Jump to content

otac i dalje zlostavlja dijete unatoc upozorenju CZSS


samohrana_majka28

Preporučene objave

Rastala sam se prije godinu dana, a prije 8 mjeseci su poceli moji problemi

 

 

Samohrana sam majka trogodišnje kćeri, koju otac želi na silu odvesti k sebi unatoč tome što ona ne želi imati nikakve veze s njim jer je uništio brak i obitelj svojom nevjerom.

 

 

Počeo je bahato dolaziti dva puta na tjedan mašući sudskom presudom iako sam ga upozorila neka ne dolazi jer ga kći ne želi vidjeti. Pokušao je na silu više puta uzeti, ali sam ga uspjela na svu sreću spriječiti vićući i udarajući ga, te ga i prijavila CZSS.

 

 

 

 

CZSS ga je više puta upozorio da to što radi je zlostavljanje djeteta, te da nanovo mora izgraditi odnose, a ne dijete na silu vući k sebi, ali se on na to isprva oglušio počeo njima davati neke prijave protiv mene, sve dok mu CZSS nije zaprijetio da će ga kazneno prijaviti i strpati u zatvor ako nastavi dolaziti tako dolaziti po dijete.

 

 

Od tada mi je samo počeo prijetiti nekim tužbama, pa me zanima da li ja mogu tužiti njega za zlostavljanje djeteta i što je mojoj kćeri nanio traume.

Imam li pravo na besplatnu pravnu pomoć jer se radi o zlostavljanu djeteta.

Mogu li ga tužiti za zanemarivanje djeteta jer osim alimentacije ne pita za nikakve djetetove potrebe, nije joj ćak niti čestitao treći rođendan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

 

rekli ste da 3 godišnje dijete ne želi vidjeti oca zato jer je uništio brak svojom nevjerom? Možete malo to pobliže objasniti, kako dijete te dobi zna što je brak i nevjera.

 

Iz ovog što ste napisali ne vidim kako bi otac zlostavljao dijete.

 

Ne postoji zanemarivanje djeteta u ovom slučaju, jer otac i plaća uzdržavanje i još želi ostvarivati konakte s djetetom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo djete zna prepoznati lošeg čovjeka i vidi u ocu čovjeka koji ga je iznevjerio.

 

 

Kao drugo kako bi bilo da vas netko vuče protiv vaše volje i otme? Samo najbolesniji um bi to mogao raditi djetetu od tri godine.

Socijalna radnica se zgražala time što ju je na silu htio uzeti i to što uopće nije pokazivao da mu je žao. Izvikala se zadnji put i rekla mu da ako to još jedamput ponovi da će ga strpati 2 godine u zatvor te mu je konačko onda otišlo iz guzice u glavu i konačno je prestao dolaziti.

 

Od tada tu i tamo nazove i umjesto da pita kako je dijete mi prijeti tužbama. Djetetu nije čestitao treći rođendan. Mislim da bi djetetu bilo lakše EDITIRAO MODERATOR, a za tebe ga nije briga na dan tvog rođenja je pravi horor.

 

Htjela bi ga tužiti zbog toga je zanemaruje dijete jer uopće ne pita za djete, a alimentaciju plaća samo jer mora. Da li imam pravo tražiti besplatnog odvjetnika pošto se radi o djetetu.

uređeno: od G-man
neprimjereno izražavanje
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gospođo, umjesto da tražite pravnu pomoć protiv bivšeg muža, radije potražite psihološku pomoć (prvo) za sebe.

 

Otac nije iznevjerio i povrijedio dijete, povrijedio je i iznevjerio - vas. A vi svoje osjećaje projicirate na to jadno dijete. Djetetu bilo lakše da mu je EDITIRAO MODERATOR Pitam se čega se sve još naslušala i nagledala... Što joj pričate o ocu? Njoj ili pred njom.

 

Imate svo pravo biti ogorčeni i ljuti, ali, molim vas, nemojte te svoje osjećaje usađivati u dijete.

uređeno: od G-man
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Draga samohrana_majka28, prvo vam želim napomenuti da niste samohrani, već ste roditelj s kojim je sud odredio djetetov život. Strašno me žalosti činjenica da mislite da možete manipulirati s nama kad kažete da trogodišnje dijete uviđa kako ju je otac iznevjerio nevjerom.

Dozvolite svom djetetu da viđa svog oca koji pokazuje interes za to jer nije dijete biralo vas dvoje, kao što se vas dvoje niste rastali od djeteta već jedno od drugog. Vjerujte, dijete će vam jednog dana biti zahvalno a za vas će biti bolje ukoliko to što prije shvatite. Vjerujte svi smo mi i ljuti i ogorčeni nakon rastave ali vrijeme je lijek za sve!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

 

znam da ste uznemireni no zaista nema potrebe za dizanjem tenzija. Došli ste na pravni forum po pravni savjet oko zanemarivanja i dobili ste ga - ne vidim ikakvo zanemarivanje od strane oca. Zaista.

 

Vidim puno toga drugoga, ali nema veze sa pravnim pitanjem, pa ću se ograditi od toga.

 

Zaista, potpuno sam uvjerena da dijete od 3 godine ne zna prepoznati "lošeg" čovjeka, kako kažete. Ne može.

 

Dalje, djetetu to nije neki čovjek, djetetu je to otac. Roditelj.

 

Besplatan odvjetnik Vam nije opcija jer nema ikakvog zanemarivanja djeteta.

 

Pazite molim Vas svi na ton pisanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rastala sam se prije godinu dana, a prije 8 mjeseci su poceli moji problemi

 

 

Samohrana sam majka trogodišnje kćeri, koju otac želi na silu odvesti k sebi unatoč tome što ona ne želi imati nikakve veze s njim jer je uništio brak i obitelj svojom nevjerom.

 

 

Počeo je bahato dolaziti dva puta na tjedan mašući sudskom presudom iako sam ga upozorila neka ne dolazi jer ga kći ne želi vidjeti. Pokušao je na silu više puta uzeti, ali sam ga uspjela na svu sreću spriječiti vićući i udarajući ga, te ga i prijavila CZSS.

 

 

.

 

Dobro ste prošli jer Vas je bivši prtner a otac Vašeg djeteta za isto udaranje i vikanje na njega mogao prijaviti policiji za što ste mogli biti prijavljeni za prekršaj po Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

To nema smisla da djete od 3 godine uopće zna što to znaći definicija " BRAK", što je to prevara i da je isti taj koji je radi svog ponašanja zbog kojeg je ugrozio brak je loša osoba za to djete.

 

To znam jako dobro jer su prilikom rastave mog braka , naša djeca imala 5 i 6 godina i uopće nisu znala što se događa, odnosno da je brakorazvodna parnica u tijeku . Nakon što su , nakon godine dana pohvatali konce da su se mama i tata razveli nisu shvaćali zašto ? Pošto su djeca ostala samnom živjeti ja sam im lijepo objasnio da se mama i tata više ne vole i da svatko od njih ima svoje planove za život ali da to nema nikakve veze s njima i da njih kako ja , tako i njihova mama i dalje vole i još više nego što su ih volili prije.

Djeca danas imaju 6 i 7 godina i vrlo rado idu u posjet mami, bez obzira na to što ja mislio o svojoj bivšoj ona je njihova mama i oni ne smiju znati moje mišljenje o njoj jer jednostavno to nije zdravo za njihov psihički razvoj.

 

Djete je jedinka za sebe nastala od dvije druge jedinke ( muža i žene ). Nije dobro nakon rastave djetetu govoriti ružne stvari protiv ovog drugog jer djete sebe smatra pola/pola, pola od mame pola od tate. Tako ako će se djetetu pričati protiv jednog roditelja djete može to u svojoj glavi protumačiti da u stavri jedna polovica njega samog nije dobra, što može dovesti do psihičkih poremečaja u razvoju djeteta.

 

Treba se boriti i izboriti za pravo djeteta i gledati njegovu dobrobit a ne se preko djeteta osvećivati jedan drugome.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sramota je da vas par podržava zlostavljača djeteta te me još i vrijeđa jer štitim dijete od zlostavljača.

 

 

Isto mi nemojte nestručno govoriti što dobro za djete jer niti ste majka niti stručna osoba.

 

 

Dvoje psihologa s CZSS koji su razgovarali s taticom (a u biti nasilniko i zlostavljačem) su ustvrdili da je način na koji on dolazi po dijete čisto zlostavljanje djeteta, te je time nanjeo traume mojoj kćeri kojih će dugo sijećati te da ako tako nastavi da bi moja kćer mogla imati trajne poslijedice. Ovo ne govorim ja nego dva stručna psihologa s CZSS te nemojte mene molim vas vrijeđati.

 

 

Ja se samo borim da moja kćer nema traume i da ima normalno djetinjstvo te sam spremna sve učiniti da ju obranim od oca nasilnika. Da je nasilnik i zlostavljač su potvrdile stručne osobe.

 

 

No kao što sam se i uvjerila ovdje na forumu i u hrvatskoj mnoge osobe smatraju da je nasilno ponašanje općeprihvaćeno ponašanje, a nasilnici, zlostavljači i ubojice nacionalni heroji.

 

 

Vi ovdje koji ste podržali oca nasilnika razmislite si malo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

 

već sam Vas zamolila da pazite na ton pisanja, te molim da ne insinuirate nečije misli.

 

Ne možete znati tko je ovdje roditelj a tko je stručna osoba ili oboje u isto vrijeme.

 

Rekli ste da su stručne osobe potvrdile da je otac nasilnik - imate li pravomoćnu sudsku odluku o istome?

 

Nemate.

 

Opisali ste situaciju na forumu i pitali da li se radi o zlostavljanju.

 

Ne radi se. Nitko niti ima potrebe niti želje braniti Vašeg bivšeg supruga, kojeg niti pozna. Pitali ste - dobili ste odgovor.

 

U čemu je onda problem?

 

Ukoliko se s odgovorom ne slažete, slobodni ste otići kod odvjetnika, platiti i vidjeti što će Vam reći.

 

Sve je tako jednostavno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Samohrana_majko28",

 

nitko razuman ovdje ne cit. "podržava nasilnika". Problem je u tome što vi na cijelu situaciju gledate subjektivno, što je sasvim normalno jer se radi o vašem životu i životu vašeg djeteta. Međutim, ono što ne shvaćate jeste činjenica da u toj subjektivnosti ljudi veoma često, što je također uobičajeno - odu predaleko i vide stvari kojih objektivno nema. Granica je vrlo, vrlo tanka.

 

Burn i ostali korisnici pokušali su vam na ljudski i razuman način ukazati na tu činjenicu, međutim vi isto percipirate kao osobni napad, što nema veze s vezom.

 

S obzirom se rasprava udaljila od početnih upita i ušla u "nepravnu" sferu te anticipirajući "zaoštravanje" retorike - ovakvo daljnje polemiziranje više nema smisla. Stoga zaključavam temu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija