Jump to content

Vlasnički list - bez rješenja o


assylum

Preporučene objave

Da, upis vlasništva..

Prije je bio drugi vlasnik,i čisto me zanima temeljem čega je upis izvršen.

Zašto bi netko to skrivao? a mislim da u vlasničkome listu i mora biti rješenje temeljem kojeg je upisano pravo vlasništva.

Možda i sud nešto mulja (ono kad su nasljednici u Americi a poziv im se dostavi na oglasnu ploču).. pa da ne bih imao problema za godinu, dvije, pet...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rješenje o upisu u zk nije sastavni dio zemljišnoknjižnog izvatka;

Isprave koje su temelj upisa nisu sastavni dio zemljišnoknjižnog izvatka. No svakako su isprave (npr. Ugovor, Rješenje o nasljeđivanju, Presuda i sl.) sastavni dio zemljišne knjige kao javne knjige, tako da imate pravo tražiti uvid u iste.

Zbirka isprava čuva se zauvijek i svatko može tražiti preslik.

 

Rješenja zk odjela moraju se čuvati 30 godina...to je bio razlog zašto vas upitujem o trenutku upisa u zk. Odgovor koji nisam dobio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Promjena je bila pred cca 7-8 godina.

Tražio sam uvid, s ciljem da saznam temeljem čega je izvršen upis vlasništva, i odgovoreno mi je da ne znaju i da nemaju nikakvo rješenje (neka ženskica u sudu).

Na vlasničkom listu također ne piše temeljem čega je proveden upis vlasništva. Da li da ih tražim pisanim putem? I također (moje osnovno pitanje) zar ne bi morao sud imati ispravu temeljem koje je izvršio upis vlasništva?

Fala u svakom slučaju na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo sam to i napravio.

I dobio sam sve dokumente, odnosno kopije, osim zadnjeg rješenja, temeljem kojeg je izvršen upis vlasništva. Na moju zamolbu da mi nađu i taj dokument (ispravu) i da mi je on najvažniji, ženska je slijegala ramenima, kao nemože to naći.

Predložila mi je da dođem za dan, dva, dok još provjeri, i kad sam za par dana došao, opet isto. Tog dokumenta nema, ili ga ne žele pokazati.

Mišljenja sam da tu sud nešto "muti", jer mi je odmah bilo sumnjivo zašto na vlasničkom listu nema opisa temeljem čega je izvršen upis vlasništva.

Jeli ima načina da ih natjeram da mi daju ili dostave kopiju te isprave?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija