Jump to content

osobna invalidnina


okramst55

Preporučene objave

Ja sam 80% invalid, samac, primam minimalnu invalidsku mirovinu 1.170 kn i osobnu invalidninu u iznosu 1.250,0kn. Da li gubim pravo na osobnu invalidninu ako iznajmim stan ciji sam suvlasnik i koji mi koristi u stambene svrhe, to mi je jedina nekretnina?mrljo%202.gif. Ako gubim ovo pravo da li mogu ostvariti neko drugo pravo iz socijalne skrbi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Bojim se da niste u pravu,bovu. U pravu ste kada kažete da invalidnina nije socijalno pravo, odnosno ne bi trebala biti, međutim sukladno pozitivnim zakonskim odredbama ispada da jest. Ukoliko okramst55 ostvaruje pravo na osobnu invalidninu na temelju Zakona o socijalnoj skrbi, a na temelju ovog iznosa od 1.250,00 kn pretpostavljam da da, ova invalidnina ovisi o prihodu. Sukladno zakonu o soc.skrbi samo je mirovina do iznosa 2.200,00 kuna isključena iz prihoda. Prihod od iznajmljivanja stana bi se uračunao u prihod. Jedini način je da zatajite od CZSS ovaj podatak...hm...pogotovo ako će iznajmljivanje biti na crno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...
  • 3 tjedna kasnije...
  • 6 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija