Jump to content

Odsteta za teske tjelesne ozljede


anonimno

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Dva brata su mi stradala na motoru 8.3., nisu krivi i tek sad smo zapoceli pitanje "odstete". Mladji brat,15 god., je imao otvoreni prijelom bedrene kosti i jednu operaciju gdje su mu ugradili sipku od 44 cm. Njemu je sad dobro, jos se gega al ide na bolje. Stariji brat, 30 god., imao je dva otvorena prijeloma bedrene kosti i potpuno smrskanu potkoljenicu koju su na kraju amputirali. Ukupno je imao 3 operacije i na kraju amputaciju, s time da su i njemu ugradili sipku od 45 cm. u natkoljenici. Zanima me koliko moze svaki dobiti i da li postoje neke okvirne,zakonom odredjene isplate za npr. ugradnju sipki, broj operacija i na koncu amputaciju.

Hvala svima unaprijed na svakoj informaciji!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoje po Vrhovnom sudu Republike Hrvatske određeni orijentacioni kriteriji za ovo što ste opisali, no postoji i nešto drugo, a to je pitanje podijeljene odgovornosti, postavljanja odštetnog zahtjeva......, sakupite svu dokumentaciju koju imate, zapisnik o očevidu, medicinsku dokumentaciju s kvalifikacijama ozljeda i ukoliko se sami želite upuštati u tako nešto, tražite ponudu od osiguravatelja. Neka u svakom slučaju to provjeri ovlaštena osoba (odvjetnik) čiji angažman u svakom slučaju preporučam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala! Sva dokumentacija je predana osiguravatelju i sad ocekujemo njihovu ponudu (za mladjeg brata, stariji je jos na oporavku). Znamo da stite svoje interese, normalno, al i mi stitimo svoje. Odvjetnika nismo jos angazirali al nakon ponude cemo se konzultirati. Samo me zanimalo koliko se uopce moze ocekivati za tako nesto,i dali postoji neki,grubo receno, "cjenik"... ali koliko sam razumio iz odgovora toga nema (osim VSRH, sto ste spomenuli, kako do toga?)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iz ovog što ste opisali očito je da će se raditi o vrlo visokom stupnju invaliditeta, koji će se utvrditi vještačenjem (od strane cenzora osiguravatelja u mirnom postupku ili od strane sudskog vještaka u sudskom postupku). Uglavnom, vjerojatno se radi o više stotina tisuća kuna. Moj savjet, ne potpisujte ništa bez konzultacije s odvjetnikom. Osiguranje će Vam vjerojatno ponuditi manje novaca da Vas se riješi, ali ako ne prihvatite njihovu ponudu i tužite, vjerojatno će Vam odmah isplatiti ono što su ponudili da im na to ne idu kamate, a ostatak bi trebali dobiti po sudskoj presudi. Tako otprilike ide procedura kod velikih šteta, ali može se pojaviti i pitanje podijeljene odgovornosti, recimo ako se radilo o prebrzoj vožnji. To će Vam u mirnom postupku skoro sigurno nakalemiti, ali ne znači da im u sudskom postupku isto mora proći. U takvom slučaju, recimo da se utvrdi da je vozač auta kriv 80 %, a vozač motora 20 %, dobili bi 80 % naknade. Uglavnom, ništa bez odvjetnika, radi se o prevelikim novcima. Druga stvar, imate li na polici za motor dodatno osiguranje vozača i putnika od posljedica nezgode, ili neko drugo ugovorno osiguranje, kao Diners? Naknadu bi trebali dobiti i po tim osnovama, recimo ako je svota osiguranja za trajni invaliditet 100.000,00 kn, a utvrdi se invaliditet od 50 %, ozlijeđenom pripada 50.000,00 kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 16 godina kasnije...

Napale su me dvije osobe stoga i moju majku,oca i baku koja ima 85 god ja i baka smo bili na hitnoj sve je prijavljeno na sud,Baki je otežano hodanje i ozljede kuk,meni je izravan udar po oku od kojeg imam strabizam na koje sam dobro vidio sad ne vidim imao sam podljev oka i natucenja glave jer svi udarci su bili upućeni u glavu a na ovo oko slabo vidim i morati cu nositi naočale,udarale su dvije osobe,otac nije bio na hitnoj ali ima velike podljev u predjelu ispod ruke.Sve prijavljeno policiji dali da podnosim i prijavu za ozljede,jer tada sam trebao i poceti raditi ali radi toga dogadja pocinjem mj dana kasnije.Molio bih odgovor,Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija