaznjavan u par navrata(3puta) sa kaznom zatvora od 8mj na uvjet od 2godine ,zadnja pravomocna presuda je bila 18.8.2015 u RH. Sada bih trebao dobit posao , ali me traže potvrdu o nekažnjavanju zanima me da li su ta djela još uvjek upisana u KE ili je nastupila rehabilitacija? Za sva djela sam osuđen uvjetno . HVALA Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
drot13 odgovoreno: 23. siječanj 2022. Dijeli odgovoreno: 23. siječanj 2022. Potvrda za posao će ti biti čista, nemaš brige. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Jelena. Vk odgovoreno: 12. siječanj 2023. Dijeli odgovoreno: 12. siječanj 2023. Poštovani, 2013.sam pravomoćno osuđena na kaznu zatvora od 1 godine, a odradila sam je radom za opće dobro. Sada me u Njemačkoj (gradska bolnica) traže "Europäisches Führungszeugnis". Pročitala sam da s tim Nijemci traže iz Hr jesam li osuđivana itd.. Zanima me hoće li na toj potvrdi iz Hr stajati ta moja kazna, jer na hrvatskom uvjerenju o nekažnjavanju ne stoji ništa. Unaprijed hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 13. siječanj 2023. Dijeli odgovoreno: 13. siječanj 2023. Neće pisat. Jelena. Vk 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Jelena. Vk odgovoreno: 15. siječanj 2023. Dijeli odgovoreno: 15. siječanj 2023. Dana 13. 01. 2023. u 7:22, sivko je napisao: Neće pisat. Joj, puno Vam hvala, evo već noćima ne spavam od muke 🥺 Je li nastupila zastara i kad jel znate? I jel zbog toga neće pisati? 2014 negdje u 3 mjesecu sam bila gotova sa radom za opće dobro. I još nešto, kako to da Nijemci imaju uvid moju KE, za običan posao u bolnici? Hvala 👍 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 16. siječanj 2023. Dijeli odgovoreno: 16. siječanj 2023. Nije nastupila zastara nego brisanje iz KE (nakon izvršenog rada+3 godine).Uvjerenje je čisto jer je donesena pravomoćna presuda.Ne bih rekao da švabe imaju uvid u izvod iz KE.A u svakom slučaju izvod je čist zbog rehabilitacije koja je nastupila u 3 mjesecu 2017.Ne treba miješati izvod iz KE i Uvjerenje o nekažnjavanju jer su to dvije različite "potvrde". Jelena. Vk 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Medin odgovoreno: 13. ožujak 2023. Dijeli odgovoreno: 13. ožujak 2023. Pozdrav ja sam državljanin BIH. 14.02.23 godina sam stekao pravo za brisanje iz evidencije kaznenih i pozvao sam u Zagreb tamo su mi potvrdili da je brisano.međutim do dan danas nisam dobio potvrdu da je brisano i ne mogu u BiH da dobijem čistu potvrdu o ne kažnjavanju.nemam više nikakvih kazni to je bila jedina iz 2012.g.ne znam kome više da se obratim.živim i radim u sloveniji i ta potvrda mi je potrebna ako može pomoć kome se obratiti hvala ljepa. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 14. ožujak 2023. Dijeli odgovoreno: 14. ožujak 2023. Pa nema nikakve veze Zagreb i BiH. Ti miješaš uvjerenje o nekažnjavanje i izvod iz kaznene evidencije. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Jack Rusell odgovoreno: 19. studeni 2023. Dijeli odgovoreno: 19. studeni 2023. Pozdrav, ja nisam ni bio kaznjavan, dakle protiv mene je bila podignuta optuznica (za nametljivo ponasanje) koja je na kraju - odbacena. Medutim to se vidi u KE, i moje pitanje je kako to obrisati, da li se moze i koji je postupak? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 20. studeni 2023. Dijeli odgovoreno: 20. studeni 2023. Moraš se javit ministarstvu pravosuđa. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Marin39 odgovoreno: 24. studeni 2023. Dijeli odgovoreno: 24. studeni 2023. Čitam odgovore i stvarno svaka čast na trudu koji ulažete da pomognete ljudima. Pročitao sam vaše prijedloge za zakon o kaznenoj evidenciji al nigdje nisam vidio (možda mi promaklo) točan postupak kako zatraziti provjeru "dosjea" od Ministarstva pravosudja tj. provjeru da li je kaznena evidencija prazna? Kome se točno obratiti, na koju adresu i šta napisati u zahtjevu? Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 24. studeni 2023. Dijeli odgovoreno: 24. studeni 2023. Veoma jednostavno preko e građani https://gov.hr/hr/potvrda-iz-kaznene-evidencije/2485 (isto vrijedi i za potvrdu o nekažnjavanju) drot13 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
NoviZelander odgovoreno: 19. siječnja Dijeli odgovoreno: 19. siječnja (uređeno) Poštovani. Odslužio sam kaznu od 1 godine s 1 godinom uvjetno uz 4 godine kušnje. (Znači djelomično uvjetna kazna) Po zakonu o rehabilitaciji ,rehabilitacija nastupa nakon 5 godina. Kako se to točno računa sada? Dali se računa nakon izlaska iz zatvora ili nakon što prođe 4 godine kušnje? hvala uređeno: 19. siječnja od NoviZelander da malo bolje objasnim Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 21. siječnja Dijeli odgovoreno: 21. siječnja Prvo zatvor pa godina uvjeta pa kreću godine za rehabilitaciju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.