Jump to content

Knjiženje na stan nakon razvoda


tea29

Preporučene objave

Razveden je brak tijekom kojega je jedan od bivših supružnika (nositelj stanarskog prava i otkupa stana), novcem od prodaje zemljišta naslijeđenog od svojih roditelja, otkupio stan, dok drugi supružnik nije sudjelovao u otkupu istog. Može li sud odnijeti odluku da se drugi supružnik ipak knjiži na pola stana?

Ako do toga i dođe, tko ima prednost pri isplati druge strane odn. stjecanja istog stana 1/1? Može li se dogoditi da pravomoćnom presudom drugi supružnik (koji nije otkupitelj stana) dobije prednost pri isplati te zahtijeva od supružnika (otkupitelja stana) iseljenje uz odgovarajuću tržišnu cijenu?

 

Molim Vas odgovor.

Srdačan pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moram li dokazati put novca odn. da je baš taj novac od prodanog zemljišta (koji sam dobio na ruke u gotovini a potom uplatio otkup u cijelosti) uložen u otkup stana? Bivša supruga je dala lažni iskaz i bori se da sve ide u bračnu stečevinu te tvrdi da je i ona doprinijela otkupu (navodno smo sve stekli zajedno pa i taj iznos). Imam kupca-svjedoka, kupoprodajni ugovor, potvrdu o uplati otkupa (dakle, sve ide kronološki). Imam li šansi dokazati da se rad o osobnoj stečevini?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija