Jump to content

Plaćanje priključka vode na stambeni objekt


robertto

Preporučene objave

vodovod i kanalizacija Rijeka sklopila je samnom ugovor o priključenju mog stambenog objekta na komunalnu infrastrukturu.U ugovoru je naznačeno da će isti započeti radove po izvršenoj uplati predujma,međutim vodovod je bez mog znanja započeo radove te izveo priključenje na javnu mrežu iako ja nisam uplatio dogovoreni predujam.Tražili su da im platim priključak vode ,ispostavili mi račun koji naravno ja nisam htio platiti već sam se obratio odvjetniku.Kako me je vodovod utužio sljedila je presuda Općinskoga suda 27.09.2010.godine .koja je glasila da sam ja dužan platiti potraživanje vodovoda i kanalizacije.Na presudu sam se žalio iz gore navedenih razloga ali županijski sud me je odbio i usvojio presudu prvostupanjskog suda 14.12.2011.godine.Vodovod i kanalizacija podnosi prijedlog za ovrhu 09.12.2013.godine te ja 23.12.2013.godine dobivam rješenje o ovrsi.Treba mi savjet što učiniti,dali je njihovo potraživanje možda u zastari ili je moj odvjetnik propustio nekakvu radnju u cijelome postupku????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Robertto, najbolje što možete napraviti jeste otići u "Vodovod i kanalizaciju" Rijeka i dogovoriti se s njima o načinu otplate duga.

 

Imali ste ugovor, koji je glasio kako je glasio - da oni idu u radove po vašoj uplati predujma, ali to uopće nije relevantno u cijeloj priči, jer su oni krenuli u radove i prije toga, a ako se vi s time niste slagali (iako mi onda uopće nije jasno zašto ste sklopili ugovor s njima) trebali ste tada tražiti od njih da prestanu s radovima.

 

Sada kada su oni napravili svoje, vi se pozivate se na tu "caku" u ugovoru?! Pa ne zvuči vam ovo smiješno?! I onda još naiđete na odvjetnika koji vam napuni glavu da ćete dobiti spor i sigurno vas je dobro "opelješio" za tu svoju "uslugu"? Vrijeme reakcije trebalo je biti istodobno, sada je stvar gotova (uostalom i sudovi su tako utvrdili), a prolongiranjem isplate samo ćete si nabiti kamate. Ali odluka je vaša.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija