Jump to content

Web trgovina i računi


Yakuza_stinger

Preporučene objave

Lijepi pozdrav svima,

 

Disclaimer:

Ne znam gdje da smjestim ovakav upit pa sam surfajući forumom pretpostavio da bi spao pod domenu "trgovačko pravo". Ako sam u krivu, moje isprike šaljem unaprijed.

 

Uvod u zadani problem:

Dakle, tvrtka u kojoj radim zasada razmišlja o uvođenju web trgovine na svojim postojećim stranicama. Web trgovina bi se bavila maloprodajom proizvoda na domaćem i stranom tržištu. Za početak to strano tržište bi bilo tržište Europske Unije. Sam Web shop bi vjerojatno bio gotovo kupljeno rješenje ali to je u mom pitanju manje relevantna stavka. Ono što moju nadređenu referenticu muči jest sljedeće.

 

Pitanja:

1. U kojoj nacionalnoj valuti bi se izdavali računi koji bi se slali uz proizvod kupcima EU?

(moja pretpostavka da bi morali biti konvertirani u Euro, ali nismo sigurni)

2. Ako je odgovor potvrdan, kako se onda u tvrtci fakturiraju ti isti računi? Konvertiraju li se u Kune ili ostaju ispisani u Eurima?

 

Epilog:

Nismo bili u mogućnosti pitati nikog tko bi nam riješio odgovor na pitanje jer u hrvatskoj svi koji imaju web trgovine uglavnom posluju na domaćem tržištu a tu nema problema sa valutama i konverzijama.

 

Moja pretpostavka je da je za internacionalnu web trgovinu potreban posrednik za novčarske transakcije (kao što je PayPal) na koji se vezuje Žiro račun tvrtke koji će primati novac. Novac će strani potrošači uplaćivati u Eurima i dobivati ispostavljen račun u Eurima dok ćemo mi kao tvrtka taj novac dobiti s PayPal-a na žiro račun konvertiran u kune i te transakcije fakturirati u Kunskim iznosima. Sad ako sam totalno u krivu, molim da me bilo tko prosvijetli.

 

Bilo kakav odgovor se jako cijeni i unaprijed sam zahvalan :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija