Jump to content

pravo na otpremninu


lele71

Preporučene objave

Poštovani! Radim u privatnoj tvrtki 11 godina, imam ugovor o radu na neodređeno. Prije par dana poslodavac je najavio zatvaranje trgovine u kojoj ja radim, a meni otkaz kao tehnološkom višku sa svim pravima na HZZ-e. Od mene je zahtijevao da potpišem izjavu o odricanju od otpremnine, koju ja nisam htjela potpisati i to je isto zahtjevao idućeg dana, a kada ja nisam to učinila otišao je ljutit i od tada ne razgovara samnom. Situacija nije nimalo laka, jer svaki dan dolazi po utržak, ne pozdravlja i ne pita ništa. Znam da će mi nešto učiniti tako da ostanem bez ikakvih prava, samo ne znam šta. Molim da mi pomognete s savjetom i kome se trebam obratiti da zaštitim svoja prava i sama sebe od ljutitog poslodavca! Unaprijed zahvalna!:vrag:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemojte ništa takvo potpisati, ali da Vam bude lakše - i da potpišete, njemu to ništa ne znači. Od otpremnine se valjano možete odreći tek po dospjelosti iste, a ne unaprijed.

 

Budite smireni, čekajte poslovno uvjetovni otkaz jer s njim imate sva prava, ne nasjedajte na nikakve provokacije i radite svoj posao da Vam ne bi počeo tražiti razlog da Vam drugačije otkaže ugovor o radu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radim svoj posao, jer ga volim i uživam u njemu, ali zbog mog odbijanja potpisivanja izjave nešto mi šef sprema. Od ostalih djelatnica koje su na određeno čujem da će me prebaciti u drugu prodavaonicu i tamo dati otkaz kroz mjesec dana. Što mi je najbolje učiniti i trebam li već sada tražiti pravni savjet kod odvjetnika, jer izgubit ću sve, svih 11 godina bez dana odmora, slobodnog, bolovanja i sl!!!????:tupan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete ići tražiti pravni savjet ali što ćete odvjetniku reći? Nešto mi se sprema ali ne znam još što?

 

Prvo se morate smiriti, ohladiti glavu i shvatiti nešto najvažnije: što god da Vam poslodavac uruči da potpišete NE MORATE potpisati odmah, već uzeti i reći da ćete se vratiti nakon konzultacije sa odvjetnikom.

 

Eventulano ako Vam iz nekog razloga uruči odluku o otkazu ugovora o radu, to možete potpisati jer potpisujete samo primitak te odluke: dakle, PRIMIO dana _____ i Vaš potpis.

 

 

Nakon što se nešto konkretno dogodi možete i rješavati konkretan problem. Znači, ne potpisujte.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija