Jump to content

Kašnjenje u prijavi radnika


matilda*

Preporučene objave

Molim vas za pomoć...

 

U prijavi radnika putem e-zdravstvenog, prešao mi je rok od 8 dana. Prijava na mirovinsko bila je izvršena 28.02., a na zdravstveno zaprimljena i izvršena 11.03., dakle prošao je rok.

 

I sad, znam da je problem, znam da smo u prekršaju. Međutim, dali se može ikako to popraviti, podnjeti neki zahtjev ili što... molim vas za pomoć! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako je ,samo bez brige. Mene su npr. odjavili i sa zdravstvenog i sa mirovinskog 10 dana unatrag iako je rok na mirovinskome tado još bio 8 dana.. i nikome ništa.

 

Mene zanimaju dvije stvari.

 

Kako djelatnica na šalteru u mirovinskom smije uopće takvo nešto napraviti?

I drugo, kome prijaviti poslodavca koji je to učinio i kakve su sankcije osim ako nije i tu slučaj "nikome ništa".

 

Hvala

 

I da dodam, naravno da mi tih 10 dana nisu platili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Očito sam ono fulao.....smatrao sam da je pitanje postavio zabrinuti poslodavac, a ne "revni" radnik pa je eto moj odgovor išao u smjeru onoga što nisam napisao a to je mala poteškoća u dokazivanju kašnjenja kod e prijava i mogućnost da se ne procesuira poslodavac zbog kašnjenja koje bi bilo u nekakvim granicama tolerancije. No šalu na stranu.........

 

Vaš problem koji sada nastavno iznosite na ovu temu ne nalazi se u ovlastima i načinu postupanja radnika u HZMO već u radnopravnom odnosu i načinu obaviještavanja o prestanku nečeg od strane poslodavca, ne samo da se pojedine odjave mogu sprovesti toliko dana unatrag već i puno više ovisno o tome da li ili nije postojao odnos koji je temelj za pojedinu osnovu osiguranja. Predmetni postupak HZMO i HZZO pokreću kao ovlašteni tužitelji po službenoj dužnosti, dok s obzirom na preklapanje dijela ovlasti kod ove problematike ukoliko to baš želite prijavu možete poslati Ministarstvu rada i mirovinskog sustava za inspekciju rada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Problem je u tome što nam se jednom već to desilo. I to zbog toga što smo jednog radnika morali prijaviti unatrag jer smo tako dobili upute od zavoda za zapošljavanje (dakle, prošlo je više od 8 dana), radnica na šalteru HZMO i HZZO je prijavila sa tim datumom i ok.. Prošlo neko vrijeme, došla inspekcija rada; prekršajni postupak; odlazak na sud... - zbog zakašnjele prijave. Još uvijek se čeka papirić sa kaznom.... Zato sam ustvari i bila pitala, dali se može sada nešto napraviti i popraviti, da se opet ne desi isto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 mjeseci kasnije...

Molim Vas ako mi tko može pomoći !

Što učiniti kad se dan prijave radnika i korištenje godišnjeg odmora poklapaju osobi koja radi na poslovima prijave i odjave radnika, tj. propustila je prijaviti radnika jer je imala rješenje o korištenju G.O. na isti dan potpisano od strane direktora koji je sad za to krvi.

Da li je tu krivica polovična ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija