Jump to content

belaj

Preporučene objave

pozdrav , jako sam izgubljena,neznam da li imam razloga za strah ili ne, situacija je smiješna ali opet... naime, konzumirala sam marihuanu neko vrijeme,u svoje osobne svrhe,samo je konzumirala,nikad preprodavala ili slično, i igrom slučaju,momci od kojih sam kupovala neki period su ''pali'' privedeni ispitivani bla bla. i naravno spomenuli i mene kao nekoga kome su prodavali. nakon čega me istražni krimovac pozvao na službeni razgovor na koji sam odmah otišla i rekla mu sve što sam znala, da sam samo kupovala, koliko puta kada, količine su bile minimalne. sve je to uvedeno u izjavu na vrhu koje stoji SVJEDOK i kraj toga moje ime i prezime. i na tome je ostalo, postoji šansa da će me se kao svjedoka pozvati na sud kad se toj dvojici bude sudilo. i iza toga me nisu više zvali, evo ima skoro mejsec dana. međutim neki dan sam prelazila granicu BiH-RH sa automobilom,inače bosanskih tabli ali momak koji je vozio auto je imao hrvatske papire zboog čega su nas zadržali , ali od nas četvero u autu policajka je izvela mene i moje osobne stvari i odvela me u kućicu te mi rekla da me čeka rutinska tehnička kontrola, ja pitam zašto ona ponovi opet isto. pitala me imam li kakve tabletice,ja rekla da nemam bla bla,skinula me do gola i onda rekla da se obučem i da idemo prema vozilu. kad smo došli do auta rekla je da ne ulazim nego da pričekam da vidimo šta dalje, jer je problem s papirima auta. nakon čega sma ja sjela upravljati autom jer sam jedina imala valjane papire da pređem granicu u toj situaciji i pustili nas. da napomenem da su pretresli prtljažnik automobila. sad mene zanima jesam li ja zbog svoje izjave u Mup-u BIH ušla u evidenciju pa me pretresaju ili je to stvarno bila rutinska kontrola bla bla. strah me užasno neda mi se taj teror opet prolaziti. prestala sam konzumirati marihuanu u međuvremenu, i da napomenem da nisam posjedovala ništa, već sam bila pozvana na informativni službeni razgovor taj dan kad sam išla dati izjavu. MOLIM VAS ZA NEKI SAVJET.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Premješteno u kazneno pravo, a druge dvije teme obrisane.

 

Molio bih vas da ne otvarate istu temu u nekoliko podforuma.

 

Vjerojatno ste nakon obavljenog obavjesnog razgovora iliti izvida evidentirani u policijskim evidencijama i velika je mogućnost da će na vas policija usmjeriti veću pozornost prilikom prelaska državne granice, a mogući su i pregledi na granici (i vas i vozila u kojem se nalazite).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

postoji šansa da će me se kao svjedoka pozvati na sud kad se toj dvojici bude sudilo

a jesam li ja zbog svoje izjave u Mup-u BIH ušla u evidenciju pa me pretresaju

Šansa postoji da te pozovu.

Ušla jesi u jednu nebitnu a pod jednom napomenom stoji "konzument" tako da se daljnji postupci znaju ali većinom kod prelaska granice jer ioni imaju bolji uvidu u zapisano za razliku od onih u prometu ili gradu.Za koju godinu bit će obrisano ako ne bide kakvih nedozvoljenih "izleta" u nefozvoljeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ali jesam li ja sad pod nekom istragom ili nešto slično? jer iskreno tako se osjećam,trpim veliki pritisak i psihički šok ako ćete iskreno, radi par zapaljenih jointova... je li sutra kad budem tražila posao meni to može stvoriti problem? i kako mislite par godina? pa nemojte mi reći da mene jednog konzumenta stavljaju u isti koš sa tim koji dilaju ? zadnji put su jednog momka na granici tretirali isto ako i mene. to je užasno. nezznam kako da to kad me zamole da izađem objasnim ljudima koji su oko mene a da ne izgledam kao onaj zadnji kriminalac? i oprostite na nekoliko tema, nisam upućena bila u kojoj kategoriji da otvorim temu.. i moram napomenuti da se carinica koja me skidala pravila ''luda'' i htjela mi je podvaliti priču da je to rutinksa kontrola zbog bih tablica, da moje suvozače također pregledavaju. bla bla. a često prelazim granicu jer sam na takvoj lokaciji, znači ja ću sad taj teror morati trpiti stalno. pa doći ću do ruba psihičkog sloma.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo svjedok ništa drugo.Plava koverta a u njoj papir sa podacima i mjestom i vremenom kada i gdje da se pojaviš i član kaznenog djela pod kojim se tereti optuženik.Naravno ukoliko to bude bilo potrebno sudu.

Nisi u istom košu ali nisi ni daleko.Ako su samo u jednoj evidenciji briše se automatski nakon nekoliko godina a ako si i u drugoj ostat će dok si živa.Samo počinjena kaznena djela mogu imat utjecaj na zaposljavanje a ovo sada ne može jer je to interna policijska evidencija koja se ne daje nikome.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a ta druga evidencija podrazumijeva? pa je li na granici kad me se bude pregledavalo to mogu uraditi nekome tko nije u evidenciji ili samo meni i u ovakvim slučajevima ili mogu i običnim smrtnicima, nezz kako da se nosim s tim kad me izvedu iz autobusa. da se pravim blesava,radi papira me izvodili bla bla, ili se zna da me izvodi zbog nečega takvog? i pretpostavljam iz autobusa ako me budu izvodili tražit će mi i torbu kofer i moje osobne stvari? ii nakon koliko godina izlazim iz evidencije? postoji li ikakva šansa da to bude ranije s obzirom da više ne konzumiram?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ta druga evidencija podrazumjeva da si smještena pod "događaj" po kojem je policija na bilo koji način postupala pa se to vodi trajno bez brisanja.Malo "dubljim" pregledom evidencija ovlaštena i sposobna osoba dođe i do toga pa se postupak zna.

Mogu raditi svima za koga "sumnjaju" da ima nedozvoljene stvari ili bi mogao imat tako da nisi jedina.

Oni u autobusu ne znaju ništa a ovima koji odrađuju pregled si samo jedna točka u nizu.

Kada će prestat ovisi o onima koji kontroliraju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ok hvala vam puno, nadam se da će to tako i biti. mislim,svjesna sam da sam se izofirala da tako kažem, i pojela govno i da moram snositi posljedice, punoljetna sam i odgovorna. ali je stvarno ovo preopterećenje ogromno. pogotovo jer sam neupućena u takve stvari,da sam bila upućena vjerovatn nebi do ovoga ni došlo. ali najveći problem u tome su mi roditelji,jer pokušavam to od njih prikriti da se ne brinu, pa me zato zanima mogu li to izvući na granicii nekako da se ne skonta zašto me se pregleda ako će me se pregledati. i još jedno vjerovatno glupo pitanje- je li smatrate da sam u toj evidenciji koja će se brisati, ili sam u onoj doživotnoj? još jednom vam hvala puno, nadam se da ću vam se opet moći obratiti ako bude potrebno... i naravno na samo jednoj temi, :D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dopunjavanje podrazumijeva da ja sad nastavim sa glupostima, i slično? kažem vam,nema toga više, preokrenuo mi se život zbog ovoga svega. svaki put kad me pregledaju mogu mi nadopuniti samo,nema ništa. a ako mene izvedu pregledat, hoće li ako u mene ništa ne nađu onda pretrest čitav bus kao što sam jednom svjedočila da su uradili,ili je to u slučaju baš ako imaš dosje? i nači ja sam sad bukvalno u neslužbenij uvjetnoj kazni?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

znam to sve, vidjela sam svojim očima,i sad su me temeljito pregledali. ali mi nije jasno da ako sma ja konzumirala nekad,da će oni pregledat čitav bus zbog toga. to stvarno nije u redu. potam samo ja kao konzument bivši, hoću li to trpiti,znam da mogu ,ali pitam hoću li?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Belaj, dobili ste realne odgovore i nema potrebe za daljnjim odugovlačenjem teme.

 

Zaključno - u nekoj evidenciji očito jeste, koliko dugo - nitko ovdje ne može sa 100%-tnom sigurnošću reći, stoga svaka daljnja komunikacija svela bi se na čisto hipotetiziranje. I vjerujte - niste jedina koja ima takav tretman, a koliko je to fer ili ne, o tome bi se dalo raspravljati.

 

Razumijem da se bojite, jer vam je ovo prvi takav "tretman" od strane snaga reda, ali kako je vidljivo iz vašeg inicijalnog posta - upit se odnosi na postupanje redarstvenih organa Federacije BiH, glede kojeg ne vjerujem da je netko ovdje upoznat do u detalje, tako da zaključavam temu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija