Jump to content

novi prekršajni zakon


straz

Preporučene objave

Molm vas svih za pomoć oko sljedećeg:

 

1. po novom Prekršajnom zakonu (NN 39/13) počinitelju prekršaja se uručuje obavijest da se pokreće Prijava o počinjenom prekršaju (Optužni prijedlog) Molim Vas za savjet kad se ulaže žalba? Nakon dobivanja optužnog prijedloga sa suda ili se žalba može uložiti odmah po preuzimanju ove Obavijesti o pokretanju?

 

2. Što kad tijelo (u ovom slučaju carinska uprava) koje je utvrdilo postojanje prkršaja, podigne optužni prijedlog koji se poziva na zakon koji je u tom trenutku bio izvan snage jer je stupio novi zakon?

 

thx

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovorima!

Pričekat ću opzužni prijedlog ba se budem žalio.

 

što se tiče 2. pitanja i Vašeg odgovora, u Prekršajnom zakonu, članku 3. navodi se koji se zakon/pravilo provodi i na koji način i to je razumljivo! Ali, što se događa kad se ustanovljeni prekršaj poziva na zakon koji u tom trenu nije vrijedio - dakle policajac je pogrešno napisao i zakon i članak zakona? U PZ članak 160. opisano je što optužni prijedlog sadržava, a u mom slučaju optužni prijedlog sadržava netočnu točku (7) "zakonski naziv prekršaja i propis kojim je određen"!!

 

može li mi to biti argument za odabcivanje optužnog prijedloga :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o zakonu o trošarinama, a prekršaj je bio vožnja na ložu!

Carinski službenik je naveo Zakon o trošarinama NN 83/09, članak 80. st.3 točka 51, od 04.06. ove godine. Međutim, već tada je na snagu stupio novi Zakon o trošarinama NN 22/13, a samim time i novi članak na kojeg se treba pozvati u ovom slučaju.

Uglavnom sam vas razumio, čekam optužni prijedlog, žalim se na pogrešno navođenje zakona i molim Boga da sud ne podigne novi!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija