Jump to content

etažiranje i legalizacija


Kovin

Preporučene objave

Zbog diobe stečevine moja bivša supruga diže stambeni kredit kojim bi me isplatila i ja bi otišao iz kuće koja je trenutno 50% u njenom, a 50% u mom vlasništvu. Platila je procjenu kuće i kad je procjenitelj usporedio kuću s projektom ispalo je da nam potkrovlje nije napravljeno prema projektu (u projektu je krov na 4 vode, a mi smo napravili na dvije vode i podigli na jednoj strani za 1 metar) pa kuću ne može procjeniti odnosno vrijedi 0kn jer nije legalna. Zahtjev za legalizaciju NISMO predali. Provjereno - niti jedna banka ne prihvaća procjenu kuće koja je djelomično legalna.

 

 

Pitanje za ovaj forum je: Da li je moguće u kući sa suterenom (garaža i jedna prostorija) koji odgovara projektu, prizemljem (stan od sto kvadrata) koje je također prema projektu i potkrovljem koje nije prema projektu napraviti etažiranje? Kad bih uspio etažirati kuću, banka bi prihvatila procjenu suterena i prizemlja.

 

Ako to nije moguće odnosno po zakonu se ne smije, onda me interesira na koji način se može legalizirati to potkrovlje, a nije predan zahtjev do onog datuma do kada je trebalo. Ili možda postoji neko drugačije rješenje kako do kredita od 60000€?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija