Jump to content

Predstečajna nagodba i neisplaćene plaće bivših radnika


dalibor_gv

Preporučene objave

Poštovani, molim savjet za sljedeću situaciju.

 

Tvrtka u kojoj sam radio 5 godina je zapala u teškoće, te su plaće počele kasnit. Budući je bilo nade u spas ostao sam još neko vrijeme radit uz neredovitu plaću, no ipak sam na kraju dao izvanredni otkaz zbog neisplate plaća. Za sve plaće imam uredne IP obrasce, a za ove neisplaćene također uz napomenu 'neisplaćena plaća' na njima.

 

Nedugo nakon toga tvrtka je pokrenula predstečaj i upravo ovih dana bi trebao biti prihvaćen plan nagodbe. Iako tvrtka ima nekih nekretnina većina je toga opterećena teretom banaka, plus hrpa zadužnica i sl.

 

Molim vas savjet koja su moja prava u trenutnoj situaciji, te na koji način mogu doći do svojih novaca.

 

 

Svaki savjet je dobrodošao.

 

Pozdrav,

Dalibor

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vrlo teška situacija, dok ne završi predtečajna nagodba ne možete staviti ovrhu na fini za neisplaćene plaće. Pratiti proces nagodbe i kad završi odmah staviti ovrhu sa listama neisplaćenih plaća (pripazite liste plaća moraju biti ovršne sto znači da moraju sadržavati i brojeve računa mirovinskog i zdrastvenog fonda). Ako poslodavac nema novca na računa za naplatu vaših potraživanja,nakon 30 dana dobijate dokument od fine na osnovu kojeg podnosite zahtjev za pokretanje stečajnog postupaka poslodavca. U toj varijanti ako je poslodavcu bitno da preživi obično nađe novac za onog tko podnese zahtjev za stečaj. Ovako nekako postupak izgleda ali sve skupa će potrajati i trebat će vam dosta strpljenja.

Sretno i želim da dobijete svoj novac.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na odogovoru. Inače proces predstečajne je pri kraju, nagodba treba biti sklopljena ovaj tjedan.

 

Sad gledam svoje liste plaća i nevidim na njima brojeve računa mirovinskog i zdravstvenog. Što mi je činiti?

 

Treba zahtjevati u knjigovostvenom uredu koji radi platne liste da budu su ovršnom obliku, u Splitu na FINI zahtjevaju brojeve računa da bih ukoliko bude novca na računa poslodavca mogli uplatiti i fondovima njihov dio. U prilogu se može vidjeti kako bi to trbalo izgledti (ispod obračun plaće su potrebni brojevi fondova).

Ukoliko mogu još nešto pomoći bit će mi drago.

28-01-2014 13;50;10.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo sam obavješten da je predstečajna nagodba zaključena prije par dana i danas je objavljena na stranici FINAe.

 

E sad me zanima dali postojeće ovrhe koje su bile aktivne do danas ostaju na snazi, te što je sa bankama koje imaju zabilješke na stanove koji su na firmi?

 

Imam informaciju da na oba računa firme ima po par tisuća kuna, te firma preko njega plaća neke sitne iznose dobavljačima. Dali to znači da bi mogao na FINI predat obračune plaća te ovršiti te račune, tj. kako da znam jel ima tko prije mene na redu? Mislim da ako nešto love ima na računima onda niti nema nitko sa ovrhom, ako se ne varam?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija