Jump to content

izgubljen spor za ugriz psa


darkan77

Preporučene objave

pozdrav svima,

molio bih ako mi netko može pomoći u slijdećoj situaciji,

2002.g sam vršio dostavu i nakon toga došao u ured kod knjigovotkinje da mi potpiše dostavnicu, nisam vidio da je unutra pas šarplaninac koji je bio iza stola i kad je čuo da je netko ušao samo se digao i potiho došao do mene a na pola metra od mene zarežao i skočio mi prema vratu, instinktivno sam digao lakat u svoju zaštitu i to me spasilo, nekako sam se istrgao i počeo bježati van, pas me stigao i uhvatio za jednu butinu pa za drugu, radnici iz pekare su čuvši moju vrisku izletjeli i jedva makli psa sa mene da me ne zakolje, nato je došao i vlasnik psa i pekare i još mene napao da šta ja tu uopće radim i zašto sam ja napao psa ???

budući da je vlasnik bio izrazito bezobrazan prema meni odlučio sam ga tužiti, nakon događaja sam bio i na hitnoj, išao i psihijatru poslije od šoka, i dan danas se bojim pasa itd.

na sudu sam bio na dva ročišta dao izjavu itd. i više me niko nije zvao u vezi toga, ni sud ni odvjetnik nitko čak sam i zaboravio na to mislio sam da je slučaj ili u zastari i da od toga nema ništa sve dok mi nekidan nisu uzeli novce sa tekućeg računa i dok nisam skužio šta se desilo te otišao kod odvjetnika vidjeti šta je bilo, dođem tamo a on mi kaže kako smo izgubili spor a da do mene nisu nikako mogli doći, to je neistina jer nikad nisam mijenjao ni adresu niti broj mobitela no dobro, uglavnom pazite ovo- tuženik je na sudu tvrdio da pas nije njegov nego od sina a kao dokaz je donio potvrdu bez pečata ili ičega da je 2004.g doveo psa veterinaru na cijepljenje i taj papir je sud priznao kao dokaz o vlasništvu te džukele (oprostite na izrazu ali od tada mrzim pse a do tada sam ga i sam imao), čak je i sin na sudu potvrdio da je on vlasnik psa a ne otac i sud nakon desetak godina koliko je spor trajao, a da ja nisam ni znao šta se dešava jer me nitko nije obavještavao, donese da se tužba odbacuje jer je tužena kriva osoba !?!

moj odvjetnik je pisao žalbu županijskom sudu a oni su potvrdili presudu općinskog !

kako je to moguće da se desi, ja neznam jesu li iz bolnice zvali policiju ali ja koliko se sjećam da sam im objašnjavao šta se i gdje desilo kako bi ih oni zvali da naprave uviđaj, kako je moguće da se ne utvrdi pravi vlasnik psa i da se tuži navodno pogrešna osoba, kako je moguće da navodni pravi vlasnik psa prizna na sudu- da pas je moj i sud oslobodi tuženog i sve troškove svali na mene umjesto da kaže onda ste vi odgovorni ?

sad je to rješenje kao pravomoćno i ja navodno ništa nemogu pravnim putem ali odbijam to vjerovati jer mi je nemoguće da je to zaista tako moguće da se desi, da me na poslu izgrize krvoločni pas koji se taj dan otrgnuo sa lanca i još da moram platit ?

zanima me može li mi netko dati pravi pravni savjet, sad sam toliko izvan sebe da bi tužio i odvjetnika i sutkinju koja je onaj očiti falsifikat od papira koji bilo tko može naštampati priznala kao dokaz o vlasništvu psa do cijelog Hr suda nekom višem sudu !?

molim pomoć

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav svima,

2002.g sam vršio dostavu i nakon toga došao u ured kod knjigovotkinje da mi potpiše dostavnicu, nisam vidio da je unutra pas šarplaninac k......

 

.... nato je došao i vlasnik psa i pekare i još mene napao da šta ja tu uopće radim i zašto sam ja napao psa ???

 

budući da je vlasnik bio izrazito bezobrazan prema meni odlučio sam ga tužiti, nakon događaja sam bio i na hitnoj, išao i psihijatru poslije od šoka, i dan danas se bojim pasa itd.

na sudu sam bio na dva ročišta dao izjavu itd. i više me niko nije zvao u vezi toga, ni sud ni odvjetnik nitko ......

sve dok mi nekidan nisu uzeli novce sa tekućeg računa i dok nisam skužio šta se desilo te otišao kod odvjetnika vidjeti šta je bilo, dođem tamo a on mi kaže kako smo izgubili spor a da do mene nisu nikako mogli doći, to je neistina jer nikad nisam mijenjao ni adresu niti broj mobitela no dobro,

 

uglavnom pazite ovo- tuženik je na sudu tvrdio da pas nije njegov nego od sina a kao dokaz je donio potvrdu bez pečata ili ičega da je 2004.g doveo psa veterinaru na cijepljenje i taj papir je sud priznao kao dokaz

 

a da ja nisam ni znao šta se dešava jer me nitko nije obavještavao, donese da se tužba odbacuje jer je tužena kriva osoba !?!

 

moj odvjetnik je pisao žalbu županijskom sudu a oni su potvrdili presudu općinskog !

kako je to moguće da se desi, ja neznam jesu li iz bolnice zvali policiju ali ja koliko se sjećam da sam im objašnjavao šta se i gdje desilo kako bi ih oni zvali da naprave uviđaj, kako je moguće da se ne utvrdi pravi vlasnik psa i da se tuži navodno pogrešna osoba, kako je moguće da navodni pravi vlasnik psa prizna na sudu- da pas je moj i sud oslobodi tuženog i sve troškove svali na mene umjesto da kaže onda ste vi

odgovorni ?

 

molim pomoć

 

vigilantibus iura

bdij nad svojim pravom...

 

platite troskove postupka i za ubuduce proanalizirjte svoje propuste, a ti su sto:

 

niste s vremena na vrijeme isli k odvjerniku i zahjevali zapisnike, citali ih i znali pravovremeno sto pise u njima

 

sto niste na neki drugi nacin dokazali, uz dva svjedoka na primjer da je dzukac gricko vlasnistvo toga kojeg ste tuzili

sto niste alternativno tuzili i sineka

 

sto ste mislili da unatoc tome sto zivite u podjeljenoj drzavi gdje se samo gleda zastititi "svoje" a sve kontra "njihovih" ne obaziruci se pri tome na cinjenice, moral, etiku, logiku ili zdravi razum ce vas netko posteno i pravedno zastupati unatoc vasoj neangaziranosti

 

e pa sad znate da ako se zelite boriti u takvoj okolini morate znati znanje i jos k tome imati dobrog zdrijepca za utrku

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,

u parnicnom postupku sud odlucuje u granicama postavljenog tuzbenog zahtjeva.Sud nece po slobodnom nahodjenju vrsiti preinaku tuzbe,u vasem slucaju subjektivno preinacenje,jer je to nedopusteno.U biti je tuzeni pred sud istaknuo i dokazao prigovor manjkavosti pasivne legitimacije,zbog cega je sud svojom odlukom odbio tuzbeni zahtjev kao neutemeljen,i ujedno Vas obvezao na naknadu parnicnih troskova koji su prouzroceni suprotnoj strani

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

.. ja neznam jesu li iz bolnice zvali policiju ali ja koliko se sjećam da sam im objašnjavao šta se i gdje desilo kako bi ih oni zvali da naprave uviđaj,
Možda jesu a možda nisu ali u pravilu bi trebali.Niti si ti zbao da dođu niti si se potrudio da dobiješ zapisnik o događaju jer ga policija napravi ali ne dostavlja oštećeniku.Njima je potreban ukoliko bi oni sami prokrenuli postupak zbog nedržanja psa na uzici ili neimanje brnjice ali s time oni završavaju svoj dio posla.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

slažem se stobom coruptionbuster da sam možda i sam trebao više pažnje tome posvetiti ali kako je to sve sporo išlo i još sa protekom vremena sam i zaboravio na to, možda sam podsvjesno razmišljao na način da ako išta ima od toga da ću dobiti nešto ili od suda ili od odvjetnika, pa na kraju krajeva zašto bih bio angažiran ako je to posao odvjetnika, ja da sam odvjetnik ili da sam sam vodio slučaj nebih se onda obraćao nekome čiji je to posao i mislio sam da je to njihova obaveza prema klijentu na kraju krajeva, obavještavati ga o razvoju događaja i objasniti mu kako stvari stoje, pa i ovo što kažeš za dva svjedoka, da mi je to rečeno pozvao bi ih i više od dva ali niko ništa da me uputi a na dobrom glasu odvjetnik, pa i ovo za zapisnik- ja sam laik ali šta to nebi trebala bit prva i logična stvar odvjetnika da traži zapisnik policije kao što su tražili i medicinsku dokumentaciju ?

mogu li ja tražiti poništenje tih presuda negdje ili nešto treće zbog svega navedenog, postoji li neka viša instanca kojoj se mogu obratit ?

jednostavno nevjerujem da je to to i da se neko ko je očito kriv može samo tako izvuć,

kada sam kretao u cijelu tu priču oko tužbe uopće nije bio novac u pitanju već samo zbog drskosti i bahatosti vlasnika tog psa i onog stava ja sam faca a ti si papak, odštetni zahtjev je bio simboličan i to sam na sudu i rekao već me samo zanima pravda ali ovdje od pravde ni malo p, a na kraju su mi bez obavijesti uzeli novce sa računa za 14 godina sudovanja, i čega bih ja sad trebao u današnje vrijeme živjeti, kako kupiti djeci hranu drugi dan, kako platiti račune, dali je to normalno ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne razumijem se toliko u pravo ali zar nije blesavo ili neznam kako to da nazovem da netko na sud dođe i nešto prizna i da sud to ne uzme u obzir, pa to ako je tako neznam ko je onda izmislio taj način suđenja i čemu onda služi sud uopće ?

priznanje ne priznaje na taj način ali na način da to odgovara tuženiku da, i zar nebi on trebao bit pristrani svjedok i kao takav nekompetentan, a očiti namješteni komad papira koji kako sam rekao može i moje dijete naštampati na računalu prizna kao pravovaljan dokaz ?

meni zaista nije jasno ko je tu lud, sad da ja posudim nečijeg psa i dovedem ga da izgrize dijete tog magarca ili te sutkinje i ladno im kažem pa tužite me sad i na sudu tvrdim da pas nije moj i smijem im se kako mi ništa nemogu, mislim da slijepo praćenje nekih udžbeničkih naputaka ozbiljno šteti i sudu i pravdi na kraju krajeva jer ako se to tretira na takav način onda to ništa nema smisla

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Darkane, nažalost vi kao da živite u nekim prošlim vremenima ("pravnog romantizma"), vremenima kada je odvjetništvo bilo plemenita profesija, kada su i međuljudski odnosi bili potpuno drugačiji.

 

Današnja realnost je surova. I sami ste osjetili na vlastitoj koži "profesionalizam" odvjetnika. Doduše, niste ni vi tu potpuno nevini, ako nekoga tužite, onda itekako morate voditi računa o tome. Ovaj vaš opis lagano je na tragu Kafkina "Procesa", samo što ste vi ovdje tužitelj, a ne tuženi. Vaš veliki propust je preveliko povjerenje koje ste ukazali odvjetniku i sada imate to što imate. Isključivo troškove. Škola za ubuduće. Iako vrlo skupa škola.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

slažem se stobom coruptionbuster da sam možda i sam trebao više pažnje tome posvetiti ali kako je to sve sporo išlo i još sa protekom vremena sam i zaboravio na to, možda sam podsvjesno razmišljao na način da ako išta ima od toga da ću dobiti nešto ili od suda ili od odvjetnika, pa na kraju krajeva zašto bih bio angažiran ako je to posao odvjetnika, ja da sam odvjetnik ili da sam sam vodio slučaj nebih se onda obraćao nekome čiji je to posao i mislio sam da je to njihova obaveza prema klijentu na kraju krajeva, obavještavati ga o razvoju događaja i objasniti mu kako stvari stoje, pa i ovo što kažeš za dva svjedoka, da mi je to rečeno pozvao bi ih i više od dva ali niko ništa da me uputi a na dobrom glasu odvjetnik, pa i ovo za zapisnik- ja sam laik ali šta to nebi trebala bit prva i logična stvar odvjetnika da traži zapisnik policije kao što su tražili i medicinsku dokumentaciju ?

mogu li ja tražiti poništenje tih presuda negdje ili nešto treće zbog svega navedenog, postoji li neka viša instanca kojoj se mogu obratit ?

jednostavno nevjerujem da je to to i da se neko ko je očito kriv može samo tako izvuć,

kada sam kretao u cijelu tu priču oko tužbe uopće nije bio novac u pitanju već samo zbog drskosti i bahatosti vlasnika tog psa i onog stava ja sam faca a ti si papak, odštetni zahtjev je bio simboličan i to sam na sudu i rekao već me samo zanima pravda ali ovdje od pravde ni malo p, a na kraju su mi bez obavijesti uzeli novce sa računa za 14 godina sudovanja, i čega bih ja sad trebao u današnje vrijeme živjeti, kako kupiti djeci hranu drugi dan, kako platiti račune, dali je to normalno ?

 

jesmo u EU ali nemamo zakone kao EU osobito kao njemačka.

i dalje se radi kao u bivšoj državi.

plolitičari nemaju volju da mjenjaju zakone i način rada.

ali kakve plitičare biramo tako na je.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija