Jump to content

crkni ali ne otvaraj bolovanje!!


rizibizi

Preporučene objave

Molim savjet. Još sinoć sam se već osjećala loše.Danas sam radila prvu smjenu. Počela sam povraćati i trčati na zahod svako malo. Radim na šalteru s ljudima i doista je bilo neugodno svako malo prekidati i odlaziti u wc. Čak sam rekla kćeri da me svako malo zove jer sam osjećala ogromnu slabost i malaksalost (radim sama). Zadnjim atomima snage sam dočekala kraj smjene i otišla doktoru. Uputio me na infuziju i odmor. Ja i dalje imam iste simptome uz temperaturu. Naravno da mi je otvorio bolovanje. Ja zovem šeficu popodne i javljam da sam na bolovanju i da se stvarno ne osjećam dobro. U firmi sam 15 godina, imam 1 porodiljni od prije 10 godina, jedne kozice, nogu u gipsu i 2 bolnička liječenja.

Ona meni govori da dooobro razmislim hoću li na bolovanje jer bi moglo biti posljedica?! Ja pitam kakvih a ona kaže hmmm puna burza onih koji žele raditi!!! Ja joj kažem da je prvenstveno teško s klijentima raditi u tim "mojim" uvjetima, vrlo neugodno... čak što više par puta nisam stigla na vrijeme do wc-a... Rekla je da do jutra razmislim i da ju nazovem a ja nemam snage ustati iz kreveta.... Imam ugovor za stalno, ne hodam na bolovanje svako malo, doktor je inzistirao da ga otvori.. istina, pa ja ni ne mogu sve i da hoću....

Ima li ona pravo uopće tako nešto reći?? Meni posao treba i ne smijem ostati bez njega... Zar zbilja može ona tek tako se prijetiti otkazom? Imam li ja pravo sutra kada ju nazovem snimiti naš razgovor? Ona je svašta izgovorila, neugodno mi ponavljati i sutra će nastaviti u istom tonu...

puno hvala na bilo kakvoj pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se sa kolegom Rubensom. Ovakve misli za sada su preuranjene, a ponašanje vaše "šefice" je, eufemistički rečeno - ispod svake razine normalnog ljudskog bića.

 

Uglavnom, ona vam ovakav otkaz kakav je sebi u glavi fabricirala ne može dati ni u vlastitim snovima, jer bi isti bio nezakonit i na sudu bi već na drugom ročištu presuda bila u vašu korist. Imate liječnikovu potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad, toga se i držite, a ostalo, ako uopće bude čega - slobodno opet ovdje javite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost,poznata mi je situacija (moćni poslodavac)gdje je radnik zbog lošeg općeg stanja otišao na BO,dostavio doznake i spec.nalaz sutradan ujutro poslodavcu,koji je smislo "žnjuru" da radnik laže i da je on izgubio u radnika povjerenje.

To sudovi uzimaju u obzir i radnik gubi parnicu,zato OPREZ!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija