Jump to content

Ovrha nad imovino vlasnika doo-a protiv kojeg se vodi i kazneni postupak za prijevaru


sdn

Preporučene objave

Poštovani,

Državni inspektorat izdao je rješenje kojim se naređuje trg.društvu(doo)kao trgovcuda mi vrati iznos koji sam uplatila a za koji nisam primila naručenu robu.Rok za izvršenje radnje je 8dana od dana dostave rješenja stranci(rješenje je postalo izvršno 01.10.2012.)a datum dostavljeno je 20.09.2012.

Dalje piše u rješenju-...budući da Državni inspektorat ne može biti ovrhovoditelj proizlazi da svaka zainteresirana stranka(preko 200 oštećenih)mora putem svog zastupnika pred sudom pokrenuti postupak naplate.

Mene zanima pošto je protiv dotičnih pokrenut postupak na Kaznenom sudu na kojem sam bila i ja kao svjedok,a poslala sam i IMOVINSKOPRAVNI zahtjev za povrat novaca,da li trebam advokata ili da sačekam kraj kaznenog postupka ,te da li kod naplate od doo i vlasnika tog društva odgovara i supruga imovinom?

Nema sumnje da će biti optužen,samo da li mi se isplati pokretat privatnu tužbu i da li je to potrebno,ili je dovoljan ovaj zahtjev?

Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sa postavljanjem IP zahtjeva u kaznenom postupku vi ste prekinuli zastarni rok i sa tog aspekta straha nema. Hoćete li se uspjeti naplatiti - drugo je pitanje (pogotovo ukoliko vas ima 200-ak). Ne vidim potrebu, a ni korist od pokretanja zasebnog parničnog postupka. Supruga naravno - ne odgovara (em se radi o d.O.o.-u, em se radi o kazneno-pravnoj odgovornosti s posljedicama u građansko-pravnom smislu).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija