Jump to content

Prijeteće poruke i fizički napad s lakšim tjelesnim ozljedama


angie1406

Preporučene objave

Dakle, imam pitanje i savjet vezano za djelo koje sam ja napravila. Radi se o jednoj djevojci koju sam napala neki dan, iz nekih privatnih razloga. Prvo je počelo sa mojim prijetećim porukama, a zatim smo se srele na javnom mjestu i dosla sam do nje, s ciljem da popricamo, zatim je ona izlila piće po meni a ja sam ju fizički napala, točnije uhvatila sam je za kosu i tako sam je vukla. Ne znam ni da li se taj fizički napad i može svrstati u lakše ozljede jer ozljeda ni nema. Medicinske ni policijske dokumentacije nema, jedino imam svjedoke koji su praktički na mojoj strani. Budući da se radi o jednoj vrlo egoističnoj i "poznatoj" osobi, vjerujem da je ljuta i luda jer je povrijeđen njen autoritet i ego. Rekla mi je da je od sada njezin advokat zadužen za mene. Zanima me kakve posljedice mogu imati. Dokaza praktički nema, osim mojih prijetećih poruka. Što se tiče duševne boli smatram da je moja duševna bol puno veća od njene, ali svjesna sam da se mora razlikovati pravo i pravda. Interesira me što mi je najpametnije poduzeti, koji korak napraviti, da li da uzmem i ja odvjetnika, i da li ima smisla dizati toliko frku oko toga. Mislim da se u ovoj priči od muhe radi slona, ali ne znam, prvi put se susrećem s ovime. Imam 20 godina, studentica sam (da stvar bude jos bolja - studiram na Pravnom fakultetu). Ne osjećam se krivom, priznajem da sam postupila tako kako sam postupila. Pošto je to, kao što sam već rekla, jedna "poznata" dama, bojim se da ima dobre veze sa advokatima i da je dosta utjecajna. Znam da sudstvo ima puno većih problema od običnog čupanja cura za kosu, ali eto... Voljela bih da mi netko može dati savjet. Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče čupanja za kosu tu bi bio prekršaj iz zakona o javnom redu a kako nije bilo policije nema ni toga prekršaja iako ona i sama može podignut optužni prijedlog.

Za poruke bi mogla podignut privatnu tužbu u roku 3 mjeseca od djela.Da li bi išla privatna ili bi policija podigla povodmom prijedloga ovisi o kakvim se porukama radi.Za sada čekaj kakav poziv a ako dođe onda navrati ponovo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Angie, pohvalno je da kao studentica prava, i u slobodno vrijeme prakticirate pravo, ali problem je što to radite s "krive strane prava" :D...

 

Šalu na stranu, Sivko vam je već objasnio bit. Po meni, veći su vam problem ove prijeteće poruke koje ste joj poslali, jer one su evidentirane i mogu poslužiti kao dokaz na sudu. Ovisno o karakteru prijetnji (da li se radilo o : 1. prijetnji smrću ili tjelesnim ozljeđivanjem ili o 2. prijetnji samo nekim zlom s ciljem da je ustrašite ili uznemirite), razlikuje se i ovlašteni tužitelj - 1. DORH (povodom njenog prijedloga) - čl. 139. st. 2. KZ-a ili 2. oštećena kao privatni tužitelj - čl. 139. st. 1. KZ-a.

 

Ovaj prekršaj je ovdje daleko manje važnosti, ali isto tako moguć. Ali pričekajte dok ne dobijete nešto konkretno na kućnu adresu, onda se možete opet javiti ovdje. I to ako ćete uopće dobiti, jer moguće je da vam je dotična dama to rekla samo u cilju da vas preplaši.

 

A najvažnije u cijeloj priči - izbjegavajte dotičnu damu u širokom luku, da ne bude opet :poguzi:... Zapitajte se - jel vam treba kao budućoj pravnici "dosje"?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno vam hvala, sivko i G-man. G-man, dali ste mi zaista simpatičan odgovor :)

Naravno, kao budućoj pravnici mi zaista ne trebaju dosjei, ali ovo nešto što mi se desilo zaista ne mogu opisati, takav osjećaj bijesa i agresije.. Nevjerovatno. No nema veze, nadam se da će ovo proći u najboljem redu. Obavijestit ću vas, obratit ću vam se ako bude potrebe za daljnje informacije.

Što se poruka tiče, bile su prijeteće ali više malo kao zastrašivanje, da ima strah od mene nego da bi ja bila spremna učiniti nešto. Ona se tako i tako mene bojala pa sam joj samo još više htjela utjerati strah u kosti. Nekog drugog napada ili većih prijetnji nije bilo. Drago mi je da nema nikakvog zapisnika, jer to naravno ide u moju korist.

Nadam se i vjerujem da je ovo prvi i zadnji put da sam postupila tako.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se poruka tiče, bile su prijeteće ali više malo kao zastrašivanje, da ima strah od mene nego da bi ja bila spremna učiniti nešto. Ona se tako i tako mene bojala pa sam joj samo još više htjela utjerati strah u kosti.

Ajde ti pročitaj st.1 i 2 pa vidi da si baš i pogodila što trebaš napravit s porukama tj.kakve trebaju biti.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija